otroški vozički
spoštovani starši,
sem na začetku svoje kariere kot “bodoča mamica”. to se pravi ravnokar zanosila. Pa se že sedaj preobremenjujem z raznimi stvarmi, povezanimi z dojenčki. Na primer ko sem se v preteklosti pogovarjala z kolegicami, so mi vse jamrale, kako so otroški vozički blazno dragi, od 45.000 SIT naprej, če pa ima še stolček za prenašanje otroka, pa tudi do 70 tisočakov. Seveda jih v glavne kupijo bodoči stari starši. Žal pri meni ne bo tako, saj si bom od A do Ž morala financirati vse sama. Ko sem malo brskala po internetu sem ugotovila, da se cene v SLO res gibljejo nekje od 45 jurjev naprej, v Avstriji pa ga dobiš že za 30 jurjev in prav lep je videt.
Moje vprašanje! Kakšne izkušnje imate vi!? ali se ga splača kupiti v Sloveniji, ali morda na Madžarskem, ali v Avstriji in koliko stanejo. Kje sta ha kupili (ali vaši starši)? Kaj priporočate, da ima? In kdaj naj ga kupim? Tik pred porodom ali 9 mesecev prej (šala!)
Hvala vsem za odgovor
bodoča mami
Draga bodoča mami!
Kljub temu, da je kupovanje stvari za dojenčke zelo razburljivo, ti priporočam, da se s tem obremenjuješ kasneje, npr. ko boš v sedmem mesecu ali kasneje. Do takrat pa lahko prihraniš kakšen tolar.
Pri vozičkih mislim, da je najbolje kupit cenejšega, ki ti je všeč, glede avtosedežev pa malo poglej po revijah ali kje povprašaj, saj morajo biti res varni in zato ni škoda dati kakšen tolar več.
Predvsem ti želim uspešno nosečnost in veliko veselja z dojenčkom.
Hay,
rodila bom novembra in še tudi nimam vozička. Gledala sem jih v Avstriji v Celovcu
v Toysu in so zelo fletni. Povprečna cena je od 2500 do 3000 ATS, pa še davek dobiš nazaj, tako da pride pod 40.000 sit. Pa so kar čedni. Saj imajo tudi zelo drage, vendar zakaj pa, če si človek ne more vsega privoščiti. Sicer pa zelo drago, večkrat ne pomeni ,najbolj kvalitetno. Tudi jaz si bom vse kupila sama, ne morem od mame upokojenke pričakovati, da mi bo ona kupovala, saj je že tako ogromno v življenju naredila zame. Na splošno so tudi oblačila v Avstriji za malčke cenejša.
Lepo se imej in premisli kako in kaj, saj še imaš časa.
Potem pa kupi voziček, ki ga nobena druga ne bo imela( ha, ha šala).
Sama mislim, da si je nakupovanje najboljše razdeliti na več mesecev, čeprav so meni to vsi odsvetovali. Ampak tudi midva s fantom sva vse za najino štručko nakupila sama. Sva si pač razdelila. En mesec voziček, drugi mesec je bila na vrsti sobica, potem avtosedež, … Bodi brez skrbi, gres skoz. Sedaj sva “priromala” do oblačil, s katerimi pa bova počakala na zadnji mesec, ko bom dvignila paket in videla kaj je tam in kaj še rabiva…Meni je tako obročno nakupovanje pomagalo preživeti teh kar nekaj mesecev težkega pričakovanja. Vse sva kupovala v naših trgovinah, veliko brskala, in čakala na znižanja ali kakšne akcije, tako da je koristen reden sprehod skozi te trgovine. Res pa je, da bova po oblačilca skočila v Avstrijo, ker se mi zdijo boljša in po dostopnejši ceni.
No, bodoča mamica, tako da se nič ne boj, vse gre nakupit, če si porazdeliš in kupuješ počasi…tudi brez starih staršev :))) Želim ti veliko razburljivega brskanja po otroških trgovinicah. Vsaj mene je to vedno spravilo v dobro voljo…Res pa je, da sem potem že kar živo videla mojo štručko v tistih lepih oblačilcih.
Sicer pa….sama bom morala počakati še dva meseca, če se ji/mu ne bo preveč mudilo ven :)))
Ob tej priložnosti bi vas prosila, če mi lahko svetujete kje v Avstriji je najbolje kupovati otroška oblačilca….in če mi lahko kdo pove kakšne izkušnje imate s pleničkami….so se vam boljše obnesle Pamperske ali LinoStarke, ali mogoče kakšne druge…
Pa lep pozdravček
Sama otroška oblačila vedno kupujem v Celovcu v H & M. Kvaliteta sicer ni ne vem kaj (za pol leta ali še manj, kot rabijo majhni otroci, niti ni nujna), je pa ceneje kot pri nas (vključno z razprodajami!). Pa še nasvet (glede na mojo osebno izkušnjo): ne kupuj oblačil z zadrgami, velikimi (ali “bubi” ovratnički), preveč gumbi, s kapucami (otročiček prvih 6 mesecev v glavnem leži ali napol sedi, pa ga vse to samo ovira, tebi pa otežkoča oblačenje). O pleničkah si preberi malo nižje v naslovu “pripomočki za nego otroka”. Za te prve mesece tudi ne potrebuješ ne vem koliko oblačil, saj se otrok (razen če malo pobruha) še ne umaže toliko. (meni teh stvari ni nihče povedal, pa mi je ležalo v omari še in še oblekic).