OTROŠKA SOBICA
Hojla!
Zanima me, kako ste uredile sobico za svojega novorojenčka(:
Ima katera kako odštekano idejo npr. kakšne barve stene, kakšni okraski…
Jaz sem sicer šele v 25t, ampak zdaj imam čas in veselo razmišljam..
Kaj pa posteljnina, zavese, pohištvo? Je katera kupila novo pohištvo in kakšno?
Jaz bom nabavila predvsem prostooorno previjalno komodo, kakšno lepo masivno posteljico, navdušila pa sem se tudi nad ameriškimi ‘bedding set-i’ (pobrskajte mal- imajo take lepe stvari, da sem čist iz sebe, ko gledam, moj dragi pa se samo zadovoljno smehlja….no, je pa vse to s shippingom iz USA včasih kar mal drago).
Sicer je na prvem mestu uporabnost, ampak sem tudi mal umetniška dušica…
Ful bom vesela vsake ideje!((-:
Skandinavski designi se mi zdijo veliko lepši in funkcionalnejši od teh ameriških, zakaj bi komplicirala, ko pa dobiš veliko lepše in jasno cenejše stvari že tu v Evropi 🙂 Ravno pred kratkim smo omenjale firmo Stooke, ki je res vrhunska, sploh posteljica Stooke Sleepi! Malo pobrkaj še tu, imajo tudi drugo pohištvo.
PS: Pa zakaj bi sploh podpirale te #”&## američane!! 😉
Moram reči, da mi je prav malo mar, koga ‘podpiram’, le če je izdelek, ki ga kupim, kvaliteten, lep in sem sploh z njim zadovoljna…((:
Je pa marsikaj odvisno od okusa.
Npr. meni se pač zdi, da imajo Američani dober okus za notranjo opremo.
Tudi Stokke sleepi mi je zelo všeč, res pa je, da ti kak izurjen mizarski mojster naredi prav tako (ok- podobno) posteljico za manj denarja, kot je 150.000 sit. Tu se ne gre za to, da bi bila ‘šparovna’, ampak za to, da trgovci za tako popularne izdelke, kot je sleepi, neutemeljeno dvigujejo cene – se jim pa splača((: Kaj ni zadnjič ena napisala, da je pred enim letom kupila sleepi direktno od (licenčnega) slovenskega proizvajalca ZA 35.000 SIT? No, to sem mislila(:
Ideje, ideje, prosim(((:
Jaz za začetek ne mislim kakšne posebne sobice kupovati….. po moje naravni les…. sigurno bom pa kakšno steno fino pobarvala, pa tudi kakšne hudo barvno posteljnino bom naredila (črtasto). Všeč mi je npr. če omare malo pisano pobarvaš…. ne vem kje sem to videla, ampak je bilo fino… vsak predal druge barve… osnova je bil pa naraven les… ne si zdaj predstavljati, da mislim tiste sijoče barve… tist “malo zguljen” look :)))))))
To je ena izmed mojih idej…. začetna, ker sem šele začelka razmišljati o tem.
Aja, pa kakšna fina slikica na steno… moram še pogruntati kdo mi bo to narisal:)))))
LP Kaja
naš prvi je dobil svojo sobo pri enem letu 🙂 do takrat je bil pri nama 🙂 svojo pravo sobo je dobil pa šele zdaj .. pri šestih 🙂
tadrugi bo tudi imel kotiček v najini sobi in ne bomo čist nič ekstra štimali 🙂 .. že postelnina ful poživi .. pa previjalna je rahlo pisana in tista škatla za uspavanje .. ko se slikce premikajo po steni je ful pisana … se mi zdi če bi še kaj ekstra delala bi bilo že kičasto :))
drugače je naše stanovanje itak celo v barvah … tako da ni panike kar se mavrice tiče 🙂
B.
Najini otroci bodo do preselitve v novo hišo čez (upam, da) dve do tri leta, kar lepo v najini spalnici spali, igrali pa se v dnevni sobi, potem pa bo imel vsak svojo sobo, oziroma, po spolu skupaj, večjo sobo, ki bo zagotavljala obema potrebno intimnost. Prav sobe s pohištvom itd. pa ne misliva nobenemu kupovati do približno 5 leta, ker prej niti ne potrebujejo vseh teh omar, miz itd. Bodo uživali kar lepo na najinih mizah. Tudi nič posebnega sedaj novorojenčku ne bom opremljala, ker vem, da bi to bolj delala zase, kot zanj, saj on ni rojen estet, ampak mu je prvo leto precej vseeno, kakšna je okolica, da le ima ljubeča starša.
To je res, da je dojenčku čisto vseeno, kako je urejena njegova sobica (če jo ima)- na začetku rabi le toplino, mir, zadovoljstvo, ljubezen..samo, da je sit in čist((:
Najbrž je res, da bodoče mamice s tem ‘urejanjem gnezdeca’ več naredimo za svojo dušo, kot pa kaj drugega. Počutimo se udobno in koristno..
