Najdi forum

Sorry.

Debata je debata

razmišljam, da bi tudi tole izbrisal, če sem prvo. Enkrat sem že omenil,

In kdo ima pravico, da sodi?

Farmer, to je zate.

Nihče nima interesa, da bi gledal identiteto, ravno zato je to narejeno, da smo anonimni in temu je anonimnost tudi namenjena, da lahko povemo kar hočemo. Politka uredništva je taka, da se pač odloči kakor se, tako kot v vsakem večjem sistemu.

Naj povem, da imaš do neke mere prav, do neke ne, to je zopet moje mnenje, nekateri pa seveda pretiravajo, tako ali drugače.

Zato predlagam konec debate.
Osebno, je tole ena boljših, ne bomo pa podpirali sovraštva, zato prosim, da se pogovorite normalno, ali pa zaključite, drugače debato brišemo.

Primož

Debato bi lahko vsekakor že zaključili, saj nikamor ne pelje. Najbolje, da se sprijaznimo s tem, da dokler bo svet obstajal se bo dogajalo to in ono in da bodo nekateri tolerirali nekaj kar je drugim čisto nerazumljivo in tuje,nemoralno, spet drugim bo nemorala izziv, želja, odgovor. Nekateri bomo večno obsojali drugi večno kršili in povzročali nemir.Vsak zase naj bo vesel če lahko živi s seboj in nosi v sebi mir, da ga ne peče vest in se ne boji noči in novega dne. Vsak naj v tem kratkem času ko smo skupaj poskrbi zase in za svoje ljubljene čimbolj in upa da ne bo nikdar stopil na pot tistemu,ki si ga ne želi srečati.
Upam, da se bo debata res zaključila in da se slišimo v kakšni drugi temi, res nebi rada jutri kot pravi Primož brala kakšne sovražne vrstice.

Osebno na to temo ne odgovarjam več, Raje grem gledat telebajske!
Laura
Kaj pa,( če že mora biti tema sex), postavimo vprašanje, kje in kdaj je sex najboljši? V avtu, sredi dneva, na parkirišču, kjer vsak čas kdo pride.

Bom še sam dodal eno svoje mnenje.
Strinjem se z vsemi, ki obsojate dejanje, ki ga je farmer storil in ga očitno ne obžaluje in celo podpira. Celo tolaži se, da to počne veliko več ljudi, kot si mislimo in da celo tisti, ki ga obsojamo kdaj pa kdaj pomislimo na sex z živaljo.
Tu se v celoti ne strinjam z njim, kajti tudi mi smo bili 16 let stari, tudi mi smo inženirji in magistri, tudi nas so razdajali hormončki a takih stvari nismo počeli – meni osebno niti na kraj pameti ni prišlo. Saj si lahko magister, saj si lahko podjetnik. Poglej koliko je danes podjetnikov. To ni nobeno merilo za psiho nekega človeka. Moji sošolci, ki so komaj zdelovali razred za razredom, nobene srednje šole – pa so podjetniki. Sošolec, ki je 2. letnik srednje šole ponavljal je danes magister. Mogoče si enak. Ne se skrivat za svojo uspešnostjo, to ne opravičuje ne bom rekel dejanj iz preteklosti, ampak dejstvo, da to še danes podpiraš ali pa celo počneš (ali pa si še želiš početi). V glavnem s takim kot si ti si nikoli ne želim imeti opravka in kar sram me je da si predstavnik moškega spola.

Lep pozdrav vsem skupaj

Hi!

Najprej thx da si se oglasu in povedu svoje mnenje. Tega pocetja sicer ne podpiram, ampak smo vsaj zvedel da se tut take stvari dogajajo.

