Ovitrelle & Clomifen
Pozdravljeni
Sem ze obupala in zdaj mi je počas vseeno ker preposto ne gre, ampak vas vprašam:
Od 3. dne v Ciklu do 7dne. sem jemala 2 tableti Clomifen naekrat tako mi je Ginekologinja prepisala, da se Folikli naj povečajo in res so se v Čet. so se povecali in bili 18mm Dobila ze v ta drugo Injekcijo Ovitrelle naslednji dan sem imela odnos, se danes pa jutri moram odnos imeti.
Povejte mi vi, ali po takem zdravljenju imam moznosti za zanositev? Ker moram se 3x ponoviti.
Potem je še ginekologinja rekla ce ne bo delovalo z Clomifenom bi mi tablete zamenjala in porabla še s tistim.
Zanima me; To zdravljenje je unčinkovito Ali naj zamenjam Terapijo?
Mogoce vi poznate še kaksne druge Tablete kot Clomifen?
Še Duphaston moram 10. dni jemati od danes.
spoštovani,
žal pristopa vaše ginekologinje ne razumem. Če se uporablja induktor ovulacije, kot je npr. Clomid, potem se lahko računa s spontano ovulacijo ob optimalnem času in je z ovitrelom ni treba sprožati. Očitno se gre vaša ginekologinja “reproduktivno medicino”, ki je verjetno ne razume povsem. Z Ovitrelom se sicer sproži ovulacija, ampak nobena človeška odločitev ne more biti tako časovno idealno tempirana kot to zna narava sama. Ali sta s partnerjem pred zdravljenjem opravila vse preiskave, ki so potrebne, da sploh vemo, kaj je problem? (spermiogram? prehodnost jajcevodov? spremljanje spontane ovulacije? UZ rodil na morebitne odklone – miomi? polipi? pregrada?) .
Po njenem mnenju pravi da je tako najbolje še bolje “Stimulira Ovulacijo, še kot prvo tudi ne razumem zakaj moram kar 2 tableti Clomifen jemljati in a se ne jemlje od 5 do 9 dne? Meni se zdi da kar tako jemljam neke dneve potem po Clomifenom mi da Injekcijo Ovitrelle. Da vam povem da sem v ta prvem poskusu imela zaradi Clomifena eno Cisto na levi strani, (ki sem zaradi tega se odnehala nekaj casa z Clomifenom dokler ni izginila)
Ja naredila sem vse preiskave uz rodil, Leva, Desna strani pravi da ni nič narobe ok sta predhodna za zanositev, nobene “ovire” ni tam da ne bi zanosila, tudi Ovulacijo imam ampak pozno nekje 18 dan ali 17. odvisno. Menstruacijo imam 29 – 31 dni
Ja kar se tiče partnerja za spermiogram, ga seveda mora še narediti logično. Ampak sva se oba odločila za spermiogram da bo naredil ampak do konca tega leta do decembra.
Saj pri nama še ni minilo toliko časa da probava zanositi niti 1. leto ni, lahko recem nekaj mesecov 4-6 priblizno in Zato racunava “Kot da še nisva neplodna” Će lahko tako recem
Tudi panika je preveč, zmeraj mu recem ker ne morem cakati do Dec. da naredi da pregled pojdi pojdi ze naredi s tem sam stress mu delam nad glavo in še huje ga dam pod stresom.
Vendar je aktiven RES da me zelo skrbi to z Spermo, ampak pocas vse stvari. Bolj me skrbi ta Terapija ki se mi zdi kar nekaj nevem.
Naj zamenjam Ginekologa?
Še zanima me; Je res da, nevem kako naj vas vprasam, da človek ima podeduje dobre gene od strašev, v tem smislu: Da če so starši “bili” oz so plodni in so lahko imeli otroke torej Lahko tudi on ane? Ali to nima nobene veze? Cist tako vprasam ker to sem nekje slišala mi lahko Razlozite?
dokler ne veste oziroma ne vemo ali je partner sploh sposoben oploditve, je zdravljenje pri vas ne le nesmiselno ampak v neskladju z osnovno premiso v medicini. Stres gor ali dol! Moški mora zgolj oddati semensko tekočino, kar je nenazadnje “fiziološko”, pri ženski pa počnemo vse mogoče invazivne preiskave, pa se nobena nič ne počuti posebej “pod stresom”.
Deduje se pa vse mogoča, ampak je žal plodnost pri moškem močno pod vplivom tudi zunanjih okoliščin, zato dednost tu ne doprinese veliko.
