Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Označevanje otroških oblačil

Označevanje otroških oblačil

Zdravo,
Ali ima kdo dobro idejo kako označiti otroška oblačila, ki jih otrok
jemlje s sabo na počitnice z vrtcem?

lp
Iana

Z alkoholnim flumastrom napišeš otrokovo ime na listek, ki ga ima ponavadi vsako oblačilo.

…če pa to ni mogoče, na notranji rob prišiješ trakec z imenom.

lahko tudi s kemičnim svinčnikom, preverjeno ne gre dol. lahko pa tudi prišiješ gumb ali zvezdico.

Jaz sem prakticirala tisto blago (joj, za nič na svetu se ne spomnim, kako se reče), ki se z ene strani prilepi na tkanino, če polikaš. In sem enostavno gor pisala ime tolikokrat, kolikor je bilo oblačil, potem razrezala in zalikala na notranjo stran na oblačila. To mi je bilo najbolj enostavno, pa še lepo odpadlo je potem po nekaj pranjih.

Glede na to, da imam dva otroka (starejši odhaja na počitnice) in da bo mlajši še “dedoval” oblačila starejšega, mi je tvoja ideja super.
Ali lahko ko se boš spomnila ime od blaga napišeš?
Hvala,Iana

Jaz imam en prašek, ki ga posuješ po tkanini, daš gor drugo tkanino in zalikaš. Če slabo zalikaš, pade po par pranjih dol, drugače je pa kar obstojno. Kupila sem ga pa tam, kjer prodajajo gumbe in cvirne.

na oblačila …. mislim, da se mu reče frizelin….zdej pa ne vem al je to uradna beseda al ne:)

FIZELIN če vprašaš tam kjer prodajajo blago, bodo že vedeli kaj rabiš.

Ja to bo to, fizelin…tudi jaz sem to začela prakticirat zato, ker je mlajša nosila za starejšo in je bilo fino, da niso ostajala imena od starejše gor.

Tistih nekaj dni bo super držal tudi mikropor. Gor napišeš s kulijem, pa samo nalepiš.

Ali pa mogoče centilin?
LP

Jaz pa dam kar košček nalepke oz. etikete(take, ki se lepi na zvezke),napišem gor ime,ko prinese cunje domov,pa odstranim etiketo in operem. S tem je še najmanj dela.Šivanje dalj traja.

Ja, bravo jst555, sej po mojem je centilin in fizelin eno in isto, ampak zdaj sem 100% da sem kupovala centilin :-)))

Ali pa sam mal cvirna v kakšen rob zašiješ. Toliko, da je viden od znotraj.

V bistvu gre za FLIZELIN, poslovenjeno iz nemšk VLIESELINE, znamke, ki proizvaja medvloge. Centilin je samo slovenska, malo cenejša verzija flizelina, ki ga sicer lahko kupimo v različnih debelinah ipd.

Od vseh idej se mi zdi najbolj uporabna MIKROPOR – tisti bel lepilni trak iz lekarne, za prilepit povoj/gazo…. Prodajajo tudi take malo bolj široke (na enem papirju). Narežeš na kose, napišeš ime ter prilepiš. Na vseh oblačilih sem po koncu kolonije dala to dol, pri dveh majčkah pa sem očitno pozabila in po letu dni pranja, sta še vedno gor…

tudi nam je vzgojiteljica priporočila mikropor (tisti beli flajšter – selotejp), ga lepo nalepiš na notranjo stran – nič ne praska, zdrži gor , ko pride domov, se pa brez težav odlepi.Preverjeno deluje.

Malce stara tema, pa vseeno, zadnjič sem kupila štampiljko za oblačila, baje da zdrži. napišem koliko pranj je šlo čez. stampy.shop

Oj, @ana269, mi lahko poveš malo več o tej štampiljki, si zadovoljna? Hvala

New Report

Close