Moj nasvet kaj narediti…..ne govort okrog kaj si pocel v mladih letih. (anonimni forumi so izjema )

lp

Farmer!
Zanimivo, da si se primerjal (čeprav malo čudno, glede na to, da si kuro nabrisal) s hendikepiranim piščancem. Ampak problem je v tem, da tvoj hendikep ni telesni, temveč duševni. No, zgleda, da si le vreden svojega magisterija:)))

Jack!
Hvala bogu, da obstajajo moški, ki mislijo tudi tako, kot ti…Zaradi takih vem, da svet še ni izgubljen! Veseli me tudi, da si svoje mnenje napisal. Mi gre kar na živce, ko vidim, da si le kakšna ženska upa te stvari javno obsoditi in povedati svoje mnenje, potem jo pa hitro začnejo zmerjati s feministko ipd.
Preberite si članek Vesne Milek v sobotni prilogi dela. Tudi zato, da se govori o nasilju v družinah, pedofiliji in podobnih grozljivih stvareh, ki so jih (žal) počeli moški, so zaslužene ženske… In hvala bogu, da se oglasi tudi kakšen moški, ki se obsodbi pridružuje.
Pa ne zamerit, ker te stvari dajem v isti koš! Jaz pač vidim med temi primeri podobnosti: pedofilija, seks z živaljo, posilstva…to je vse siljenje v odnose, ki si jih drugo bitje ne želi, pa je v njih prisiljeno. Vem, da za nekatere živali niso toliko vredne kakor ljudje, ampak zame so, vsaj po tem, da so ravno tako občutljive za bolečino, kot ljudje…
Pa LP

Najprej nekaj splošno znanih, za večino ljudi, ali pa vsaj za zakonodajalca, sprejemljivih dejstev:
– Ljudje seksamo. Seksamo tudi takrat, kadar ne načrtujemo potomcev (za razliko od živali).
– Karkoli počneta dva drug z drugim je ok, dokler se oba s tem strinjata, ni v odnosu preveč nasilja itd… (tudi analni odnosi, lulanje, kakanje, sado /mazo , istospolni odnosi, grupni seks…)
-Tudi ni nič narobe, če se človek sam zadovoljuje z raznimi pripomočki.

Marsikaj od tega v naši družbi velja za moralno nesprejemljivo, ni pa nezakonito.

Kaj pa je narobe, če to počne z živalmi:
– da to ni moralno sprejemljivo
– da je to celo protizakonito

Kaj pa so morala in zakoni? To so splošno veljavne norme, ki v neki družbi veljajo. Ne veljajo pa v vseh družbah enako, oziroma ni bilo zgodovinsko gledano vedno tako. Nekoč je lastnik lahko sužnja mirno mučil ali ubil… Morda bom enkrat odprl temo ali smo kaj boljši ljudje kot naši predhodniki izpred 2000 let in postavil trditev da nismo, ker če bi bili, potem danes ne bi bilo več vojn, državnega terorizma, NESTRPNOSTI do drugače mislečih…

Kot 16 letnik sem naredil nekaj kar je nemoralno in nezakonito s stališča družbe v kateri živim (pa ne bom sedaj o dvojni morali itd…). To kar sem naredil je bilo enkratnega značaja, pri tem je bilo “trpljenje” živali po mojem mnenju zanemarljivo. Pri samem dejanju nisem čutil nobenih sadističnih čustev, šlo je bolj za neke sorte raziskovanje, očitno sem takrat takoj začutil, da je najbrž nekaj narobe in sem s tem hitro nehal in dejanja nisem ponavljal. In če si še lahko privoščim malo črnega humorja: Kura ni crknila! ;)))))

Odločno protestiram proti temu, da bi zaradi tega bil etiketiran kot zločinec, psihopat ali kaj podobnega.

Kot vidiš, Dobra mačka, ti odgovarjam v najbolj kulturnem in strpnem načinu, kot ga zmorem. Prosim te, naj bo tvoj nadaljni dialog tudi tak.

Mislim, da delim mnenje uredništva, da na takem forumu, ne bi smelo biti tabu tem, da je to po odzivu sodeč očitno zelo zanimiva tema, da pa uredništvo ne bo dovolilo kulture obnašanja izpod določenega nivoja.

