Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca oznaka

oznaka

spoštovani,
jutri grem dat samoplačniško pregled krvi in me zanima kaj naj uprašam da mi pogledajo kisik v krvi…mislim katera oznaka je za ta pregled…mislim kot hemoglobin in to ki imajo svoje oznake me zanima katero oznako naj napišem da mi pregledajo kisik v krvi.

hvala

lep večer

Pozdravljeni!
Žal med “običajnimi” preiskavami take ni. Hemoglobin (Hb) je udeležen pri prenosu kisika po krvi, vrednost dobimo običajno v kompletu večih parametrov (hemogram). Če menite, da niste imeli tega v mislih mi napišite kaj bi s preiskavo želeli izvedeti, pa bova poskusila ratvozlati.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,
nevem če sem to mislia, mogoče pa,…veste ponavai naredijo to ko nekomu ima občutek da ga duši in previrijo vsebnost kisika v krvi…je to to kar ste vi napisal? ker na to se ne spoznam:)
hvala za trud in nasvete ter vse razlage ki sem jih deležna:)

lep večer

Pozdravljeni!
Tisti “kisik”, ki ga običajno gledamo ob dušenju, “nasičenost krvi s kisikom” se izmeri s pulznim oksimetrom, to je ščipalka na prstu, brez odvzema krvi. Možno je opraviti sicer plinsko analizo arterijske krvi, stvar pa ni primerna za samonaročanje in zaradi specifičnih rezultatov tudi od njih ne bi imeli nič. Občutek dušenja pa imate seveda brez problema z normalnim izvidom kisika na oba načina, saj so razlogi lahko zelo različni in občutki zelo subjektivno.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close