Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Ozdravel je od raka!

Ozdravel je od raka!

Ste osebno prizadeti, ali zakaj tako izzivate? In zakaj potem sprasujete, če ste tako poduceni?
Meni se prevec smilijo nedolzni otrocki, ki jim CMV unici bodocnost…. bolj kot nekatere njihove matere, ki zivijo promiskuiteto, uzivajo alkohol, od mene pa hocejo psihofarmake za otroka. Sorry

Čudno, da vas tako boli CMV, ki glede na prekuženost populacije povzroči presneto malo težav. Ali potem točite solze tudi zaradi HPV, EBV in HHV-8?

Informirajte se, preden pisete v javnost. Mar nimate drugega dela, kot meni risati solze na oci :o)
CMV lahko povzroci tudi smrtne tezave. Zakaj pisem o tem, ker je v tej temi zgoraj primer s CMV. Ne vem, zakaj Vi tu pisete, ce ne berete, o cem je govora. Ali res nimate toliko srca, da Vas ne briga usoda nedolznih otrok… ali Vam manjka samo spostovanja, da postajate osebni. Za taksno obliko komunikacije je skoda mojega casa.
Vse dobro!

Nekateri “problemi” enostavno niso rešljivi, tako kot si zamišlja kvazi zdravnica Iva. Če je s CMV okuženih polovica Slovenk, pač ne moremo zahtevati, naj nobena od njih ne zanosi, zato da rešimo 2 otroka na leto. Če je s Streptokokom agalactiae okuženih četrtina žensk, ne moremo celo nosečnost skakati v luft od groze, ker letno zaradi sepse s to bakterijo umreta 2 otroka. Če EBV (Epstein-Barrov virus), HPV (humani papilomavirus) in HHV-8 povzročajo nekaj vrst raka, okuži pa se tri četrt ljudi, spet ne moremo točiti solz ob vsaki novi okužbi.
Gospo Ivo bi pa prosila, naj pojasni, zakaj deli zdravniške nasvete, če ni zdravnica.

@ ne razumem

Preden se me dovolite diskreditirati v javnosti, izstopite iz Vasega anonimnega kota in se podpisite z Vasim pravim imenom. Kot anonimnez lahko vsak tolce po vsakemu, ki tukaj kaj napise. Karkoli bi jaz napisala, bi Vas motilo, ker tendirte k prepirljivosti in namenoma vnasate trditve, ki so zrastle na Vasem polju (Jaz nisem nic zahtevala!). Tako lahko „zivite“ samo v anonimnosti. V realnosti pa izgleda to drugace.
Ali se hocete primerjati z anonimnimi troli, ki rabijo ventil za svoje nedosegljivosti ali pa zasledujejo kak drug neseriozni namen, ali se znate potruditi in v pravi etiketi udeleziti pogovora?
Dokler ste samo „ne razumem“, si lahko mislim marsikaj… Kdo ste?
Kaj pravite, kdo sem jaz (ce hoce mamica od mene psihofarmake za njenega otroka?); v prvem stavku trdite, da sem zdravnica, v zadnjem pa da nisem.
„ne razumem“ – cudovit naziv. Ce hocete komu pomagati, morate razumeti vec kot on. In ce ne razumete, kaj drug razume, mu Vase znanje nic ne pomaga. Ce pa tu navajate podatke, ki jih iz Vasih izkusenj nimate, pa se ne delajte Boga in navedite vir napisanega, tako kot se to dogaja v nasih krogih. V Vasih je seveda drugace, zato si upate nastopati samo anonimno.

Pridno se trudite proti informiranosti bolnikov. Le zakaj?

Draga gospa Iva, napisala sem, da si “kvazi zdravnica”.

Prilagam vir za CMV:
http://szd.si/user_files/vsebina/Zdravniski_Vestnik/vestnik/st6-11/st6-11-727-732.htm

„Kvazi zdravnikov“ v Nemciji nimamo, ker je naziv „zdravnik“ tu zasciten in ga sme uporabljati *samo* strokovnjak, ne glede na to, ali je dr. medicine ali zdravnik za splosno medicino. „Kvazi zdravniki“ so prej v Sloveniji, kjer naziv zdravnik ni zasciten. Kot sem opazila, uporabljajo to tudi vasi zdravilci, ki nimajo zadostne izobrazbe. Zato povdarjajo Vasi zdravniki v vsakem podpisu, da so strokovnjaki. To bi pri primerni zakonodaji odpadlo. Toliko za boljse razumevanje.

K zgornjemu linku bi dodala, da je tu izkljucno govora o prirojeni okuzbi pri otrockih, katerih simptomi so ob porodu vidni; kjer še simptomi niso vidni, tudi nimajo podatkov niti o pribliznem stevilu okuzb, ne pri otrocih in ne pri odraslih. Ker se seroloske peiskave vrsijo v tujini, se diagnostika najveckrat niti ne dotakne povzrocitelja kronicne obremenitve s CMV. Z malo vec informacije, bi ne bilo toliko ideopatskih diagnoz.
Osebno opazam, da se pri rakavih bolnikih s CMV, imunska situacija hitreje poslabsa pri podaljsevanju premorov v zdravljenju z omelo. Toliko k tej temi.
lp

New Report

Close