Otroška soba-že spet
Lepo pozdravljeni,
prosila bi vas za nasvet pri urejanju otroške sobe, v kateri spita dva otroka (deklica in fantek). Starejša je rojena 5.6.2000 ob 8.32 v Murski Soboti, mlajši 3.11.2003 ob 17.16 v Ljubljani. Otroka sta zelo živahna, posebnih zdravsvenih težav nimamo (razen vseh viroz, ki jih imajo otroci v vrtcih).
Soba je velika 3×4 m, leži v vogalu bloka (dve zunanji steni). Vrata v sobo so na SV steni, okno pa na JZ. Garderobna omara je za vrati ob SZ steni, pravtako pograd (ob tej steni je sosednje stanovanje). Pohištvo je v barvi bukve z rdečimi ročaji (medvedki). Na JZ strani, kjer je okno je raztegljiv enosed v bež barvi in delovni kotiček (pisalna miza v barvi bukve). Na oknu ni zaves, so le srebrne žaluzije (kar se ujema z zunanjo podobo novega bloka). Na JV steni ni pohištva (zunanja stena), je pa po celi širini stene rdeč trak (širine ok. 40 cm) z razstavo hčerinih slik. SV stena, kjer so vrata, meji na kopalnico. Ob tej steni je rdeča klopca, pod karedo so spravljene škatle z igračami in v kotu rdeča mreža za igrače (visi s stropa). Na tleh je parket (bukev) in črtast tepih živih barv (rdeča, modra, zelena, rumena…)
Prosila bi vas, če lahko svetujete, kako naj pobarvamo stene, da bo za oba otroka najboljša možna rešitev. V mislih sem imela rdečo barvo, a se bojim da bo preveč divje vplivalo na živahna otroka (zato je na JV steni »poskusna« črta), zaenkrat so stene bele.
Vnaprej hvala za odgovor in lep dan Vam želim.
Pozdravljeni!
Lepo ste napisali: otroška soba-že spet. Meni je tudi dovolj teh tem, sem že pred tedni prosila, da na forumu obravnamo tudi druge teme.
Preberite si še moje sporočilo o temi otroške sobe.
Lep pozdrav,
Helena Golenhofen
Spoštovana gospa Helena,
zahvaljujem se Vam za odgovor in Vas povsem razumem.
Moram priznati, da sem malce razočarana, saj v Vašem odgovoru nisem pričakovala podrobne analize sobe. Želela sem le Vaš cenjen nasvet glede izbire barv (sten in dodatkov). Ker so mi otroci na prvem mestu, nisem spraševala zase, oz. me ni zanimal dnevni prostor ali spalnica. Želim si le, da bi se otroka čim bolje počutila.
Mogoče pa lahko poveste kaj o tem, kako se določi, glede na rojstne podatke, kakšen tip smo in kakšne barve nam ustrezajo. Saj vem da to ni tako preprosto, a prepričana sem, da to zanima tudi druge.
Bom pa z veseljem spremljala Vaše nasvete drugim.
Lep pozdrav.
Spoštovana ga. Helena!
Pred kratkim sem Vam že pisala odgovor, ki pa žal ni bil objavljen. Naj poskusim še enkrat.
Razumem Vaše stališče, da o otroških sobah več ne boste pisali. Priznati moram, da sem malce razočarana, saj nisem pričakovala temeljite analize ampak le horoskop otrok in “njune barve”. Upam, da nisem prezahtevna.
Sicer bom pa še naprej z veseljem spremljala Vaše odgovore drugim.
Pozdravljeni, lana3!
Upam, da ste si medtem že prebrali dolg in izčrpen članek o opremljanju OS po feng shuiju. V članku so zbrana splošna navodila, ki jih lahko upoštevamo pri urejanju. Za bolj individualne nasvete pa se boste morali posvetovati s svetovalcem za feng shui.
Če boste imeli kakšna konkretna vprašanja glede ureditve sobe, vam bom z veseljem odgovorila.
Lep pozdrav,
Helena Golenhofen