ovulacijska sluz
Pozdravljeni,
Najprej se opravičjem če je bilo vprašanje, katerega bi Vam rada zastavila že zastavljeno, ampak po brskanju takega odgovora nisem zasledila.
Torej danes je moj 11 dan cikla, od 5 do 9 dne sem jemala klomifen dve na dan eno zjutraj drugo zvečer. Danes sem pa opazila vlečljivo sluz podobno beljaku, tipično ob ovulaciji, jaz jo sicer imamo redko kdaj, ponavadi me bolijo jajčniki in prsi, tako ponavadi vem kdaj imam O.
Zanima me ali je mogoče, da nastopi O tako hitro po prenehanju jemanja Klomifena (2 dni), ali se ta sluz mogoče pojavi tudi zaradi česa drugega? BT ne merim. Cikle imam na 25-26 dni.
Predvsem me to zanima, ker moram potem začeti jemati primotrium, pa ne vem kdaj naj ga začnem. Še to naj povem, moj zdravnik me ne spremlja na UZ med jemanjem klomifena, pravi da to ni pri njemu v navadi, tako da res ne vem kdaj naj začnem to jemati.
Hvala za odgovor
Sluz se ne pojavi zaradi “ovulacije” ampak zaradi visokih koncentracij estrogenov, ki pa so značilne predvsem za čas tik pred ovulacijo, včasih le dan prej, včasih 3 in več dni pred ovulacijo. Bistveno pravzaprav ni, kdaj se ta sluz pojavi ampak, kdaj se posuši. Ko se posuši, je ovulacija mimo. Ko je ovulacija mimo, nastopi čas za prometrium.
Pozdravljeni,
sem vam že pisala vendar ker sem prvič na forumu se nikakor ne znajdem tako da ne najdem svojega včerajšnjega sporočila torej niti vašega odgovora ne.
Imam vprašanje,kot sem videla so ga že mnoge poslale. Namreč zanima me ali obstaja možnost da sem noseča (kar si seveda tudi močno želim). Imam 31 let, nazadnje sem imela menstruacijo decemba(18.12.2010). Potem sva večkrat s fantom imela spolne odnose. Danes menstruacije šenimam, je pa redna vsak mesec točna. Jo imam na vsakih 22 ali 24 dni. Ponavadi se prej prikaže malček krvav madež kar naznani da jo bom kmalu dobila. tokrat niti tega ni bilo,niti bolečin v prsih ni bilo kajti ponavadi me 1 teden prej začnejo močno prsi boleti.
Sem pa 1 teden nazaj imela bolečine v spodnjem delu trebuha iste krče kod pred in med menstruacijo in sem mislila da mi bo vsak čas prišla.pa ni bilo nič. Te dni so me jočke bolele,slabosti nimam,jočke so danes kar polne. znakov o menstruaciji pa od nikoder.
V četrtek 20.1.2011 sem naredila test nosečnosti (v popoldanskem času) in ta je bil negativen. Klicala sem ginekologinjo pa je povedala naj jutri še enkrat opravim test. v kolikor bo spet negat.in menstruacije še ne bo naj pokličem v sredo.
Moj fant se pa pazi,torej preden mu pride da ven.( seveda mi to ni prav saj bi želela otroka).
Čudno mi je samo zato ker odkar imam menstruacijo,je VEDNO bila točna in res NIKOLI mi ni zamujala niti 1 dan. Res.
Njalepša hvala za vaš čas ki si boste vzeli za odgovor in za sam odgovor.
Lep pozdrav iz Kopra.
Spoštovani,
mislim, da se nima smisla spuščati v druga vprašanja, preden vidva s partnerjem najprej ne razčistita, kaj si kdo od vaju želi in kdaj. Če partner redno ejakulira izven nožnice, potem očitno on nima istih načrtov kot vi, kar v partnerski zvezi nekako ne zveni prav usklajeno. Če kje, potem bi pričakoval usklajenost pri načrtovanju družine. Sicer pa se o nosečnosti ne ugiba temveč se jo ugotavlja s testom. dokler je test negativen, niste noseči. Tudi ne pričakujte, da boste imeli 40 let reprodukcijske dobe vedno enako točno M brez zamude ali drugih časovnih odklonov.
lep pozdrav! mene pa zanima kako je z ovulacijsko sluzjo ali se pojavi vsak cilkus ali ne? namreč prejšnji mesec sem imela 3 dni to sluz, včeraj in danes me malo bolijo jajčniki sem v obdobju ko bi naj prišla ovulacija ampak sluzi ni imam samo beli tok ki je tekoči in vmes so majhni beli koščki ki pa so kot neke bunkice se držijo skup.. kaj bi naj to pomenilo? z kt sem prenehala lani julija tak da se je že ščistilo vse, prejšnji mesec sem prvič opazila to sluz ampak samo ko sem šla na malo ali veliko potrebo..
