Najdi forum

P***** merilec utripa :D

pozdravljeni:)

ta merilec srčnega utripa me popounoma spraulja že ob žiuce..ma kdo od sanitas merilerc, js mam tega : http://www.sanitas-medical.com/Sanitas-SPM-25-sportna-ura-in-merilnik-srcnega-utripa-

in prvič ko sem ga začela uporabljat sem pozabla upisat višino in težo tko da mi je tko malo kalorij kazalo da sm porabla, da sm hmal obupala..in potem js končno ugotovim da vrjetno bo pa potrebno naštimat kar je treba in seveda naštimam:
– ženski spol
– teža 67kg
– višina 166cm
– za limit (najnižji in najvišji srčni utrip) ne vem če je to sploh obvezno štimat, js mam nižji na 120 in višji na 190…

in potem sm se odločla da bom merilec mela cel dan na sebi da vidim kolk kalorij prb. dnevno pokurim in da si po tem organiziram manjši unos kcal kot jih pokurim…in rezultati so takšni: v 17 urah 3260kcal??? maaa kaj? to sigurno ni prow:S zjutraj sem ustala ob 5h ga dala gor, šla delat – delam v baru, sm migala ampak spet ne nekaj pretirano, utrip okrog 70-80 tudi malo manj kakšn čas in potem ko sem prišla domou čez ene 2 urce sem šla hodit v en hrib, sm hodila prb. 2 ure…hrib in ravnina…aja pa nakoncu še kak kilometerček teka…use skupi čez dan nič…kaj sm narobe naštimala???? ker je neeemogoče da tolk pokuriš, pa sm mela šele 16 ur to gor..in pol sm dala kar dol…lahko kdo pomaga??

Nič nisi narobe naštimala – in ni samo tvoj merilec tak – veliko cenenih (s tem ne mislim poceni merilce) je takšnih. Približno natančni (+-10%) so samo v višjih vrednostih (>120), ostalo je pa bolj +-50%. Zato uporabljal le pri vadbi in ne misli, da je številka točna – imej bolj za primerjavo med vadbami – pri tej vadbi ssi porabila toliko in toliko kalorij, pri oni tok,…

Se pa sam bolj zanašam na fat burn. To ti naj bi povedalo porabo energije za katero je potrebnih toliko g maščobe kot ti merilec odčita. Za nizke utripe je poraba zelo nizka (pri cenenih prikaže kar 0), pri visokem utripu pa se fat burn zelo poveča. Pri meni je nekako gornja meja 2g/min, povprečje pa je dosti nižje. Vadba, kjer pride nad 1g/min je že dobra – malo za orientacijo.

lp

No, jaz pa nisem tako prepričana, če si nisi kaj narobe nastavila 😉

Namreč, 120 najnižji utrip (=utrip v mirovanju)???

Za orientacijo: netreniran odrasli človek ga ima običajno med 60 in 80 udarcev na minuto; bolj si treniran, nižji je (moj je sedaj 42).

Torej, še 1x si izmeri najnižji utrip – najbolje takoj zjutraj, preden začneš karkoli migati.

Za limit je to nastavila.

No, jaz pa nisem tako prepričana, če si nisi kaj narobe nastavila 😉

Namreč, 120 najnižji utrip (=utrip v mirovanju)???

Za orientacijo: netreniran odrasli človek ga ima običajno med 60 in 80 udarcev na minuto; bolj si treniran, nižji je (moj je sedaj 42).

Torej, še 1x si izmeri najnižji utrip – najbolje takoj zjutraj, preden začneš karkoli migati.[/quote]

me je kar minila volja da bi ga še nosila če ne dela prow:/ drgač pa ja, to je limit, čene u mirovanju mam utrip med 60 in 70.. hvala za inf.

New Report

Close