Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže OTROŠKI AVTO-SEDEŽ, KDAJ NAPREJ

OTROŠKI AVTO-SEDEŽ, KDAJ NAPREJ

Dober večer!
Imam sinka, starega 5 mesecev, velikega 70cm in težkega 9kg. Glvicodobro že obvlada, je močan in živahen.
Moje vprašanje se pa nanaša na avtosedežek. Imamo tistega od 0 do 1+ (to je sedežek, kjer otrok malo višje oz. bolj pokonci sedi kot v lupinici). Zaenkrat je obrnjen še v nasprotno smer vožnje, toda zadnje čese sili z glavico tako naprej (kljub temu, da je v ramicah dobro pripet), ker je pač firbčen itd, kar še ne bi bilo nič hudega, če ne bi zadnjič opazila, da je zaspal s sklonjeno glavico. Ustrašla sem se in ga popravila, sem se pa začela spraševat, kdaj lahko sedežek obrnemo v smer vožnje. Po moje mu glavica pade naprej, ko avto spelje ali kaj. Torej zanima me, kdaj je otrok zrel za to, da se lahko obrne v smer vožnje (vem, da na sedežu piše določena teža,ampak našje tako težak kot sootroci ponavadi blizu enega let) – ali so merilo samo kilogrami ali še otrokova starost.
Hvala za pomoč pri dilemi in lahko noč!

Jaz sem svoje vozila 3-4 mesece v ta malem sedežu (je bil pa kar velik za ta mali rang), potem pa od 4 dalje v običajnem v smeri vožnje. Sem ga pa ponavadi čisto polegla, saj je otrok večinoma spal v avtu. vsaj v tem obdobju. Delaj po občutku pa bo v redu.

New Report

Close