Otroške pravljice in knjigice – katere?
LP, naša 4,5 letnica ravno tako obožuje Frančka, pa vse, kar je o Krtku (tudi videokaseto smo kupili).
Trenutno ji je najljubška, ko se zvonček in trobentica zaljubita.
Sem pa jo vpisala v knjižnico (predšolski otroci imajo celo zastonj) in vsake 14 dni oziroma ponavadi podaljšam za 1 mesec naberem nekaj knjig in ta mala uživa.
Običajno naberem knjige, ki so mi že na vzven všeč (da je zanimivo narisana, veliko slik), pa da so po možnosti še poučne (npr. Epta, Založba Kres, … – te so običajno samo za 14 dni, jih ne podaljšujejo). “Ne smem” pa domov pridit brez Frančka, ta je pa zakon.
Zvečer niti slučajno ne gremo spat, ne da bi brali pravljico (ni važno koliko je ura, če smo zmatrani, ….)
Lepo branje, TjašaM
TjašaM, samo en komentar: članarine ni do 18. leta. Od junija lani, če se ne motim. Pa veselo branje še naprej, se mi zdi, da imamo kar podobne “razvajenke”: tudi pri nas gre težko težko brez pravljice, se pa včasih, ko smo ekstra pozni zmažemo ven s tako “v postelji v temi povedano pravljico”…
metka ;o)))
V poletnih mesecih, ko se selimo kot cigani imamo pripravljen kar nahrbtnik knjig, pravljic in dokumentarnih revij za mlajša otroka, ki sta stara 4 (hčerka) in 7 let (sin).
Najlepše pravljice, najljubša jima je zgodba o bedaku Jurčku terGospod in hruška.
Zgodbe o Anici, Desa Muck
Martin Krpan
Levi devžej
Muca Copatarica
Racko in Lija (odlične zgodbe)
Ta teden bom dodala Bratovščino Sinjega galeba.
Sin tovori še zbirko knjigic o dinozavrih in posamezne revije Gea in National Geographic.
Verjetno morajo tudi otroci spoznati negativne situacije in like kot so hudobne mačehe, volkovi. Skozi pogovor jim pomagamo razumeti in razložiti dogajanja v zgodbah in prepustiti otroški domišljiji prosto pot.
Lp
Moj predlog so knjige od Berivke, več na https://www.facebook.com/Berivka/
Knjige so nenasilne, zapisane v rimah, nekatere z velikimi tiskankami, vse imajo bogate ilustracije živahnih barv.
Najnovejša slikanica je Srečni dan prašička s Sončnega grička: Vsak dan je lahko srečen dan. V dolini, kjer stoji tovarna oblakov, živi prašičkova družina. Užije soboto, dan srečnega in mirnega otroštva, ki se začne z družinskim zajtrkom in zaključi s skupnim branjem pravljice v postelji. Kaj pa med tem?