Jaz bi resnično rad vedel:
– koliko ljudi je kadarkoli to poiskusilo in bi rado o tem spregovorilo
– koliko ljudi celo to trajno počne, verjetno s takimi nekaj ni v redu, morda rabijo pomoč, mogoče bi jim en tak kulturen, predvsem pa strpen dialog z ostalimi, ki tega ne prakticirajo, celo pomagal … in seveda obratno, morda bo tak dialog koga od ostalih naučil malo več strpnosti do drugače mislečih in drugače čutečih
– ali je možno, da obstaja ljubezen med človekom in živaljo (nobeden me ne bo prepričal, da z mojim Runotom nimava čustvenega odnosa; ko me zagleda, pomaha z repom, jaz ga pobožam itd…) sploh pravijo, da je za čustven razvoj otrok zelo koristno, da so v stisku z živalmi ( psi, mačke…)
– in glede na to, da sem svoj enkraten in v resnici precej nedolžen eksperiment, opravil pred mnogimi leti v posebnem življenskem obdobju in v posebnih čustvenih in psiholoških okoliščinah, da ne čutim nobenega obžalovanja, hkrati pa tudi nobene želje še kdaj poiskusiti s tem, ali je z mano zaradi tega DANES res kaj narobe in če je, kako naj ukrepam, da bom postal zopet spoštovanja vreden član te najboljše družbe v najboljšem od možnih svetov

p.s. Dobra mačka, ali ubijaš pajke? Jaz tega dosledno ne počnem, če najdem kakšnega, ga ulovim in vržem skozi okno. Sicer jem meso, vendar ravnam tako kot je ravnal Tarzan in kot ravnajo mnoga “primitivna” ljudstva, ki ubijajo živali samo v tolikšnem obsegu kot rabijo za svojo prehrano in nič več. Tako jaz tudi sedaj, ko pridem domov k mami, naredim dobro delo, pa namesto nje zakoljem kako kuro. Saj res, dobra mačka, a nosiš krzno?

p.s.2. Poznam nekoga, ki je v osnovni šoli zadavil mačko. Danes ima družino in dva otroka. Ali mislite, da bi se morala žena zaradi tega ločiti od njega?

Farmer, nič ne bom komentiral, samo pripombo bi dal, mogoče boš razumel asociacijo.
Si gledal film Noro mesto – Dustin Hofman, John Travolta.

p.s.
Moje mnenje izbral si tudi neprimerno ime : – )

Spoštovani “wannabe” spoštovanja- vredni član- te- družbe!
Očitno ti še vedno ni jasno, kaj smo ti na forumu hoteli povedat, zato se ne bom več trudila…se mi ne da.
Ampak vseeno ti odgovarjam na tvoja vprašanja: ne, ne nosim krzna, nikoli ga nisem in nikoli ne bom. Meso jem 1x na teden, pa še to izključno zato, ker smo žal mesojedci in si zdravstveno ne morem privoščiti primankljaj mesa v telesu, odločno pa zagovarjam, da naj se govedo, ovce itd. krmi z naravnimi stvarmi, se jih vozi na pašo in usmrti na human način, ne pa da so celo življenje le živi stroji za hranjenje ljudi. In potem še za seksualno izživljanje kakšnih posebnih primerkov…

Tvoje primerjave pa so čisto mimo udarjene…Pajek ima popolnoma drugačen živčni sistem kot npr.sesalci: mačke, ovce, krave, psi itd. Saj imaš menda magisterij in bi to že lahko vedel, a ne?

