Najdi forum

Punce, zanima me nekaj: najbrž čutite ovulacijo, ampak zanima me, kako? Jaz sem včasih čutila, zbadanje v jajčnikih, zadnje čase pa ugotavljam, da me boli trebuh! Kot pri menstruaciji, mnogo blažje sicer, a občutek je v osnovi podoben. Ima še katera podobne izkušnje?

Ali si že kdaj minimalno krvavela med ovulacijo. Meni se je to namreč zgodilo v soboto. Ne vem ali je to ali kaj drugega, čas je pravi.

Ne, krvavela še nisem, a po mojem ni to nič takega, ker ko se ti jajčece odtrga od jajčnika, baje zakrvaviš v trebušno votlino.

Nevem, jaz se z ovulacijo ne obremenjujem več, sem se morala predolgo.

Ali mi lahko poveste kdaj nastopi ovulacija in kaki so znaki? Zadnjo M sem imela od 24.05. do 30.05. in pričakujem naslednjo 19.06. ali pa 20.06..

Hvala.

Zelo različno. Ponavadi na sredini ciklusa. Za prvi dan ciklusa šteje prvi dan zadnje menstruacije, za zadnji dan se pa šteje prvi dan naslednje menstruacije.
Znaki? Različno ene čutijo zbadanje druge spet ne, odvisno od ženske, tudi izcedek se spremeni.

živjo,
mislim, da si imela ovulacijo okrog 05.06 oziroma lahko med to obdobje računaš kar nekje od 03.06. pa vse tja do 09.06. – okvirno.

Če pa želiš čim bolj točne izračune ovulacije glede na tvoj ciklus, pa si poglej web stran :
http://www.poliklinika-harni.hr
klikni na ginekološke teme,
potem v levem stolpcu kontacepcija danas,
in takoj pod naslovom prirodne metode kontracepcije.
Na dnu te strani pa boš lahko kliknila na izračun plodnih dni :

potem seveda vneseš podatke in ne pozabi tudi število dni ciklusa in izračun bo na dlani.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala !
alenka

ovulacija = 14 dni pred menstruacijo

Ja, Metulko in tudi ti jih čutiš, a ne? :))))

Naj bi bila 14 dni pred M, ampak ni vedno tako. Nekatere jih imamo nekaj dni prej, nekatere jih nimajo.

Zelo majhen odstotek žensk čuti, kdaj se zgodi ovulacija, ker je to stvar minute. Pri meni je najboljši pokazatelj sluz. Takrat jo imam kar nekaj.

Ja;pri meni je nekje isto;s tem da ko imam ovulacijo opažam ogromno prozorne sluzi.
Pa tudi te bolečine ki so podobne M,minejo dokaj hitro;mogoče se jih da zaznati samo za vzorec.

Poveča se izcedek, ki je tudi bolj prozoren. Poleg tega imam ta čas približno dva dni občutek, da imam zaprtje, da me vse stiska v trebuhu. Čutim en tak čuden pritisk.

jst sm na tabletkah pa veselja ovulacij nimam več 🙂
samo v starih dobrih časih sem jo pa čutila kot neko kr močno bolečino, kot da se mi kaj trga notri.. stvar je zelo hitro minila, samo malo čudno, ker me je pač zvilo kjerkoli sem že bila in v gubo zvijati sredi faksa, je malo čudno zgledalo… :-/

Miranda je kraljica noči……

Lp

Lušten komad, a?

ja, posredno tud name upliva ovulacija, tko da – da, jo čutm .)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close