pa sem vendarle imela prav
Ločitev vsekakor pusti na otrocih posledice. Lahko je vpliv ločitve tudi pozitiven, ni nujno negativen. Lahko bi vztrajanje v zvezi pustilo na otroku hujše trajne posledice. ne moreš posploševat.
Govor pa je bil o tem, kako matere indoktrinirajo otroka – ali pa tudi ne. Nekatere matere pustijo otroku, da si sam o drugem staršu ustvari mnenje – glede na njegov odnos do otroka. Saj otroci tudi niso neumni. Vedo, kdo kaj zanje naredi in kdo ne. In v določeni starosti tudi vedo, če jim lažeš.
Najina ločitev je na otrocih pustila nepopravljive posledice. Če bi njihov oče ostal z nami bi jih tudi na nas vseh. In njihov oče je tisti, ki ni naredil in še danes ne naredi nič,, da bi stanje normaliziral. In ja ločitev sem zahtevala jaz. On zagotovo ne ker mu je konfort padel. Pa čeprav ga nobeden več ne zmerja, ko se pijan privali domov.
Če bi bil vpliv res tako pozitiven, ne bi bila še danes, po tolikih letih na forumu. Zase recimo močno dvomim, da bom prihodnje leto še tu pisal, ker bo zame preživeto in ne vredno več omembe, če bo le mir, ki ga zaenkrat še ni. Ti Jalur pa iamš mir in vse ostalo kar si sama hotela – “vse pozitivno”, kaj potem, ker je vse pri tebi nasprotujoče, od tega da si tu, do pisannja zahtev in nenormalnih razlag?
Če bi bil vpliv res tako pozitiven, ne bi bila še danes, po tolikih letih na forumu. Zase recimo močno dvomim, da bom prihodnje leto še tu pisal, ker bo zame preživeto in ne vredno več omembe, če bo le mir, ki ga zaenkrat še ni. Ti Jalur pa iamš mir in vse ostalo kar si sama hotela – “vse pozitivno”, kaj potem, ker je vse pri tebi nasprotujoče, od tega da si tu, do pisannja zahtev in nenormalnih razlag?[/quote]
Ker ti živiš moje življenje in razumeš stvari ki jih pišem. Bi moral na vsaj podobnem bit, da bi ti bilo kaj jasno, pa je tvoja situacija svetlobna leta daleč od moje. Mogoče je kaj zate nenormalno samo zato, ker ne razumeš, ker se z nekaterimi stvarmi nikoli nisi srečal? Mogoče ni problem v meni, ampak v tvoji nevednosti in nerazumevanju. In kaj je čudnega oz. nasprotujočega si v tem, da sem tu? Ker nisem enostarševska družina? Sem bila pred tremi, petimi in več leti in še kar nekaj let bom.
Jalur, ne bom se poglabljal v to in vse vračal na začetek. je pa to zanikanje značilno in ostali ne razumemo, ker tega nismo menda sposobni, pa tvoja situacija je nekaj čisto posebnega. To se nenehno sliši, marsikaj od tega boš našla v člankih o PAS in člankih o škodljivih početjih mater, ki sem jih prilepil v teme in prepoznala svoje pisanje.
Ne dolgo nazaj si v neki temi napisala, da hočeš, da tvoj bivši vidi in čuti posledice za to kar je storil. Torej ti hočeš, ne otroci in če že otroci potem preko tebe in tega , kar si jim ti položila v glavo o očetu.
