Ovulacija po zgodnjem splavu
Spoštovani!
prejšnji mesec sem po dveh dneh izostanka menstruacije delala nosečnostni test, ki je bil pozitiven. Še isti dan sem začela krvaveti. Krvavitev je trajala 5 dni – kot običajna menstruacija. Predvidevala sem, da se je vse v redu počistilo (popolni splav). Ginekologu nisem šla. Z ovulacijskimi testi sem si testirala prisotnost ovulacije, toda do včeraj (17. dan od začetka krvavitve – menstruacije??) še nič ne kaže na ovulacijo. Zanima me, če pride po tako zgodnjem splavu do ovulacije pozneje oz. koliko se lahko vse skupaj zamakne? Malo me skrbi, če mogoče le ni vse v redu. Ali priporočate obisk ginekologa in kdaj naj bi bil tisti pravi čas za obisk ginekologa. Ali je smiselno še enkrat ponoviti nosečnostni test?
čim ženska pomisli, da bi mogoče bil smiseln test nosečnosti, je že postal smiseln! Drugih razlogov za ali proti testu nosečnosti namreč ni. Vsekakor krvavitev še ne zagotavlja, da se je res zgodil splav. Povsem mogoče bi bilo, da ste še vedno noseči.
negativen ovulacijski test še ne pomeni, da ovulacije zgotovo ni. Test namreč lahko tudi zgreši takoimenovani “vrh LH”, na katerega je test občutljiv. Torej nosečnost preverjajte z za to izdelanim testom in ne z ugibnjem glede na izvide drugih testov.