ozek prsni kos ploda
Spostovana ga. Brezigar,
noseca sem 23 tednov, imela sem povecano nuhalno 4,4mm, zato sem bila na biopsiji horionskih resic- kjer je bil izvid normalen in prav tako na pregledu srca pri dr. Veselu, kjer je tudi bilo vse ok.
Prejsnji teden mi je dr. Pusenjak na morfologiji odkril zelo ozek prsni kos (premer srca ploda je 71mm, premer celega prsnega kosa pa 123mm), prav tako je opazil hiperehogeno sliko pljuc.
Ponovno so me pregledali ta teden (premer srca 73mm, prsni kos 132mm), plod so natancno pregledali, izmerili vse kosti, presteli vse prstke in vse (razen tega prsnega kosa) je bilo ok in je ustrezalo meram.
genetskega posveta nismo izpeljali, ker genetik ni vedel, kaj naj mi svetuje, ker je to edina nepravilnost, ki jo plod ima in kot sem ga jaz razumela, to se ne pomeni kaksnega sindroma.
iskreno vas prosim za vase mnenje, kaj lahko pricakujem?
Ali je prsni kos premajhen za prezivetje? ali se lahko se razsiri?
Kaksne napake se lahko pojavijo?
ali bo ta otrok v primeru prezivetja invalid (zaenkrat je s hrbtenico vse ok)
Kaj je povzrocilo tak prsni kos?
Hvala za vas cas in trud,
lpm
Kljub natančnim meritvam za sedaj ni mogoče ugotoviti kaj ta meritev pomeni za plod, ki ga nosite. Upati je, da bodo to bolj jasno pokazala kontrolna merjenja njegove celotne rasti in rasti prsnega koša. Vem, da vam je ob tej negotovosti zelo hudo in sočustvujem z vami,na vaša vprašanja pa vam ne morem odgovoriti.
Srečno!