Naš mali/mala bo imel svojo sobico od vsega začetka, ampak najbrž še en lep čas ne bo ‘prebival’ v njej. Nekaj mesecev bo pri nama v spalnici. Nisva kupovala kake posebne zibelke- imava pa novo pleteno košarico (v Ameriki ji pravijo ‘Moses basket’), v kateri bo spančkal…mal romantike((:
V sobico sva dala na tla parket, stene bodo pa rumene (to je res najlepša barva). Omara je itak vgradna, kupila bova le še posteljico in previjalno mizo.. sem tudi jaz gledala na Sadeko spletni strani in mi je bilo tisto (kar se za zdaj da videti) zelo všeč! Posteljnina bo zelo ŽIVE BARVE…
Je katera gledala igračke? Meni se jih veliko zdi popolnoma nekoristnih- kot da proizvajalci ne bi imeli nobenih pametnih idej več in hočejo prodati vsako traparijo za vsaj 10 jurjev.
Ja, všeč so mi tudi tisti ‘wall borderji’- obrobe, ki jih ‘nalepiš’ na steno npr. z medvedki, mucki…
Razmišljala sem tudi o gugalnem stolu ali čem podobnem…
Toliko na kratko…imam še čas, ampak res z veseljem razmišljam o tem.
Za te obrobe še nisem nikjer vprašala, sem jih za zdaj videla le na netu.
Mislim pa, da bi jih morali imeti morda v Baby centru ali kaki trgovini z notranjo opremo.. se bom tudi sama še pozanimala, preden dam barvat stene.
Sem se pa spomnila, da sem zadnjič brala nek intervju z Renatom Vugrincem (ko se mu je rodila hčerkica) in sem v ozadju na sliki videla take luštne rumene obrobe z drobnimi rožicami- res je lepo izgledalo((:
Neverjetno koliko skupnih stvari imava midve. Naš prvi je svojo sobico dobil sicer pri 11 mesecih, notri na okoli 10 kvadratnih metrov pa je bila samo previjalna in posteljica. Smo pa stene pobarvali v pastelno zeleno, rumeno, rdečo, jaz pa sem na dve steni narisala 2 metra velikega medvedka puja s tigrom, na drugo pa puja s pujskom. Mož še danes pravi, da je bilo to remek delo. Risala in barvala sem 1 teden. Seveda v tistem stanovanju ne živimo več.
Naš 6 letnik je dobil šele zdaj pravo sobo s pravo posteljo. To je pograd v L, ampak je spodnja postelja pospravljena v kleti, ker jenči spi pri nama v mali sobici. Ko se ponoči ne bo več dojil, bo šel s svojo posteljico v otroško sobico.
In mi imamo tudi nočno lučko, sicer pride v poštev malo kasneje. Že žabice, ki se vrtijo nad posteljo se mi zdijo malo glasne za novorojenčka, tako, da mu zdaj potegnem miško iz pliša, ki res lepo in čisto tiho igra, ravno dovolj glasno za mala ušeska. Najbolj pa pali, ko mami poje ali mrmra vedno isto pesem (My Boni is over the ocean… – če sem sploh prav napisala).
:))) zgleda da sva res precej na podobnem … tud naš prvi je imel v svoji prvi sobi samo previjalno in posteljo … na stenah pa moje umetnine 🙂 … na eni zvezdice z oblački in lučko lunico … čez celo drugo steno pa veliiikega duhca, aladina in opico :)) ki sem ju narisala jaz po njegovem izboru 🙂 ker smo v hiši ta soba še vedno obstaja 🙂 ampak imamo not računalnike 🙂 .. ravno pred mojim je tale lep aladin 🙂 ki me spominja na par let nazaj … ko je bil naš miško še takooo majhen … zdej pa je že dečko da komaj verjamem :))
B.
Če bi že bila v svoji hiši bi tudi jaz uredila sobo za dojenčka, čeprav bi (bo) kljub temu dete spalo v spalnici kako leto(to predvidevam-zato da bom jaz bolj mirna). Ko bomo v hiši, če bom takrat še kaj na novo zibala, pa seveda bom razvajala sojo dušo. Je pa res,da ta hec kar stane, ker je soba za dojenčka uporabna tam do 4 leta, potem je treba otroško sobo kupit, potem slej kot prej mladinsko…no potem pa bomo že tako stari in bomo šli otrokom na živce-to je pač krog življenja. Prav zarad stroškovnega vidika veliko ljudi sobe za dojenčke preskoči in začno z otroškimi sobami. Poznam pa tudi kar nekaj družin , ki imajo eno fiksno sobo za dojenčka, ostale otroške in se pač potem otroci prestavljajo iz te prve dojenček-sobice(to pride v poštev pri takih z najmanj tremi sicer se res ne izplača). No vsaj pri našem prvem detetu bomo mi tud to sobico preskočili in bo dete dobilo pri dveh, treh letih ta veliko-pravo sobico z veliko prostora za igrače, igrala…potem pa lepo naprej(to še ne pomeni, kar sklepam po sorodstvu, da bo hotelo spati v njej).