Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje OVULACIJA IN PLODNI DNEVI

OVULACIJA IN PLODNI DNEVI

Hojla,

imam samo eno vprašanje. upam da bom dobila kakšen odgovor 😀 plodni dnevi naj bi bili predvidoma samo nekaj dni, pri meni naj bi bili prejšni teden od torka do včeraj. v soboto sem imela spolni odnos, včeraj pa sem videla tisto ovulacijsko sluz, vendar spolnega odnosa žal nisva imela, ker je bil dragi v nočni 🙁 je vseeno kakšna možnost zanositve?? Otroka si želimo, če se posreči super če pa ne pa pač delamo prihodnjii mesec 🙂

upam da bom dobila kašen odgovor:)
hvala punceee 😀

pozdravčeek

zanositev ni matematično dejstvo. za zanositev je v vsakem ciklusu, tudi če so vsi pogoji izpolnjeni, samo 25% verjetnost. ene jo nabašejo v prvo, druge pač ne.
spermiji v rodilih preživijo tudi do pet dni, se pravi, da v teoriji, bi s.o. v soboto tudi zadostoval.

za zanositev se priporočajo spolni odnosi vsak drug dan in ne iskanje ovulacije. tudi prozorna sluz ni 100% zagotovilo, da je do ovulacije prišlo.

prvi mesec probavata?

ne se spravljat zraven kot da bi delal poskus v laboratoriju, no…

Najprej se zahvaljujem za odgovor. Poskušava tretji mesec, nisva obremenjena s tem, vendar sva se odločila da delava na tem ko se prime se pa prime:D

Malo sem ferbcala in me je zanimalo ali je kakšna možnost;)

hvala še enkart,
pa lep pozdarv 🙂

zanima me kdaj v ciklusu je ženska najbolj plodna? vem da naj bi spermiji lahko preživeli (če so ustrezni pogoji) 4-5 dni, po ovulaciji pa je navoljo le še 12 ur za oploditev. ampak kdaj je tisti dan v ciklu najbolj ustrezen? Takoj ko se pojavi prozorna sluz podobna beljaku? Na forumih sem našla različna mnenja, ene pišejo da je treba takoj v akcijo ko zaznamo prisotnost sluzi, spret druge pravijo, da najbolj prime ko je te sluzi konec, itd. Ko pride do pojava te sluzi, pomeni da so se plodni dnevi začeli, ampak ovulacija bo nastopila šele čez nekaj dni? koliko dni traja to približno (3, 4)?
nekje sem tudi prebrala da naj bi ovulacija nastopila tri dni po tistem ko ta sluz izgine. samo to mi ni najbolj logično, ker je za zanositev pomembna prisotnost te sluzi, da pride do oploditve.

sama imam različno dolge cikle, zato ne morem vedno vedeti kdaj bodo moji plodni dnevi. Zadnji cikel sem malo bolj podrobno spremljala znake : 9. dan cikla se mi je pojavila sluz, trajala je tri dni , se pravi 9., 10. in 11.dan ciklusa (občutek vlažnosti v nožnici, povečana želja po spolnosti), 12.dan cikla pa sluzi ni bilo več. Se pravi da sem bila potem najbolj plodna 11. dan cikla?

New Report

Close