Otroški zobozdravnik Avstrija
Pozdravljeni!
Obracam se na vas, saj forum na strani za otrosko zobozdrvstvo ocitno ne deluje vec. Upam, da mi boste lahko pomagali.
Imam skoraj 2 leti staro deklico, pri kateri sem pred dvema mesecema opazila karies na dvojki in stirki zgoraj, zobki so tudi sicer lisasti, z belimi lisami. Po posvetu z pedontologom, sem prekinila z dojenjem, saj se je izkazalo za krivca nastale situacije. Zobke namrec redno umivamo brez tezav, karies pa je ocitno zlahka napredoval zaradi stalnega nocnega dojenja. Flask in dude nismo nikoli prakticirali, sladkarij dete ne mara. Zdaj umivamo ze 2m zobke 4x dnevno,po vseh obrokih, v preteklosti smo le 1x, pred spanjem.
Kakor koli, zobozdravnik nam ni nic pomagal, pravi da ne more, dokler otrok ne drzi pri miru odprtih ust. Takrat bi lahko z neko pasto zascitil zobke. Mene pa grozno mori, da imamo nepopravljene zobke, saj se bojim, da bo karies napredoval. Deklica je odpiranju ust zelo nenaklonjena, kljub temu, da to z vsemi obiski zadnje case zelo prakticiramo, da bi se sprostila. Ustavi se takoj, ko bi kdor karkoli zelel seci s kaksnim predmetom v njena usta.
Slisala sem, da v sosednji Avstriji popravljajo zobke otrokom v nezni splosni anesteziji. Zanima me, ali poznate oz. veste za kaksnega zobozdravnika za otroke, ki to v Avstriji pocne, pri nas namrec, kot mi je znano to se ni mogoce. Zelim si narediti res vse, da resim, kar se resiti da.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
svetujem vam, da se najprej obrnete na Stomatološko kliniko v Lj na Oddelek za otroško in mladinsko zobozdravstvo k spec. pedontologu, da ocenijo resnost stanja. Splošna anestezija lahko predstavlja hudo breme.
Srečno.