Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Ozdravitev fibromialgije

Ozdravitev fibromialgije

Tole sem našla na nekem forumu. Sama še nisem preiskusila ali deluje, bom pa. Če pa bo kdo hitrejši, naj sporoči.
Se opravičujem za pozen odgovor.

“Jaz sem imela zelo podobne težave kot ti (poleg izredno neprijetnih vnetij še ponavljajoče in noro boleče afte na sluznici ust), ki so se sicer začele še pred prehodom na presno prehrano, a se tudi potem niso “ustavile”.

Tudi pri meni je bila povzročitelj težav kandida, ki tudi sicer več kot pogosto stoji za marsikaterimi zdravstvenimi težavami – takimi za katere nikoli ne bi pomislili, da jih lahko povzroča.

Dva meseca pred prehodom na presno prehrano sem se držala “anti kandida” diete in doživela t.i. Herxheimerjevo reakcijo – začasno poslabšanje simptomov in potem delno izboljšanje; ampak nalivanje s sirotko in uživanje kislega zelja itd. sploh ni pasalo mojemu telesu.

Potem sem se odločila za presno prehrano (že prej sem sem bila 70% na presni) – pa ne zaradi zdravstvenih težav (sadje pri kandidi itak ni priporočljivo) – pač sem tako začutila.

Po dveh mesecih surove hrane so se težave še kar pojavljale; čeprav se je splošno počutje ekstremno izboljšalo, se vnetij nisem mogla rešiti.
Začela sem prebirati vse mogoče nasvete, kako se znebiti kandide in vse bolj je izgledalo, da je to nemogoče storiti ob presni dieti – glede na to, da je sadni sladkor tako pomembno gorivo za kandido.

Na strani Alisse Cohen sicer piše, da si naj bi si ona po prehodu na presno v parih dneh pozdravila kandido, ampak na njenem forumu (in tudi drugih) sem našla številne poste ljudi, ki jim to, kljub večmesečnemu vztrajanju ni uspelo.
Bolj, kot sem brala, bolj je postajalo očitno, da me bo “rešil” le daljši post le ob zelenjavnih sokovih in potem večmesečno prehranjevanje z zelenjavo in oreščki. Nič sadja – groza!!!!

No, potem sem pa našla tale link:
http://www.livingfoods.co.uk/articles_fermentation.asp
in še eno spodbudno presno stran, ter si sestavila jedilnik, ki mi dopušča sadne užitke (celo take iz suhega sadja – pa razne presne štrudlje in tortice) in ki je hkrati odpravil vse moje težave.

Izgleda pa nekako takole:

– Zjutraj na tešče kozarec vode s parimi kapljicami ekstrakta grenivkinih pešk

– Potem kake pol litra fermentiranega encimskega napitka “rejuvelac” (kaljena pšenica, 24 ur namočena v vodi) ki nadomešča sirotko in ostale fermentirane zadeve. Prav ta napitek se mi zdi ključen pri “okrevanju”.

– Nato sadje po želji (pazim le to, da jem monoobroke in da med eno in drugo vrsto sadja počakam kako uro; sicer se pa ne omejujem koliko je sadje sladko in koliko ga pojem)
Po sadnem obroku pojem par tabletk spirulina alge ali žličko lanenega olja (prebrala sem, da se s tem “prelisiči” kandido, da potem ne “poje” sadnega sladkorja.)
– Pozno popoldne velika skleda solate z avokadom in semeni, zraven grizljam zelenjavo (npr. mlado kolerabo, korenček). (Po tem obroku 2 kapsuli Nutri Flor)
– Aha – za “malico” imam pogosto oreščke, vmes pa spijem še kak kozarec rejuvelaca

Zvečer pa se ponavadi polsadkam s kakim “štrudeljčekom, kokosovim napitkom, čokoladnim mlekom iz indijskih oreškov, ali suhim sadjem – vendar ne čisto vsak dan. Moram tudi povedati, da vedno bolj opažam kako so pomembne pravilne kombinacije in presledki med obroki.

No, zame ta “recept” več kot deluje – prvič se počutim res super, krasno je pa to, ker nimam nobenih omejitev; vem pa, da bo “obnova” trajala še nekaj časa in da bi bilo super kdaj pa kdaj izpeljati kak krajši post ob zelenjavnih sokovih.”

Emina

Emina, ali lahko opišeš ,kako se naredi ta rejuvelac…kaljena pšenica, 24 ur namočena v vodi…to se sliši zelo komplicirano.Ali lahko to kupiš že pripravljeno ? Kar stiska me ob vsem tem laj vse moraš mojstrsko obvladati…ob tem pomanjkanju časa…ojoj.

Hajdi

Sama ga še nisem delala.

Ta recept sem povzela iz knjige Vodnik zdrave prehrane (avtor: Metka Zupančič v sodelov z Marjanom Simčičem):

Čez noč v vodi namočimo pšenično zrnje (zrnja do 1/5 volumna).
Vodo zjutraj odlijemo in nalijemo novo. Naslednjih pet dni pijemo in sproti dodajamo odpito količino.(Iz semen se ta čas izlužijo vitamini, predvsem iz kompleksa B.)

Bolj preprosto ne bi moglo biti.
Dejmo probat.

Emina

New Report

Close