Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza ovulacija je, menstruacije ni

ovulacija je, menstruacije ni

Ja, tudi sama prihajam v čas menopavze.
Stara sem 48let. Nočna potenja imam že 10let. Do pred treh mesecev sem imela zelo redno menstruacijo na 25 dni. Sedaj pa je že dva meseca nimam. Imam sicer ovulacijo (prozorna sluz, zelo mehek maternični vrat), menstruacije pa ni.
Pred mesecem sem bila pri ginekologinji, ki je ugotovila s pregledom in z ultra zvokom, da noseča nisem, da pa imam ovulacijo. Pričakovala sem menstruacijo, ker je menila, da bi jo čez 14dni morala dobiti.
Zanima me, če je resnično možno, da ovulacija obstaja, do menstruacije pa ne pride in kakšen je lahko vzrok? Noseča nisem.
Hvala, ker ste me brali in hvala za odgovor.

Pozdravljena

Možno je imeti ovulacijo, menstruacije pa ne. Vsaj tako so mi povedali v centru zdrave prehrane, kjer sem si tudi izmerila – iz sline, vsebnosti estrogena, progesterona…in sem glede na to dobila naravno kremo, ki mi je zelo pomagala pri težavah, ki sem jih imela – nočno potenje, prezgodnja mena, kilogrami, visok pritisk…

Meni je resnično pomagala, sem pa prebrala, da v tujini s temi kremami res uspešno pomagajo pri vseh težavah. So pa to čisto naravne kreme, brez umetnih hormonov – ker tega pa ne bi vnašala v svoje telo.

Splača se poizkusiti.
Lep pozdrav

Mojca, zdravo!

Zanima me ( tudi od ostalih, ki uporabljate te kreme), ali se vam je menstruacija povrnila. Sama imam zelo neredne menstruacije že 5 let ( od 40. leta), tudi ovulacije imam samo občasno ( so komaj opazne). Imam nizko raven progesterona ( 0,513) ter višjo estradiola ( 153,9). Zanima me, če je to začetek mene, saj ostalih znakov nimam.

Lana

Punce, ne vem če ste si prebrale, da se je odprl nov forum BIOIDENTIČNI HORMONI, katerega moderira zdravnica -ginekologinja, ki ima izkušnje s področja zdravljenja z bioidentičnimi hormoni. Škoda, da tukaj iščete mnenja v zvezi s hormonskimi izvidi. Obrnite se na zdravnico, ki vam bo po strokovni plati razložila.

LP Jerneja

po menopavzi (zadnji menstruaciji), ki se zgodi po 45 letu cca imaš lahko ovulacije še 1 leto, šteje se torej, da si plodna še 1 leto po zadnji menstruaciji

New Report

Close