Otrpli prsti
Pregledoval sem forum za nazaj in opazil pod naslovom otrpli in boleči prsti,da ima gospa popolnoma isti problem kot jaz,s tem da je gospa noseča.(objavljeno 10.07.2005)
V razmislek pa mi je dal odgovor g.Aleksandra,da je otrpelost prstov lahko tudi nosečnost.Jaz sem namreč moški star 42 let.
Pri meni je zelo podoben primer.Predvsem ko mi roki nekaj časa mirujeta se mi čez nekaj minut pojavijo “mravlinci”po rokah.Ponoči se mi to naredi tudi po 3x in več,tako da se enostavno prebudim in začnem z razgibavanjem rok in potem je nekaj časa dobro.Čez dan to še nekako gre,ko so roke več ali manj v stalnem gibanju.Otrpelost se mi pojavi predvsem na spodnjem delu rok,se pravi predvsem prsti,ko postanejo popolnoma otrpli.Tudi ko sedim in berem časopis,mi po nekaj minutah prsti postanejo otrpli.Naj še povem da se mi dogaja da imam bolečine tudi na zgornjem delu rok(rama),in da imam včasih take bolečine,da niti kozarca ne morem nesti k ustom.Isto se mi dogaja,ko telefoniram.Ko nekaj časa držim slušalko k ušesu,se mi po rokah pojavijo take bolečine,da moram slušalko enostavno spustiti oz.zamenjati položaj rok.Se opravičujem če sem bil predolg.Podal sem malo več podatkov za lažji odgovor.Hvala!
Veliko je primerov otrpelosti, otrdelosti ali zmanjšanja gibljivosti malih sklepov. Te so najbolj izražene zjutraj ob bujenju ali proti večeru. Dostikrat pride do tega zaradi kakršnegakoli opravljanja dela v dolgotrajnem položaju, tudi npr. čitanje časopisa 5 do 10 min.
Pri vas vsi simptomi kažejo, da gre verjetno za problem vratnega dela hrbtenice, zato vas vabim na pregled, težave bomo zelo verjetno lahko odpravili.
Lep pozdrav,