Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva ovulacija + kitajski koledar

ovulacija + kitajski koledar

spoštovani,
vem, da ste že neštetokrat pisali o plodnih in neplodnih dnevih. Konkretno pa me zanima, kdaj približno imam jaz plodne dneve, če imam menstruacijo redno na 32 dni?
Drugo vprašanje pa je Vaše mnenje: Na internetu sem zasledila revijo mama (www.mama.si – določanje spola otroka), v kateri je kitajski koledar za določanje spola otroka. Spol otroka je odvisen od starosti matere ob zanositvi in meseca zanositve, primer: Če je mama stara 25, zanosi v mesecu maju, bo punčka. Pišejo, da koledar temelji na starodavnih odkritih in so ga že uporabljaju kitajci, je pa 99%! Kaj vi mislite o tem? HVALA ZA ODGOVOR!

nataša

Draga Nataša,

osebno ne verjamem v metode določanja spola potomcev z načini, ki niso vsaj malo logični in znanstveno razložljivi, kot so lunine mene, vermenski vplivi, sončeve pege, sezosnko-starostne kombinacije, položaj zvezd ipd. Edina za zdaj znanstveno dokazano dejstvo, s pomočjo katerega je mogoče vplivati na spol potomcev je razlika v hitrosti in življenjski dobi spermijev z različnim spolnim kromosomom X ali Y. Moški so hitri in kratkoživi, ženski počasni in dolgoživi. To pomeni, da je pri parih s pogostimi spolnimi odnosi spol potomca več ali manj naključen, pri paru, ki občuje samo 3 ali več dni pred ovulacijo po tem pa do ovulacije nič več, velika verjetnost, da bosta spočela deklico, pri paru, ki občuje samo tik pred ovulacijo ali do največ nekaj ur po ovulaciji in pred tem vsaj 5 dni ne, pa bo zelo verjetno deček.

Tam v reviji tudi piše, da so včasih kitajci pravili, da je toliko zanesljiv, če pa je res, pa naj presodimo sami!

prosim vas,za odgovor, kdaj imam ovulacijo pri 32 dnevnem cilklusu-hvala

prosim za odogovr glede plodnih dni pri 32 dnevnem ciklusu. HVALA

Verjetno nekje okrog 17. ali 18. dneva od prvega dneva zadnje menstruacije

Med 15. in 20. dnem ciklusa, ovulacija najverjetneje okrog 17. ali 18. dneva.

New Report

Close