Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza otrujenost

otrujenost

MS imam 7 let. Že pri počasni hoji se zelo hitro otrudim in z veliko težavo premikam eno nogo. Verjetno je to za nas normalno. Zanima me, ali je boljše, da s hojo ali kakim lažjim delom končam predno se pojavi opisana nemoč, ali je bolše še nekaj časa vztrajat in si s tem “krepiti mišice”. LP

Tudi jaz velikokrat čutim veliko utrujenost. svetovati ne znam, jaz se pač ravnam po načelu “Poslušaj svoje telo”. Včasih sem utrujena že zgodaj zjutraj, po jutranjem umivanju in oblačenju, včasih pa kipim od energije. V takih dnevih pač poskušam narediti, kolikor se le da.
Menim, da je bolje v napadih te utrujenosti delo prekiniti, se malo odpočiti in šele potem spet nadaljevati. Torej malo po malo. Saj tudi jaz se tega ne držim. Potem pa se tako izčrpam, da me začne zanašati, noge me več ne ubogajo in potem komaj prilezem domov.
LP Mojca

Ojla! Pri moji utrujenosti je pa takole: občasno se mi pojavi huda utrujenost kar naenkrat, ponavadi sredi sprehoda z mojo psicko in pac moram naprej. Potem grem skoraj vedno doma spat, ker ne morem nic drugega. Kar pa se tice tiste kronicne, stalne utrujenosti, mi je precej bolje, ce se potrudim in ostanem budna in pokonci(ponavadi grem s prijatelji na pijaco, da malo pozabim), ker je potem dolgorocno utrujenost manjsa. Ampak to prakticiram le v casu brez zagona. Ce pa imam zagon, tudi jaz delujem po sistemu “poslusaj telo”. Upam, da bo pomagalo. Pozdravcek!

o utrujensoti se je pisalo tudi na forumu zelišča
http://med.over.net/phorum/read.php?f=115&i=1225&t=1225

New Report

Close