upam da me razumete hvala.
razumem vas prav dobro, ampak vseeno nimam odgovora, kaj je opisan izcedek. Lahko bi bil glivičen izcedek, lahko kakšna druga infekcija. Glede tekoče ovulacijske sluzi tudi težko rečem, da se vedno pojavi. Je odvisno od preveč dejavnikov. Nekatere ženske jo imajo redno in vedno enako, druge neredno, občasno ali nikoli.
možno, saj se znaki ovulacije pokažejo pri manj kot polovici ženskah.
bo držalo – več možnosti – ni pa nujna za zanositev.
Pozdravljeni,
s partnerjem se trudiva zanositi vendar za en krat brez uspeha.
Menstrualni ciklus imam nekje povprečno na 27 dni, ovulacijsko sluz opažam cca. 16 dni pred naslednjo menstruacijo. Sluz je prisotna 2 dni in res izgleda kot tupičen šolski primer te sluzi. Zato sem bila prepričana, da bo spočetje mačji kašelj, saj sem bila mnenja, da do ovulacije po tem takem zagotovo pride.
No sedaj se sicer komaj četrti mesec trudiva za dojenčka pa nič. Jem Femibion 1 brez Joda.
Zanima me, če še lahko kaj druga sama storim, da bi do spočetja prišlo? Je možno, da kljub sluzi ni ovulacije?
Že v naprej hvala za odgovor.
Ava
Spoštovani,
za spočetje je kot prvo potrebno nekaj sreče, kljub temu, da sta oba zdrava (stopnja upeha je namreč v idealnih okoliščinah le 25% na ciklus) in seveda sta za to potrebna dva. Če imate vi zagotovo ovulacijo, to ne pomeni, da je vaš partner zagotovo tudi ploden. OK, tudi o tem si še ni treba ubijati glave, ampak, če že, je prav spermiogram pri njem prva od vseh možnih preiskav plodnosti para.
Spoštovani!
Tudi jaz se že nekaj časa sprašujem glede vrste sluzi.Cikluse imam neredne: od 24 do max 40 dni.
Od 11. Do 13.Dneva ciklusa sem imela polno sluzi, ki je bila bolj gosta bolj motne oz. belkaste barve. Zdela se mi je predvsem sluzasta, sicer se je raztezala oz. bila vlečljiva, ne pa opazno lepljiva oz. nisem bila pozorna na morebitno izrazito lepljivost, ki jo občasno občutim na celem zunanjem spolovilu.
20.in21.dan ciklusa: močan izcedek z vonjem.Zato sem uporabila octenisept.Naslednji dan zjutraj 22.dan sem opazila močno lepljivo in bistro oz. prozorno sluz. Lepljivo je bilo celo zunanje spolovilo. 23.dan spet zelo obilna sluz, da neizbežno potrebujem dnevne vložke. Enako tudi 24. Dan ciklusa.
Zanima me predvsem, kaj bi lahko pomenila izredno lepljiva sluz, ki je opazna na celem zunanjem spolovilu in je prozorne barve? Oz. ali je normalno,da je celo spolovilo tako lepljivo, kot če bi ga npr. namočila s sladkano vodo?
Najprej sem bila prepričana, da je izcedek z bolj izrazitim vonjem in lepljivost celega spolovila znak kakšnega vnetja? Razmišljala sem ali bi lahko bil posledica nezdrave prehrane nekaj dni prej (malice z ocvrto hrano, ocvrto meso,ocvrt krompir,sladkane omake… sladkarije) Je možno, da bi se to že naslednje dni takoj izrazilo na vonju izcedka??
Ko pa je po uporabi razkužila postal izcedek zelo bister,brez vonja,vlečljiv in obilen, pa se sprašujem, če je šele sedaj ovulacija, kar bi tudi lahko bila glede na dolžino mojih ciklusov?
Zanima me tudi,ali je v primeru, da bi izredno lepljiv izcedek bil znak kakšnega vnetja, boljše,da se v tistem času izogibam spolnih odnosov? oz. če bi pa bil znak ovulacije, bi pa bilo dobro,da bi jih imela ravno v tem času.
Lepo prosim za vaše mnenje in se vam hkrati tudi že zahvaljujem zanj.
Spoštovani,
v bistvu ne vem in o tem nimam posebnega mnenja. Mislim, da ste se opažanja lotili malo preveč analitično. Opaženo si zapišite v menstruacijski koledarček in po 3 ciklusih boste morda opazili kakšno zakonitost, če obstaja… Kaj trenutno to pomeni ob prvem opaženju, pa ne vem in mislim, da tudi ni pomembno.