Otrokom nisem položila v glavo nič. Tako npr. ne vedo, da je dolžan preživnino in da sem vložila izvršbo. Vsaj tamala dva ne. Jima je pa vseeno jasno, da ata nikoli ne pride, ali da se jih predčasno reši, ko so tam in koliko ima za otroke časa. Meni ni potrebno njih pumpat. Prej ali slej bodo ugotovili sami. Kar imam z bivšim imam jaz. Ker konec koncev njegova neresnost prenese vse odgovornosti name. Torej, če si on ne vzame časa za otroke, si ga moram toliko več jaz. če ne pokriva svojega dela stroškov za otroke, moram še tisto dodatno jaz kriti in se jaz čemu odpovedati, ker se on ni pripravljen. Njegova neodgovornost vpliva na moje življenje. Koliko otroci to občutijo je zelo odvisno od mojega angažiranja. Zakaj predvidevaš, da otroke hujskam proti očetu? Koliko imajo mene radi in me spoštujejo ni odvisno od tega, kak odnos imajo z očetom, ampak samo, kak odnos imam jaz z njimi. In dvomim, da poveličevanje sebe in zaničevanje drugega starša dolgoročno pozitivno vpliva na moj odnos z njimi. Ampak predvidevam, da so zate vse ženske iste. Tako da je vsa nadaljna debata nesmiselna.
Otrokom nisem položila v glavo nič. Tako npr. ne vedo, da je dolžan preživnino in da sem vložila izvršbo. Vsaj tamala dva ne. Jima je pa vseeno jasno, da ata nikoli ne pride, ali da se jih predčasno reši, ko so tam in koliko ima za otroke časa. Meni ni potrebno njih pumpat. Prej ali slej bodo ugotovili sami. Kar imam z bivšim imam jaz. Ker konec koncev njegova neresnost prenese vse odgovornosti name. Torej, če si on ne vzame časa za otroke, si ga moram toliko več jaz. če ne pokriva svojega dela stroškov za otroke, moram še tisto dodatno jaz kriti in se jaz čemu odpovedati, ker se on ni pripravljen. Njegova neodgovornost vpliva na moje življenje. Koliko otroci to občutijo je zelo odvisno od mojega angažiranja. Zakaj predvidevaš, da otroke hujskam proti očetu? Koliko imajo mene radi in me spoštujejo ni odvisno od tega, kak odnos imajo z očetom, ampak samo, kak odnos imam jaz z njimi. In dvomim, da poveličevanje sebe in zaničevanje drugega starša dolgoročno pozitivno vpliva na moj odnos z njimi. Ampak predvidevam, da so zate vse ženske iste. Tako da je vsa nadaljna debata nesmiselna.[/quote]
In če je otrokom vse jasno in so sami spoznali, kakšen je oče, od kod potem ta fama, da stiki morajo biti?
Odrasli so tisti, ki urejajo zadeve in ne preko otrok in o bivšemu se nikoli in nikdar ne sme reči nič slabega, ker je to hkrati napad na otroka, kdaj boste to dojeli. Otrok je sad tako vas, kot vašega bivšega, pa naj bo še ne vem kakšen.
Otrokom nisem položila v glavo nič. Tako npr. ne vedo, da je dolžan preživnino in da sem vložila izvršbo. Vsaj tamala dva ne. Jima je pa vseeno jasno, da ata nikoli ne pride, ali da se jih predčasno reši, ko so tam in koliko ima za otroke časa. Meni ni potrebno njih pumpat. Prej ali slej bodo ugotovili sami. Kar imam z bivšim imam jaz. Ker konec koncev njegova neresnost prenese vse odgovornosti name. Torej, če si on ne vzame časa za otroke, si ga moram toliko več jaz. če ne pokriva svojega dela stroškov za otroke, moram še tisto dodatno jaz kriti in se jaz čemu odpovedati, ker se on ni pripravljen. Njegova neodgovornost vpliva na moje življenje. Koliko otroci to občutijo je zelo odvisno od mojega angažiranja. Zakaj predvidevaš, da otroke hujskam proti očetu? Koliko imajo mene radi in me spoštujejo ni odvisno od tega, kak odnos imajo z očetom, ampak samo, kak odnos imam jaz z njimi. In dvomim, da poveličevanje sebe in zaničevanje drugega starša dolgoročno pozitivno vpliva na moj odnos z njimi. Ampak predvidevam, da so zate vse ženske iste. Tako da je vsa nadaljna debata nesmiselna.[/quote]
In če je otrokom vse jasno in so sami spoznali, kakšen je oče, od kod potem ta fama, da stiki morajo biti?
