Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija ozek curek in dolgo uriniranje 4 letnika

ozek curek in dolgo uriniranje 4 letnika

Nas sin je bil pri 9 mesecih medicinsko obrezan, ker je bila kozica zelo dolga in zozana.
Potem temu nismo posvecali vec posebne pozornosti saj vnetij ni vec bilo.
Ker je precej pozno, pri dobrih 3 letih, postal sele suh smo sele sedaj opazili, da mogoce pa le ni vse OK.
Njegov curek lulanja je namrec izredno tanek in uriniranje traja zelo dolgo. Pa se potem pravi, da se ni koncal in hoce se kar lulati, ceravno ven ne pride vec nic. Izgleda, da ima se vedno obcutek da ga tisci.

Kaj menite ? Je potreben pregled pri urologu ?

Hvala za vas odgovor !

M

Spoštovani!

Problemi z uriniranjem so teoretično seveda lahko, ali so res ali ne pa se opredeli z merjenjem. Najbolj enostavno je oceniti zastojni urin in debelino stene mehurja – večina tistih, ki dela pediatrični ultrazvok, lahko izmeri zastojni urin po uriniranju in morda oceni tudi debelino mehurja.

Pediatrična urologija je subspecialnost, ki je omejena na nekaj ljudi. Meritev pretoka curka pri tem dečku lahko v Slo praktično opravi npr. pediatrična nefrologinja (pediater) doc. Marčunova v UKC Maribor, od urologov, ki bi lahko na to temo kaj ukrapali, pa sta to predvsem dr. Aleš Sedlar in prof. Tršinar v KC Ljubljana, morda pa tudi mag. Bratuš v KC Maribor.
Morda še kdo (v Lj) od pediatričnih nefrologov, od urologov pa predvsem ali samo zgoraj navedeni.

Verjetno bi bil pravi naslov pediater nefrolog, ta pa bi eventuelno dečka predstavil urologu, če bi menil, da je to potrebno.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Zivjo rabila bi drugo mnenje za sina star 6 let. On ko se zacne smejati se polula. Mi smo iz mb  in prijateljicinemu sinu v mb so rekli da bo minilo. Ko je sla v lj in prisla do dr Trsinarja je pa bilo zadevo potrebno NUJNO zdraviti. Ker nimam napotnice za pediatricno kliniko zelim izvedeti ce mogoc kdo ve ali dr Trsinar dela tudi privat ambulano ne najdem podatkov na spletu?

New Report

Close