Glede tvojega vprašanja o davljenju mačk in ločitvi od žene…saj ne morem verjeti, da je lahko človek sploh zmožen pisat take nesmisle…Ampak ti bom le odgovorila: ne, ne mislim, da bi se moral ločiti od žene, ampak lahko bi pa svoje otroke vzgajal v takem duhu, da ne bi ponovili takega dejanja. Ampak če je ta človek isti kot ti, to se pravi, da dejanja ne obžaluje; ja potem se mu pač ne da pomagat. In to je tudi odgovor tebi: dokler ne boš ugotovil, da to, kar si naredil, še zdaleč ni prav in super in se nehal opravičevati z neko mladostniško zakompleksanostjo in potrebnostjo, potem ne boš nikoli deležen nikakršne pomoči drugače mislečih in po pravici povedano si je tudi ne zaslužiš.

Pa še nekaj mi razloži: po eni strani praviš, da nisi niti čokolade nikoli ukradel, po drugi strani pa ne sprejemaš zakonov in “morale” te družbe. Ne razumem….

Za konec pa le še to…nekoč boš mogoče dojel, da nisi drugače misleč in čuteč, ampak NAROBE čuteč in misleč, mi pa ne “nestrpni” , ampak pač vemo, da se niti ljudi niti živali ne sili v spolne odnose..Simpl k pasulj!

LP

PS Psa imaš??? Se mi prav smili…hvala bogu, da ni psica.

Hi

Tudi zato, da se govori o nasilju v družinah, pedofiliji in podobnih grozljivih stvareh, ki so jih (žal) počeli moški, so zaslužene ženske…
***************************’

HALOOOOOO, kdo pa je odprl temo o pedofilih, zivalih, in podobnih grozlivih stvareh….Jaz zaenkrat se nisem zenska…..lahko pa tudi ti odpres kaksno bolj pravokativno temo, da ne bo izpadel, da samo men take stvari po glavi hodjo…

ps: kaj je zdej s tvojim tipm…..cist tko mal me ferbec daje, nc druzga….

hi!

neki me zanima glede tebe osebno…..a si ti tudi v zivljenju taka oseba da nikoli ne priznas nasprotniku niti kancka tega da mogoce ima pa tudi on kaj prav.

Ko sem bral debato o spalvu in ovcah, so bile resnice na obeh straneh…ampak povsod je le tvoj nasprotnik priznal da je mogoce naredu kaksno napako, ti tega nikol ne priznas. V svoje prav si zaverovana 100% in od njega ne odstopas tudi ce je v nasprotju s tem kar trdis kasneje….

….glede na to mam eno vprasanje….ce se naprimer ti in tvoj tip kregata. A kdaj popustis, oziroma se sprijaznis s tem da ima mogoce tudi on kaj prav, ali si neomajna in more vedno tvoj prav zmagat?

aja se neki bi pripomnu….v temi OVCE je bil tvoj prvi komentar misljen kao kaj se grem in odpriam tako temo…nek kao naj mi bo … ipd. in potem je izpadel da sem kao ne vem kaj ‘mal bolan’ ker tako temo odpiram…., zdej si rekla da ste zenske zasluzene da se govori o tem, prvi tvoj odziv v temi OVCE II je bil da je dobro da se sploh govori o tem…..me zanima kaj pravis na te ocitke?

No ja Mačka. Upam, da ne boš zdej začela linčat vseh po vrsti. Omenila si me v rezultatih svoje “raziskave”. Od kod ti pa to? Dobro, ko si me že ravno omenila naj ti povem. Nisem ugleden direktor nobene firme, nimam magisterija, ampak univerzitetno izobrazbo, nisem Farmer tako ali drugače, nikoli nisem natepaval nobenih živali, misel na to se mi gabi, pa prosim te, zdej pa nehaj s tem lovom na čarovnike. Farmer je pač povedal svojo izkušnjo, kar je naredil je naredil, je obsojanja vredno, ni ga pa treba linčat. Kaj pa če je samo provokacija? V tem primeru si ji draga Maca pošteno nasedla… Pa lep pozdrav!

ne glede na to, takim ljudem je treba pomagat na nek nacin, ne pa jih lincat ali kar je se huje jih izolirat od druzbe. Sicer pa ce so mladoletniki, so v vsakem primeru pred zakonom varni, ker mladoletniku ne mores sodit, ce se ne zna razmislat trezno s svojo glavo, ali ce ni bil poucen o spolnosti kaj se se sme in kaj ne….

