Najdi forum

Prva klonirana ovcka Dolly se je poslovila.Kaj bo z deklico Evo,ce je res klon?
Mislim,da medicina se ni pripravljena za take posege v naravo.kaj pa vi?
Malo zagrenjen pozdrav Kaja.

Kolikor vem, so nekateri znanstveniki že priznali, da se klon pravzaprav rodi s tako starimi celicami, kot je star darovalec. Torej je Eva (če je seveda res) stara toliko kot njena mati, z enakimi boleznimi, ki jih že ima nejna mati. Nič kaj lepa prihodnost za otroka.

V mojih očeh je kloniranje povsem zgrešena ideja. Živeti v iluziji, da bomo preko svojih klonov dosegli večno življenje (kot zatrjujejo realianci) je res neumno. Lahko kopirajo organizem, osebnosti pa ne bo mogoče kopirati. Poleg tega se moramo res vprašati, kaj to pomeni za klonirano bitje. Ovčki je načeloma vseeno, kakšna je in od kod je prišla. Človek pa je bitje z razumom in čustvi. Kako otroku iskreno pojasniti, zakaj je na las podoben nekemu drugemu človeku (pa čeprav je to njegova mama ali oče) in kako mu odgovoriti na tisto najbolj osnovno vprašanje, ki se poraja vsakemu malčku: “Od kod sem prišel? Kako sem prišel na svet?” Znanstveniki so že priznali, da obstaja velika možnost, da bi se kloni rojevali kot spački. Z nič manjšo gotovostjo ne trdim, da bi zagotovo bili duševni spački. Upam, da bodo tisti, ki imajo v rokah sredstva za to dejavnost dovolj pametni, da ne bodo posegali na tista področja, ki so rezervirana za mater naravo.

Ni vse, kar je mozno, tudi sprejemljivo in dovoljeno … bi rekla, pa kaj, ko to nic ne pomaga.
Prav tako zagrenjena
Anapurna

Hvala za vase misli,ki potrjujejo moja prepricanja.Mislim,da ni lepsega od naravno spocetega bitja in njegovega rojstva.To je kot cudez.
Vcasih se ob kaksnem ZF filmu zgrozim,ko vem,kam znanost hiti in stvari,ki so se nam zdele pred 20 leti res fantastika,se ze uresnicujejo;marsikdaj z negativnim predznakom. Tudi sama upam,da je postenih pametnih glav se kaj!
Lep pozdrav Kaja

Znanstveniki bodo res izumljali vse mogoče, toda narave ne bodo mogli premagati. Maščevala se jim bo. Upajmo samo, da ne na račun celotnega človeštva, ampak samo tistih nekaj posameznikov, ki se bodo hoteli okoristiti s spoznanji znanosti. Mi pa se veselimo naših, naravno spočetih otrok. Ti so res čisto naši.

Včasih pa po naravni poti le ne gre. Mislim pa da bi tu morali pustiti znanosti prosto pot, saj lahko le na ta način pomaga parom, ki si želijo otrok.

Zavračam pa kloniranje.

Nikoli nisem bila proti ze uveljavljenim metodam umetne oploditve,kloniranje pa je zame zelo vprasljivo . Lp Kaja

Ja saj se vendar pogovarjamo o kloniranju, a ne? 😉
Kloniranje je tisti postopek, ki lahko naredi več škode ko koristi in je vse prej kot naraven. No, saj tudi umetna oploditev ni čisto naravna, kar se tiče postopka, ampak “osnovne sestavine” pa so povsem naravna zadeva.

New Report

Close