OTROSKI DODATEK
Pozdravljeni,
glede otroskega dodatka me zanima, na koga se naj obrnem, da bi mi pomagal izpolniti obrazec. Na socialnem delu v Mostah se me otepajo, zenske samo cudno gledajo, ko jih kaj prosis. Ali so mi dolzne pomagati? Oz kje naj izvem kaj vse moram dopisati, baje mi pripada najvisji otroski dodatek. Sem studentka-redno, prezivljam se sama in nimam stikov z starsi. Rada bi, da se mi otroski dodatek nakazuje na moj TR. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala,
Ko kupiš obrazec za otroški dodatek, dobiš zraven list, ki ti pomaga obrazec izpolniti.
Meni nakazujejo otr. dodatek na tekoči račun že od začetka.
lp
tia
Cao majda!!!
tud sama sem studentka in si zelim imet otrocka in ker me pac skrbi tud financni vidik (in ker mam eno sosolko na faxu, ki zeloooooo veliko ve o tem), ti najprej svetujem, da se pozanimas, kaj vse ti sploh pripada-verjemi ali ne, stvari se kar nabere. poleg tega se baje grejo, da bi studentje strasi dobili otroski dodatek tudi zase (saj bi ga njihovi starsi zanje dobivali do 27 leta-zakaj ga torej ne bi se sami….pozanimaj se, ce to ze obstaja).
mislim, da vloge za otroski dodatek ni ravn tezko izpolnit, da mas vsa navodila zraven, nikakor pa ne zamudi roka, ker ne placujejo za nazaj. ce te kaj zanima, lohk vpšrasam kolegico-o dodatnih pomoceh- vem pa, da obstaja klub studentskih druzin, razni servisi dajejo pomoci….ce sestejes, se nabere-in lahko delas manj in mas vec casa za svojo pikico.
lepo se imej in veliko lepega pri studiju in materinstvu,
katja
ps-nikakor ne pozabi, da ce oce ne placuje prezivnine, mas pravico do le-te iz nekega sklada….ravn dons je blo po radiu…
Na obrazec za ortoški dodatek vam ni potrebno nič posebej dopisati.
izpolnite le rubrike, ki jih zahteva vprašalnik. Najprej izpolnite svoje podatke, ter podatke otroka, za katerega vlagate otroški dodatek Višina otroškega dodatka je odvisna od višine vaših dohodkov. Izračuna se glede na dohodek na družinskega člana v % povprečne plače v RS v preteklem letu. Če ste brez rednih dohodkov in prejemate le štipendijo, le to vpišete pod rubriko o štipendiji .Če otokov oče plačuje preživnino morate tudi to vpisati med dohodke. Prošnjo za otroški dodatek morate vložiti na CSD-ju stalnega bivališča. Kot dokazilo, da ne živite s starši priložite prijavo o začasnem bivanju na drugem naslovu. Prošnji ne pozabite priložiti prilog, ki so navedene na zadnji strani vloge za uveljavitev pravice do otroškega dodatka. Če vam bo izpolnjevanje vloge delalo kljub vsemu preglavice, se lahko oglasite na Škofijski Karitas Ljubljana, Poljanska cesta 2, kjer vam bomo pomagali vlogo izpolniti.
Forum je zaprt za komentiranje.