Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija otroški puder, copatki, kapica, umivanje rok

otroški puder, copatki, kapica, umivanje rok

Pozdravljeni!

Za darilo ob sinovem rojstvu smo dobili otroški puder, ki ga še nismo uporabili. Kako oz. v kakšnem primeru in na katerih delih naj bi se uporabljal?

Sin je star 4,5 m. Doma mu oblačim žabice, za ven mu nadenem še volnene copatke. Do kdaj naj bi dojenček nosil take copatke?

Kako pa je s tetra kapico po kopanju? Do katere starosti je potrebno po večernem kopanju otroku dajati kapico?

Še zadnje vprašanje. Sin zdaj aktivno prijemlje vse predmete, ki mu pridejo pod roke. Ocenjujem, da je pravi čas, da se mu prične redno umivati roke. Razmišljam prav? Verjetno se takim malim otrokom rok ne umiva z milom, kajne? Je torej dovolj le voda?

Zahvaljujem se za vaš trud in razumevanje!
M12345

Dober večer, M12345,
če po pravici povem, ne vem, zakaj se uporablja otroški puder, mi ga nismo nikoli uporabljali in tudi nikomur ne svetujemo otroškega pudra, ob kakšnih izpuščajih kvečjemu na recept tekoči puder. Morda pa ga boste lahko uporabili tako. Če boste videli kakšne sveže izpuščaje, lahko date npr. 1/3 tega pudra in 2/3 vode, zmešate in imate tekoči puder, ki odlično suši vlažne predele kože oz. izpuščaje.

Volnene copatke verjetno obujete zato, da so nogice tople. Sedaj, ko bo kmalu zunaj mrzlo, jih boste še bolj potrebovali.

Če doma že kurite, potem tudi po kopanju ni potrebna tetra kapica.

Otrok verjetno prijemlje predmete, ki mu jih vi date v roke, razne ropotuljice, igračke, predmete, ki jih redno umivate. Zato kakšne posebne panike z ročicami še ni, šele ko bo sam gibljliv in bo stikal po stanovanju, potem pač umivajte ročice. Sedaj takrat, ko ga tudi sicer umivate.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Če dovolite, bi samo dodala eno info o otroškem pudru. Tudi mi smo ga dobili v dar in nekje do starosti 8.mes nismo vedeli, kaj bi z njim… Takrat pa sem kolegico vprašala, če je svojemu sinku (ki je malo starejši od našega otroka) pri vsakem previjanju mazala ritko s kremo – mi smo namreč to prakticirali ves čas, pa je imela punčka pogosto kar malo razmehčano kožo (macerirano – tako, kot če bi bila predolgo v vodi), kakšnih pleničnih izpuščajev pa nikoli… No, in svetovala mi je, da čez dan uporabljam puder namesto kreme – ritko obrišem z vlažilnimi robčki, dobro osušim s suho krpo, popudram in zavijem v plenico. In res – nam se super obnese (to zdej delamo že dober mesec) – nobenih problemov s kožo. Za čez noč (ko je koža dlje časa v stiku z urinom, ker je ponoči ne previjamo) pa še vedno uporabljamo kremo… Je pa babica rekla, da včasih (ko smo bili mi majhni) pudra niso uporabljali za ritko, ker ni bilo teh vpojnih plenic in je bila ritka premokra za puder – se je takoj sprijel v kepice in tako koža ni imela nobene zaščite… Danes pa je koža kvečjemu malo vlažna, ker plenice (za 1x uporabo) toliko bolje vpijajo…
Je pa po mojem predpogoj za tako uporabo pudra, da otrok nima občutljive kože (nobenih pleničnih izpuščajev), ker take zaščite kot krema (ki ima navadno not tudi cink, pa še mastna je in že zato preprečuje direkten stik kože z urinom) vseeno nima.

New Report

Close