Kaj bi sele blo, ce bi kdo povedu da je v mladosti natepavu pito (film ameriska pita), potem bi se ziher nasla kaksna iz kluba kuharic ali stranke gospodinj in ga lincala…

Da ne omenim…sam poznam kar nekaj zensk ki so v mladosti zlorabljale flase za razne aktivnost….pa na sreco ni na temu forumu nobenga pijanca, da bi jo obtozu genocida nad flasami….

Avtor: Mag.Vanja F.Rejec, dr.med.psih ()
Datum: 04-03-01 21:18

Spoštovana ,
spolni odnosi z živalmi sodijo med redkejše motnje spolne preference( t.i.parafilije) in se pojavljajo predvsem v okoljih in situacijah kjer je spolni odnos z odraslo osebo posebej tabuiziran, na primer prepoved odnosov pred poroko ,zaradi estremnih verskih stališč,rasnih ali akih drugih predsodkov,ali kot izhod v sili, pri v samoti živečih shizoidno osebnostno strukturiranih pastirjih z nižjimi inteligentnostnmi sposobnostmi, v urbanih predelih pa tudi pri umsko ustrezno opremljenih,vendar hudo osebnostno motenih ljudeh, pri katerih lahko hkrati obstaja več vrst parafilij, med njmi ni tako redko tudi obsceno telefoniranje.
Zdaj pa k vašemu vprašanju;V tako nagonsko prežeti patologiji je možna strokovna pomoč le tedaj,če prizadetega njegovo početje moti in si ga zato sam želi opustiti, vendar je tretman dolgotrajen in uspeh negotov,povsem brezplodno pa je “prijatejsko dopovedovanje”,če sam nima ustreznega motiva, ali če spremembi celo aktivno nasprotuje.Ker se lahko parafilije kot simptom pojavijo v nediferencirani fazi nekaterih duševnih bolezni,je tej možnosti potrebno posvetiti posebno pozornost,v tem oprimeru je prognoza same parafilije ugodnejša,

Hvala za mnenje psihiatra-sama sem želela to slišati, pa kaj od tega bo morda še Farmerju pomagalo…

Za Edvina pa tole: v nekaterih primerih res ne odstopam od svojega prepričanja in hvala bogu, da obstajamo tudi taki… Ampak to so pa ravno primeri trpinčenja žensk, živali, otrok in nasploh vseh živih bitij, ki so na kakršen koli način zlorabljena.
Če mi človek reče, da mu ni žal za svoja (očitno nepravilna) dejanja, potem tu ni milosti…
Pri kreganju…ha, stvari razmislim in se potem odločim in še zdaleč nisem človek, ki bi vztrajal pri svojem le zaradi tega, ker mislim, da sem najpomembnejša oseba na svetu… Pa saj je vseeno, kajne? Svoje mnenje ste si nekateri že ustvarili. Komaj čakam, da mi spet kdo reče, da sem feministka, da mi kdo zaflešira s svojo izobrazbo ipd. pred nosom. Mi je zelo žal, če ne sovpadam z vašo podobo o ženskah… Ampak, SORI!!, VEDNO se bom zavzemala za tiste, ki so izkoriščani, zlorabljeni, trpinčeni, whatever, pa naj bo to ovca, otrok, moški, ženska, žival…

Zdaj pa res dovolj, razen če se bo kdo še osebno spravil name. Saj je kar zanimivo, da sem zdaj jaz jeb…na stranka, Farmer je pa ovce in kure nategoval. Mi je potem popolnoma jasno, kakšne sogovornike imam.

Lep dan (no ja , sicer dežuje, pa vseeno..)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close