Najdi forum

ovseni kosmiči

kam spadajo-oh ali beljakovine?

Vprasanje, ki ga ne razumem….

Sprašuje, ali lahko kosmiče je na OH dan ali na beljakovine.
Jaz ne vem.
R.

Aja, naslov pa je ovseni kosmiči…Jaz bi rekla, da na Oh dan (lahko da se motim), samo žitarice so oh-ji, ne?

ja, sem isto mislila, pa je v sojinih kosmičih več beljakovin kot oh. na ovsenih pa nič ne piše.

Pri meni za ovsene kosmiče piše:

energijska vrednost:343kcal
B:12,5g
OH:63,3g
od teh sladkorji: o,7 g*
Maščobe: 7,0g
od tega nasičene : 1,4 g*
vlaknine: 5,4 g

*iz standarda euro-food

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

o Marika pa ti si prava enciklopedija , a sem se prav izrazil upam da nisem kaj v temo brznil :))

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Kakšna enceklopedija neki!
Samo ovseni in drugi kosmiči, so že skoraj leto dni ena mojih osnovnih sestavin pri pripravi kruha, polpetov……itd.

lahk sem ful v zmoti, a me ne boste!!!!

HA , ha ….!
Jaz se mam ful dobro in v tem svojem novem življenju uživam na vso moč.

Ko bo čas za razna odpovedovanja in ne vem kaj še vse, si bom pač za to vzela čas. Jaz vse preveč rada živim in vse preveč sem rada to, kar pač sem.
Rada imam kapučino z 2-3 kapljicami ruma, rada popijem pivo, rada odigram dobro partijo taroka, rada se oblečena zapodim v Savo in ob tem skorajda zmrznem. Rada na terasi plešem, na očeh vseh sosedov in ob tem neizmerno uživam. Rada sem…ne vem…nekakšna ciganska duša.

In sem!
Ciganska duša, namreč. Živi in pusti živeti. Včeraj je Julijce prekrila megla, a že danes zjutraj je znova posijalo sonce. Kot obsedena sem lovila avtobus in ga vsa presrečna ujela, a takoj nato ugotovila, da sem pri tem izgubila mojega priganjalca- pedometer. Pa sem poslala sina v akcijo in ga je našel.

Jaz ljubim raznolikost. Ljubim izzive, ki jih pred mene postavlja življenje in jih potem tako nekako po moji “prioriteti” postavljam v vrsto, izločam, obdelujem, nadgrajujem.
Rada sem mačka!(po kitajsekm horoskopu tudi sem in to še kako čutim).
Rada samo sebe objamem, se stisnem v topel objem, zamižim, vonjam, diham…
Rada pojem in plešem (pa čeprav ne znam), rada noro skačem, se obmetavam z jesenskim listjem, ali pač jočem tiho in skrito v nekem svojem kotu.
Nekaj mesecev nazaj sem se znova našla, po mnogih letih. Prej sem si želela le preživeti noč, včasih le to, da dan mine brez bolečin. Mnogokrat sem počela neumnosti, ki so me vselej drago stale.
Še veliko je vsega. Mislim dela -v prihodnosti.

Toda jaz sem že danes srečna.

se opravičujem za dolžino in ful nekih čudnih in mogoče trapastih besed, a nekako sem morala izliti svojo dušo….tisto srečno in zadovoljno in tisto s še toliko načrtov za prihodnost.

Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

marika, opravičevanje res ni potrebno. ravno tvoje besede marsikoga potolažijo, mu dajo novo upanje ali pa polepšajo dan. ti kar tako nadaljuj, če pa ob tem še sama uživaš, pa še toliko bolje!

lep dan

Marika, ali morda veš tudi kakšen GI imajo ovseni kosmiči? Tega še nisem zasledila.
Pozdravček, I.

Po podatkih iz knjige Proč s sladkorjem imajo GI 55, vse vrste otrobov brez dodanih sladkorjev 45, koruzni kosmiči med 70-75.

Pozdravček Marika

kaj pa je to GI Marika ?

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Medi, a to to mene………???????

GLIKEMIČNI INDEKS = GI.

New Report

Close