otroški dodatek
Sem študentka. Prejemam starševski dodatek (od rojstva). Lansko štud. leto sem prejemala štipendijo in delala preko štud. servisa.
Na CSD-ju mi pravijo, da se za otroški dodatek štejejo lanski dohodki. Ker letos ne morem delati preko štud. servisa zaradi otroka in s 35 tisočaki težko preživljam otroka, sem si predstavljala, da bom vsaj opravičena do višjega otr. dodatka. Vendar so mi na CSDju povedali, da bodo letošnje dohodke upoštevali naslednje leto (ko bom verjetno ze zaposlena. Višji otr. dodatek bi letos krvavo potrebovala, naslednje bo verjetno lažje, saj bo otrok lahko v vrtcu, jaz pa bom lahko delala.
Ali obstaja podlaga, da bi mi izpad tega dohodka (štud. servis) upoštevali letos?
Spoštovana!
1. Glede na nizke dohodke, ki jih prejemaš, ti svetujem, da vložiš na centru za socialno delo za DENARNO SOCIALNO POMOČ. Do nje si upravičena, če nimaš dovolj sredstev za preživljanje (upoštevajo se tudi nepremičnine, avto, delnice).
2. V praksi je možno, da se otroški dodatek spremeni tudi med letom, če se spremenijo okoliščine. Pogovori se s socialno delavko (svojo ali pa tisto na “prvi socialni pomoči”).
3. Je pa ena težava. Očeta nisi omenjala. Imaš urejeno očetovstvo? V kolikor imaš, potem boš najprej morala zahtevati preživnino (v kolikor nimaš podpisanega očetovstva, to ni pomembno).
Srečno!