Najdi forum

A mogoče gdo ve kakšen je pravilni način pitja grške pijače ouzo? Baje ga je treba mešati z vodo.

Najbolje je, da je zelo mrzel in potem vanj vliješ zelo mrzlo vodo ( približno 1:2 razmerje ). Če je zelo vroče zunaj se ponavadi doda še dve kocki leda, da se voda ne bi prehitro segrela.
Samo pazi, ker ima 40% alkohola in je zelo zavajajoča pijača:)

C-c-c, itak da se ga pije čistega. Da te Grk vidi ga z vodo mešat, ne bi bil rad v tvoji koži 🙂
LP, Janez

jJanez,

ne vem, ampka pravkar sem bila v Grčiji pri službenih prijateljih in so mi ga tako servirali. Res pa je, da ni nujno, da je Ouzo mrzel ( če je nuja in žeja ni nujno, da je iz hladilnika )

LP;
Tjasa

ja domačini ga ponavadi pijejo z vodo, tako kot je tjasa napisala, zraven pa spilajo kak sah ali backgammon…

slovenci smo pa bolj utrjeni v pitju in ga lahko konzumiramo tudi brez vode – ampak v vsakem primeru je boljši mrzel 😉

LP L

Baje je dober tudi zmešan skupaj s fanto z okusom limone. Meni ni dober ne sam ne kako drugače.

Res je, Mati. :-))
Meni je tak najbolj všeč.

isto kot v srbiji rakija in mekana rakija. pičkice pijejo rakijo z vodo, kot ouzo v grčiji. dedci pa brez. pa brez zamere. janez

V Turčiji pijejo Turki njiov raki z vodo, čeprav so ga v hotelu nemke žlokale na veliko brez in so tudi ostale brez….nog in so jih kelnerji po sobah raznašali

New Report

Close