Jaz bi pa prosila, če mi lahko kateri od strokovnjakov, in teh ki se bolj spoznate na zdravo prehrano pove, kakšen zajtrk naj imam, če sem na shujšavalni kuri-v vrednosti 300 kalorij in to zajtrk bio ovsenimi kosmiči? Je lahko s sadnim jogurtom-probiotičnim iz linije zdravega življenja? Naj dodam kakšno sadje ali le jogurt in kosmiče? Je potrebno potem pojesti še kaj beljakovin? (sir, belo meso, jajca)? ali je dovolj le jogurt s kosmiči?
Nakaj je potrebno prvo razčistiti: zdrava prehrana ni enako hrana za hujšanje. obstaja samo določena hrana za dosego določenih ciljev, ker ne obstaja hrana, ki bi imela samo pluse. povsod imaš minuse in pluse.
naprej glede vprašanja – kateri jogurt imaš v mislih? acidofil? jaz ne najdem sestave tega jogurta, zato bi bilo dobro da jo napišeš. če ti je cilj izguba maščobe, potem ni za pretiravati ne z jogurti ne z sadjem. potrebno bi bilo torej vedeti kakšne imaš ostale obroke in se glede na to odločiti kaj dodati kosmičem. to velja če imaš popolno urejeno prehrano. v to dvomim, zato ne boš opazila nobene razlike če boš jedla ali z jogurtom, ali z mlekom ali z sadjem ali vsem skupaj. torej čimmanj komplicirat. če si se odločila, da bo tvoj zajtrk kosmiči z nečim naj tako ostane. samo pazi da ne boš presegla tvojih zastavljenih 300 kcal
Zakaj bi sdadni jogurt kombinirala še u dodatnim sadjem. Po mojem mnenju je najbolj zdrava in okusna kombinacija: kosmiči + navaden jogurt 1.3% + sadje.
Par koščkov sadja ti sigurno ne bo pokvarilo hujšanja, saj nisi bodybuilder na definiciji. Kvečjemu spodbuda, ker ti bodo izboljšali okus jogurta. Če vsak dan izbereš drugo sadje je enolični zajtrk takoj bolj pester in imaš večjo volj da vstrajaš.
Sadni jogurti ni primeren za hujšanje vsebujejo maščobe ali pa sladkor, če ne navadnega umetna sladila (aspartam , saharn, …).
Prav tako se pazi zelo nizko kaloričnih jogurtov, ker (skoraj) vsi vsebujejo sladila.