Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje OŽIVLJANJE DOJENČKOV IN OTROK

OŽIVLJANJE DOJENČKOV IN OTROK

Počitnic je konec in tako se bodo ponovno začeli tečaji oživljanja dojenčkov in otrok ter učenje tehnike kako se odstarni tujek iz dihal.
Tečaji, ki jih organizira Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, bodo 3.9., 8.9. ter 14.9 ob 16.30 uri v Posvetovalnici za srce, Cigaletova 9, Lj.
Informacije in prijave: [email protected] ali tel: 01/ 234 75 55.

Se opravičujem, 8.9. je dopoldan, ob 10. uri.
3.9. in 14.9. pa ob 16.30

Mnogo je situacij v obdobju dojenčka in malega otroka, ki lahko privedejo do usodnega trenutka: dušenje s koščkom hrane ali igračke, nenadna smrt v posteljici, bolezni dihal, nevrološka obolenja, poškodbe glave, utopitev, alergične reakcije,…
Samo če vemo kako pravilno ukrepamo ob zastoju srčka, lahko rešimo otrokovo življenje, saj so možgani že po 5-ih minutah brez kisika nepopravljivo okvarjeni.

Na tečaj ste vabljeni (bodoči) starši, stari starši, varuške in vsi, ki vas tovrstno znanje zanima.

Jasna, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Zanima me ali bodo tudi kasnejši termini? Recimo proti koncu leta?

Niki5,
da tudi kasneje bodo. Bom sproti obveščala ali pa mi pišite na mail.
l.p.

Super, me zelo zanima !
Namreč ne bi bila rada nekoč v taki situaciji, ko bi otrok rabil pomoč, sama mu pa ne bom znala pomagati.

Niki5,
teh situacij je v dobi dojenčka in otroka zelo veliko, hitro nastopi krizna situacija. In kot starši odreagiramo panično, strah nas je. če vsaj vemo, kaj in kako narediti – še sploh da najprej dojenčka 1 minuto oživljamo in nato kličemo 112. Dragocenih 5 minut brez kisika mine prehitro, po tem času so možgani že nepopravljivo okvarjeni in dete, tudi če preživi, vegetira.

Mene pa zanima koliko pa tečaj traja in koliko stane? In na koliko časa ga organizirate?

Tina, 15. teden

Spoštovana Tina,
tečaj traja 2 uri, obsega predavanje, prikaz oživljanja, poudarek je na praktičnih vajah na lutkah – dojenček in otrok, ki posnemata anatomske in fiziološke značilnosti pravega otroka oz. dojenčka ob srčnem zastoju.
Vsak tečajnik prejme pisno gradivo in po opravljenem tečaju so možne brezplačne vaje na lutki, da si osvežite tehniko oživljanja.
cena: 3000 sit oz. 2500/osebo, če se prijavita vsaj 2 skupaj. Če Vas zanima, pošljite prijavo na zgornji mail ali preko telefona 01/234 75 55 (prvi termin je že ta petek, 3.9. ob 16.30 ali pa 8.9. ob 10. uri)
Na tečaju je bilo že mnogo nosečnic, bodočih očkov, babic,…
Dobrodošli:-)))

lepo prosim pridite enkrat v Maribor,. jaz se že prijavljam-mislim da jih bo dovolj Mariborčank in se vam bo splačalo prit,
lp

spoštovana moyca222,
če se najde prostor za izvedbo (npr. šola, vrtec, fitnes center, telovadnica,…), rade volje pridemo v Mb.
Lep dan želim :-)))

Če kdo lažje pride dopoldan, je 8.9. ob 10. uri še nekaj prostih mest.
Informacije in prijave: [email protected] ali 01/ 234 75 55.
Vabljeni v upanju, da nam tega znanja nikoli ne bo treba uporabiti v praksi.

sem danes prebrala v reviji moj otrok – se mi zdi v redu, pokličem nasl. teden

HAY,
Želite da vam jaz zrihtam prostor?
lp

V septemrski št. “Moj otrok” je kratek prispevek o tem tečaju. Starši so z njim zelo zadovoljni.
Tečaji v septembru: 8.9. ob 10. uri, 14. 9. in 16.9. ob 16.30 uri na Cigaletovi 9, Lj.

jutri, 8.9. ob 10-ih še prosto
sicer nadaljujemo v popoldanskih terminih oktobra
dobrodošli

Zdravo
Tudi meni mi odgovarjalo, če bi prišli v Mb, saj mi ni do vožnje v Lj. Prosim premislite malo. Sedaj sva že dve, ki sva zainteresirani. Sporočite čimprej, da ne bo dojenček tu preden se uspemo dogovoriti (01.12. rok)
Hvala

Spoštovana petra78, pa tudi moyca222
pri vodstvu Društva se bom pozanimala, če oni poznajo koga, ki bi nam “posodil” prostor. če pa pozna katera izmed vaju, še toliko boljše. To je lahko katerikoli prostor, ki je dovolj velik, da sprejme cca. 10 tečajnikov (razred v šoli, vrtcu, fitnes oz. telovadnica,…). Zdi se mi, da je na vašem koncu tudi združenje Štorklja. Ali pozna katera njihov naslov ali telefon, pa bi skupaj organizirali.
Se bom sama intenzivno pozanimala in sporočim. Lahko mi pišeta na mail, da imam shranjen vajin e-naslov in vaju tako hitreje obvestim. Velja tudi za ostale.

New Report

Close