Odrasli so tisti, ki urejajo zadeve in ne preko otrok in o bivšemu se nikoli in nikdar ne sme reči nič slabega, ker je to hkrati napad na otroka, kdaj boste to dojeli. Otrok je sad tako vas, kot vašega bivšega, pa naj bo še ne vem kakšen.[/quote]
Za nepismene: Sem napisala, da otrokom nič ne razlagam, kaj imam jaz z bivšim. Kakšen odnos imajo z očetom je samo med njimi in očetom.
Glede stikov pa je odločilo sodišče. Zame in za otroke je zavezujoče. Le zakaj? Kdo se je odločil, da stiki morajo biti?
Odrasli so tisti, ki urejajo zadeve in ne preko otrok in o bivšemu se nikoli in nikdar ne sme reči nič slabega, ker je to hkrati napad na otroka, kdaj boste to dojeli. Otrok je sad tako vas, kot vašega bivšega, pa naj bo še ne vem kakšen.[/quote]
Za nepismene: Sem napisala, da otrokom nič ne razlagam, kaj imam jaz z bivšim. Kakšen odnos imajo z očetom je samo med njimi in očetom.
Glede stikov pa je odločilo sodišče. Zame in za otroke je zavezujoče. Le zakaj? Kdo se je odločil, da stiki morajo biti?[/quote]
Ja, koliko beremo, ti sama vztrajaš, zahtevaš, želiš uveljavljat pravico, ki ne obstaja in že leta bruhaš jezo, pljuvaš po bivšem in ostalih očetih na račun stikov in po tvojem prepričanju neskrbi za otroka. Pa kot bivša imaš pravico bit le bivša, če razumeš kaj to pomeni. Pač se to tvoje “pozitivno” ni izteklo tako kot si si predstavljala in načrtovala. S tem za povrh, da si enkrat zahtevala ukinitev stikov, drugič jih zahtevaš, zdaj spet zahtevaš ukinitev…in zagotovo, da ob vseh sodnih sagah, prijavah, kazenskih ovadbah, za kazniva dejanja, ki ne obstajajo v zakonodaji in to še zdaj po tolikih letih in ti ob tem ni prišlo na pamet, da bi že davno bil čas za mir, je vsekakor argument, da nisi nikoli nič slabega razlagala otrokom o očetu, tako kot nam to serviraš v slehernem postu na dolgo in široko.:)
Koliko te berem, bi jaz ravnal enako kot tvoj bivši, tako nizko se pa ne bi spustil in škodoval sebi in otroku, da bi se pustil tebi upravljat še po ločitvi. In je še kako prav, da obstaja ta možnost, da se skrbnik lahko umakne iz odnosov, če bi ti predstavljali nevzdržnost in škodo, kar smo ti že tisočkrat razložili in argumentirali.
Če so stiki določeni, naj jih izvaja. Je imel na sodišču možnost reči, da jih noče ali jih ne namerava izvajat. Dokler pa hoče sodno odločbo ki mene in otroke omejuje, on jo pa uporablja samo za tazadnjo brisat pa naj nosi kako posledico tudi sam. Sploh, dokler meni, da ima pravico meni diktirat, kako naj živim in skrbim za otroke.
In sebe ne gledam kot bivšo ampak kot mamo, ki skrbi za svoje otroke. S kako pravico mi nekdo omejuje moj prosti čas? Omejen je s potrebami otrok in mojimi obveznostmi, da ga pa nekdo omejuje zaradi svoje sebičnosti pa ne gre. Zakaj bi morala kar pustit, da nekdo upravlja z mojim življenjem? Ni problem se prilagajat, če drug starš enako odgovorno skrbi za otroke, če pa samo nekaj zahteva, pa meni pač ni sprejemljivo.
Moji otroci so že toliko veliki, da si sedaj čas zase lahko vzamem. Pa vseeno oče mojih otrok misli, da me lahko komandira. To se bo moralo končati, če ne zlepa, pa drugače. Seveda mi je pa vseeno, kaj si ti o tem misliš.