Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ozka kožica

ozka kožica

Spoštovani,

Po nasvetu pediatra smo sinu od dopolnjenega enega leta naprej med umivanjem nalahno potiskali kožico na lulčku nazaj (nikoli toliko, da bi mu bilo nelagodno) .
Včeraj (sedaj je star 15 mesecev) pa je kožica pravzaprav brez težav “skočila” popolnoma preko glavice. Vendar pa potem ni šla sama nazaj. KOža je očitno tako ozka, da je “objela” glavico zaradi česar je le ta postala vijoličasta. Kožo sva nato s silo potegnila nazaj – pri tem se je pokazalo malo krvi (resnično malo – tudi na plenički ni bilo videti krvi). Očitno pa ga je to ponoči malo peklo (ko sva zamenjala pleničko je bilo OK). Danes lulček izgleda normalno.
Zanima me, kako postopati v naprej? Ali kožico vsak večer potegnemo nazaj toliko, da se pokaže glavica ali ne? KAj storiti, če koža ne gre nazaj v prvotni položaj.

Lep pozdrav in hvala za odgovor
punči

Pozdravljeni, punči!
Včasih zna biti vlečenje kožice po potegu skozi glaico nazaj kar hud problem, sploh pa, če v tem času lulček oteče.
Poskušajte vsak večer, počasi, do polovice glavice (brez bolečin). Če pa sem vam še kdaj tako zgodi in je ne bi mogli potegniti nazaj, namažite s kakšnim antibiotičnim mazilom in k zdravniku. Moram priznati, da tudi meni velikokrat ne uspe reponirati kožice in potem mora otrok k urologu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovana Tanč,

najlepša hvala za odgovor

Maja

New Report

Close