Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ozdravljena za vedno?

ozdravljena za vedno?

Prosila bi vas za vaše mnenje glede moje bolezni. Tudi jaz sem 2 leti nazaj poleti zbolela. Diagnoza: Kronični limfocitni tiroiditis (Hashimoto). Postopek je bil isti, kot sem brala pri nekaterih spodaj. Sprva preveliko delovanje – jemala sem Athirazol, kasneje prehodno obdobje ko sem jemala 1 x Athirazol in 1/2 tablete Vobenol, da se je v telesu vzpostavilo ravnovesje. Sedaj že pol leta ne jemljem nič in imam redno kontrolo na eno leto. Skupaj sem zdravila jemala dobro leto in pol.

Zanima me ali je možno, da se mi težave s ščitnico ne pojavijo nikoli več ali je premajhno delovanje z leti neizogibno.

Ali obstaja kdo ki je zbolel za to boleznijo kot jaz in trajno ozdravel, ali pa vsaj veste, če je to možno?

Zdravnik mi namreč ni hotel nič konkretnega odgovoriti.

Nestrpno čakam vaše odgovore in se vam lepo zahvaljujem,

jah ce malo pobrskas po netu so omenjeni taki primeri, so pa redki, nekaterim menda celo izginejo protitelesa…enga knjiga je R.Dirgo:How I reversed Hashimoto Thy…a imas se vedno protitelesa??
lp P

Spoštovani!

Ugotovili so vam kronični limfocitni tiroiditis Hashimoto. Trenutno ne jemljete zdravil za ščitnico. Bolezen je v evtirotični fazi ( fazi normalnega delovanja žleze). Bolezen napreduje počasi in večinoma se razvije hipotiroza (premajhno delovanje ščitnice). Vsekakor pa je možno, da avtoimunski proces izzveni sam po sebi in da se hipotiroza nikdar ne razvije. Pri bolnikih s Hashimoto tiroiditisom v evtirotični fazi se priporoča spremljanje ravni TSH enkrat letno.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close