Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija otroški psiholog

otroški psiholog

Spoštovani!

Sem v drugo noseča (12t/4d), doma pa že imamo 21-mesečnika, ki mi iz dneva v dan povzroča resne skrbi. Že od rojstva se je veliko in zelo krčevito jokal, kar je zapisala pediatrinja tudi v kartotečni list, potem so se začeli pojavljati afektni napadi, ki smo jih zdaj nekako omilili, zdaj pa se je začelo prav histerično dretje, ukazovanje, in ugovarjanje. Naj povem, da sem ga do pred približno 4 tedni še dojila, zdaj pa ne več. Njegovi izpadi so bili prisotni že prej, zdaj pa je seveda vse huje. Sem mislila, da bo odvajanje trajalo tam do 1 tedna a ni nič bolje. Zvečer noče zaspati, čeprav se probamo držati neke ure hranjenja, nato večerje in potem spanja. Ponoči se zbuja in komaj zaspi nazaj, spati moram zraven, ker če se samo premaknem iz sobe, se začne jokati, kot bi ga tepli, ni normalen jok, ampak že na meji histerije in se ne umiri tudi po eno uro. Sem že čisto na koncu z živci, z njim se skušamo v teh trenutkih normalno pogovoriti a ne zaleže, sploh noče poslušati, nas ignorira. Problem je tudi v tem, da je v hiši moja tašča, ki si misli, da ne vem kaj počnemo z njim, ker pri njej (seveda tiste pol ure na mesec, ko je z njo) niti približno ni tak. Me je zaradi tega groza in mu včasih raje ustrežem, samo da se ne dere, da ne pride potem ona gor preverjat sredi noči.

Se opravičujem, ker sem se tako na dolgo razpisala, a na kratko res ni šlo, ker so problemi veliki in se mi zdi, da bodo vse večji, saj pričakujemo še enega otroka. Zato me zanima, ali za tako majhne otroke obstaja otroški psiholog in če ga je v našem primeru smiselno obiskati in kdo nas sploh mora napotiti k njemu.

Naj povem samo še to, da otrok hodi v vrtec, je družaben in nasplošno ni drugih težav.

Hvala in lep pozdrav!

Dragi košutnik,
res ste ujeti v nekak zaprti krog. Verjetno si že nekako mislite, kako bi morali ravnati, ampak če vam stalno visi nad glavo, da bo prišla kontrola in pometla z vašimi metodami, je to res skorajda nemogoče.
Res bi vam svetovala otroškega psihologa. Napoti vas vaš pediater. V LJ je kar nekaj odličnih otroških psihologov, napišite, od kod ste.

lp
TAnč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pa obstajajo psihologi tudi za tako majhne otroke in predvsem me zanima, če se vam zdi smiselno ga obiskati. Kako to vpliva na otrokov nadaljni razvoj.
Sem pa iz celjskega konca.

Hvala in lp

Dragi košutnik, seveda obstajajo psihologi za tako majhne otroke. Vendar ne vem, kako je organizirano to v Celju. Vsak zdr,dom naj bi imel tudi mentalnohigienski oddelek, kjer naj bi deloval vsaj psiholog, če ne klinični psiholog za otroke. V LJ jih je kar precej. Vaš pediater naj vas napoti, če ne drugače, pa v LJ.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close