sem bila presenečena….
100 g ovsenih kosmičev, brez kakršnihkoli dodatkov ima 348 kcal!!!!!
Meni se to zdi fuuul dosti. Pojem priblj. 80 g + jogurt 1,3 m.m. pa je to očitno visokolalorični obrok!
Pa sem mislila, da bom na tak način malo hujšala oz. jedla nizkokalorično hrano.
Pa kaj je v teh kosmičih (ki še dobri niso) takega????
Pol je boljše, če k jogurtu pojem žemljo, pa še bolj dobro je…………
Ja te kalorije so res “čudne”!
Zadnjič sem si kupila nek napitek za hujšanje, s katerim bi si naj nadomestila kak obrok “konkretne” hrane, potem pa sem ugotovila, da ima krepko čez 280 kalorij. Pa sem ga mislila imet za kakšno malico ali večerjo. A ni to tudi dosti kalorij za malico?
Ima kdo kak predlog za zdravo in nizkokalorično malico in večerjo? Samo jogurtov in sadja se človek tudi naveliča, za vse drugo se mi pa že zdi, da ima preveč kalorij…
1g maščobe ima 9 kcal,
1g ogljikovih hidratov ima 4 kcal
1g beljakovin ima 4 kcal.
Moji ovseni kosmiči imajo približno 8g beljakovin, 7.5g maščob, 72,8g ogljikovih hidratov in 7g vlaknin (ki so načeloma brez kcal).
Beljakovine torej prispevajo 32 kcal, maščobe 67,5 kcal, ogljikovi hidrati pa 291,2 kcal. Skupaj 390,7 kcal. To je povsem običajna vrednost za ogljikove hidrate.
80g ovsenih kosmičev za zajtrk je kar precej bogat obrok. Jaz bi na tvojem mestu raje dala nekaj žlic kosmičev manj, pa namesto tega narezala notri polovico jabolka oz. drugega sadja. S tem občutno zmanjšaš kalorije, količinsko pa poješ isto in si na koncu enako sit. Ovseni kosmiči predstavljajo zelo dober in zdrav zajtrk, to pa še ne pomeni, da niso kaloričen zajtrk, če se jih poje preveč. Tudi od zdrave hrane se lahko redimo, če je pojemo več, kot je na koncu dneva porabimo.
280 kcal za malico se meni ne zdi pretirano. Glede na dejstvo, da naj bi dnevno zaužiti pet približno enako kaloričnih obrokov, nanese pet takih obrokov skupno 1400 kcal, kar je že ob rednem gibanju povsem dietni jedilnik.
Za porabo zalog maščobe je veliko uspešneje (in prijetneje), če ne zmanjšujete količine zaužitih kalorij, ampak raje povečujete dnevno količino porabljenih kalorij z gibanjem. Predvsem zato, ker odrekanje pri hrani kratkoročno sicer vpliva na obliko našega telesa, ampak trpi pa naša psiha in slej ali prej to privede do prenajedanja in poseganja po “prepovedani in dobri” hrani, medtem ko gibanje deluje odlično tako na telo, kot tudi na naše počutje, tako da z njim ne moremo zgrešit.
Lep vikend.
Napitka za hujšanje ni. Pomaga ti le zdrava prehrana, pravilno razporejena čez celi dan in redno gibanje. Nadomestki prehrane pa so uporabni, ko si pravega obroka ne moreš privoščit. Vseeno to mora biti bolj izjema kot navada.
Vse je odvisno od tega kako tvoje telo izkoristi te kalorije … Če ležiš doma celi dan se boš zredila kakor koli obrneš.
Lp
Heloww
mjaa sam to se ni zdej tollk za zasekirat, ker je zelo odvisno od kje dobiš kcal- npr. newem 100 kcal iz kosmičev ni isto kot 100 kcal iz 1/3 čokolade Milka ali pa 1 Dr. Oetker pudinga ipd…. ker imaš “zdrave” kcal in nezdrave… itq da je sicer 1×1 da hujšaš, če več porabljaš kot vnašaš (kcal) , vendar pa je tudi sama sestava hrane zelo pomembna tu. Tako kot npr. 200 kcal iz bananinega smoothieja z mlekom ni isto kot 200 kcal , če poješ 2 banani kar tako, ker gre v prvem primeru za tekoče kcal, ki se lažje prebavljajo ipd…stvar je treba gledati zelo kompleksno, ker takšna tudi je… ni zgolj matematika :S na žalost..al pa na srečo hihi
tako, da še ni potrebna tako slaba volja zaradi takšnih obrokov, niso tako napačni :PPP
lp*
Kjer so vlakna zraven, upočasnijo hitrost presnove v taki meri, da se lahko sprošča vse enakomerno. Zato 200kcal iz kompleksnih hidratov in vlakna zraven lahko zdržijo nekaj časa dlje, ker se še ni vse predelalo. In to po vsej kmečki logiki tudi pomeni, da manj pojemo v celem dnevu, ker smo bolj siti od tega.
Lp
Vedno znova me presenečajo primerki kot je avtorica zgoraj (vem da je že stara tema)
ampak ljudje ste tako obsedeni s hujšanjem in štetjem kalorij da ste popolnoma slepi za vse ostalo.
Kalorije niso nič!!
še enkrat…………….NE GLEJ KALORIJ!!!
Žemljo ti kr jej, pa jogurte tud (v katerih je mimogrede ogromno sladkorja)
Vrjetno si po tvoji dieti hujšanja in stradanja na koncu še bolj debela kot pred njo.
Zato marsikdo postane “debel od hujšanja”, in takih primerov ni malo.
Drug problem je tudi ko telo varčuje z energijo. Porabljaš še manj hrane kot ponavadi, zabremzaš si presnovo in ne narediš NIČ da bi jo kaj pospešila.
Totalno napačen pristop in trpinčenje samega sebe.
Po drug istrani nebi pa nihče niti dvignil svoje riti, in potem vidim na ulici ženske, katerim morda celo uspe shujšat, ampak so pa to bolj kot ne same kosti, sej niti 6-packa piva ne more dvignit, kaj si potem sploh lahko počnem s tako žensko??
Vglavnem kar hočem povedat je da brez nič ni nič, in za rezultate bo treba dvignit rit.
In ne samo enkrat, dvigovanje riti in miganje mora priti v navado, tako daleč v podzavest da se brez tega ne počutiš več vredu, in bojo rezultati s časoma prišli, in to ZAGOTOVO!
Kar se tiče ovsenih kosmičev pa….. men zelo pomagajo.
Vsako jutro dve zvrhani skodelici z mlekom me naredijo sitega skoraj do opoldneva, poleg tega pa tudi pozneje ko jem zelo hitro presnavljam in sem na WCju 2x na dan, kar pomeni da bolj malo predelam in ostalo hrano hitro izločam.
Tud energije imam čez cel dan.
Dobro za hujšanje če že hočeš, ampak za dost fizične aktivnosti pa rabim tudi kaj bolj konkretnega. Meso npr. je zelo obvezno, potem tud kake ribe, …
In ja…. če se držiš samo vsega zgoraj naštetega (ni tako težko, samo začet je težko), potem rezultati zagotovo pridejo sami od sebe.
Živ dokaz sem jaz 😉
PS: Sam ne si telesa spravljat v šok! (tako z športom ne kot z hrano)
pa bo ratal užitek 😉
LP