Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Otroška soba -barve (na pomoč)

Otroška soba -barve (na pomoč)

Hčerki bomo uredili otroško sobo. Dali jo bomo delat k mizarju. Osnutek že imamo, ne morem se pa odločit za barvo. Osnova naj bi bila bukev (okvirji, stranice), kaj pa vrata?
Kakšne barve imajo vaši otroci oz kakšno barvo bi ve izbrale?

Rada bi pa, da bi ji bila všeč tudi še čez nekaj let, torej kakšna roza odpade, ker je preveč punčkasta.

Moja ima stene rumene, pohištvo pa v barvi bukve, razen vrata so modro-zelene barve. Meni je izredno všeć.

Druga hčerka ima pa stene roza, pohištvo bukovo, vrata vanilija. Je lepo, čeprav priznam da mi je prva bolj všeč.

Jaz bi poslusala zelje otroka, ce le ves, da niso muha enodnevnica.

Nasemu mulcu je najljubsa barva rdeca in jaz bi osnovno kombinirala z rdeco.
ce je tvoji hceri vsec roza, kaj pa, ce bi izbrala tisto umazano roza? Ko bo pnca malo vecja, ne bo zgledalo tako zelo punckasto, pa se potem lahko pokombiniras v tekstilnih dodatkih se kako barvo zraven.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Osnova bukev, vratca s srebrnim okvirjem, notri pa je nekaj vrat v bukvi, nekaj pa v zares pastelni violi. Ni otroška, oziroma bo brez problema rasla z njo.
Stene so zaenkrat še bele.

Moja otroka imata tako kot jaz rada žive barve, zato je pohištvo, kar ni v barvi lesa) rdeče, rumeno in modro, v teh barvah so tudi zavese in dodatki. Stene pa popleskane v živo rumeno in nebesno modro ter nežno roza.

Imamo svetlo barvo, mislim da je breza, vrata so različnih barv, oranžna, zelena in modra. Poglej si malo sobe, Izi mobili, Mali princ, Mavrica…

Imamo enako narejeno pri mizarju in je rekel, če se barve naveličamo – pač zamenjamo za drugo.

Se mi pa do otroka ne zdi fer da mu že zdaj kupujete pohištvo, ki ji bo prišlo prav v puberteti.

Pa dajte raje v dva cenejša sklopa razdelit, če je denar problem.

Kaj pa vemo kaj bo otrokom všeč čez 10 let?. Naš že zdaj lepi modele letal na strop in jih tudi riše po steni. Stena je itak nekaj kar prepleska po želji, barvi in odsekih.

Več pastelnih barv in ne samo ena in bo manj možnosti, da se jo hitro naveliča.

Kaj pa bela?Tako pozabljena…vsi se nekaj mučijo z barvami in kombinacijami frontov.Mi imamo stranice v javorju, fronte pa bele-pohištvo iz programa Mali Princ.Smo pa spustili domišljijo v stene in druge stvari.Parket je tikov.Stena je dvobarvna v roza barvi (tako je naša 4 letnica hotela-roza sobico).Med barvama je nalepljen trak s pravljičnimi osebami, prav tako še dodatno pod trakom večje nalepke iz iste serije.Nad trakom pa cvetovi.Vse v glavnih barvah sten.Luč je roza v obliki cveta, zavese čisto nežne, snežno bele, tepih kot krpanka v več barvah, Disneyeva posteljnina…sploh ne opaziš, da je pohištvo belo.Tudi ko bo odrasla, bo pohištvo še vedno aktualno.Spremenile se bodo le stene in dodatki.

New Report

Close