Hvala. Razumem kaj ste hoteli povedati s tem. Vendar lahk rečem da dokler ni minilo 1. leto še ni čas za paniko? mogoce pa nosečnost rata? tudi ce sperma ni pregledana
Kako se Nplodnpst pri moskem zdravi? (ce pride do tega?) Ali obstajajo zdravila pa to? Ali se da prideti do tega da moski ki je ne plodnen zmore zanositi zensko?
se ne zdravi, ker ne znamo zdravit, ampak se uporabi postopek OBMP (IVF). Za oploditev s IVF je na srečo potreben le 1 živ spermij, medtem ko jih je za naravno oploditev potrebnih nekaj deset milijonov.
G. Zdravnik
Pozabila sem vam nekaj omeniti, Preden sem prijela Ovitrelle, Mi je ginekologinja še odprla “prostor” da lahko spremij lazje plavajo in še povedala 3 dni odnose in ena od teh folikel bo počil lahko da nosečnost se prejme.
Koliko je to unčinkovito sedaj? Ali nima nobene veze to kar je naredila? Šele takrat sem prijela injekcijo Ovitrelle.
Še kaj pa če bi se slučajno nosečnost vseeno prijela, Ali je res mozno da s Ovitrelle lahko imaš Dvojčka?
Ali maš tudi kakšne “simptome” s to terapijo pac Clomifen pa Ovitrelle da veš da je nosečnost Uspešna, ali vseeno izveš kasneje navadano?
Sicer zdaj ste me tudi vi mal prestrašili in nimam upanja toliko
ker ste povedali da to zdravljenje kar počnem nima smisla. :/ res sem potrta
Poj kaj? Naj prekinem oz naj ne delava na otroka?
vi se kar trudite dalje. Kritika je bila namenjena le uporabi sredstva za sproženje ovulacije (Ovitrelle), ker ob clomifenu do ovulacije praviloma pride tudi spontano in to praviloma v optimalnem času. Za več plodno nosečnost pa ni odgovoren Ovitrelle ampak kvečjemu klomifen, ki omogoča tudi več kot eno ovulacijo. Če pride slučajno do več plodne nosečnosti, pa poznamo tudi še medicinsko pomoč zmanjševanja števila plodov (fetoredukcijo), tako da je pretiran strah odveč.
Vredu mi je mal odleglo.
Mogoc sam še to mi povejte pa bo vse. Hvala vam!
Če imam odnos pred Ovulacijo in potem še po, in grem na pregled cez 1 teden na UZ k Ginekologu ali lahlo vidi G. z UZ da je prislo do nosečnosti? ali nic ne vidi od tega? Ali lahko sploh nekako vidi ce bo prislo do Nosečnosti? Ali ce po Izlivu sperme nekaj bo ali nic od tega
ne. Nosečnosti se ne da videti v maternici prej kot pri 5 tednih + 3 ali 4 dni po ZM, kar ustreza nekje 3 tedne in 3 ali 4 dni po ovulaciji.
Pozdravljeni znova zdravnik,
3-5dni od prijemanju Ovitrelle imam bolečine levo spodaj in kot neko pretakanje na levi strani . Bi lahko to bila tudi Ovulacija ki je Injekcija sprozila? Tudi danes me boli levo spodaj.
In ali se plodni dnevi premaknejo od Clomifena in Ovitrella? Ker se ta teden se začenjo pri meni plodni dnevni, danes je 12.dan v ciklu in kaze Ovulacija na 8.9 ( 15dan)
ne, pretakanje ni ovulacija. Pretakanje je nekaj v črevesju. O plodnih dnevih pa raje ne bi razpravljal tule, ker je to zelo splošen pojem, ki ga lahko konkretizira le zdravnik s spremljanjem rasti jajčnih foliklov v jajčnikih (folikulometrija).
Še na to mi niste odgovorili kar je naredila Ginekologinja:
Pozabila sem vam nekaj omeniti, Preden sem prijela Ovitrelle, Mi je ginekologinja še odprla “prostor” da lahko spremij lazje plavajo in še povedala 3 dni odnose in ena od teh folikel bo počil lahko da nosečnost se prejme.
Koliko je to unčinkovito sedaj? Ali nima nobene veze to kar je naredila? Šele takrat sem prijela injekcijo Ovitrelle.
to nima nobenega pomena.
Spoštovani,
učinkov mace žal ne poznam dovolj, vem pa, da ta v omenjeni fazi stimulacije ciklusa nima prav nobenega smisla.
verjetno res ne, ampak v prihodnje bi ne mešal teh nepreverjenih ali vsaj nestandradiziranih sredstev v postopek zdravljenja neplodnosti.