Otroška previjalna miza
Jaz sem kupila previjalno in seveda čist eno tretjo, kot sem na začetku mislila.
Glede previjalne z banjico je pa takole: ker imaš notri vodo in otrok ni pri miru, malo tudi voda šprica naokoli in hitro namoči les od previjalne.
Na tvojih so previjalne, ki nimajo lesenih predalov, to je bolje. Je pa tako, da otrok hitro raste in previjalna kmalu postane premajhna.
Nič od tega ne govorim iz svojih izkušenj, ampak sem se ogromno pozanimala okoli 🙂
Mi imamo malo stanovanje in je zelo praktična tale previjalna miza na koleščka in nastavljiva po višini, ki jo uporabljamo v kopalnici zraven banje in v dnevni sobi…
Ja ja, saj zato bi rabila nekaj takega na kolescih, da lahko po potrebi porinem v kopalnico, ko je otrok spedenan pa previjalno “parkiram” na hodniku. Tale tvoja varjanta zgleda fajn, samo mi je malo predraga, zato bi raje kakšno od tistih dveh plastičnih varjant, samo problem je da dostava v Slo stane 23 eur, tako da bi poskusila dobit kje pri nas, pa sem na netu čekirala en kup enih trgovin od BC, Pikapolonice, Sončka itd. in nič. Edino bi morala poskusit direkt v trgovini vprašat, če je možno naročit.
Jaz previjalne nikoli nisem rabila v kopalnici. Previjalna je že od vsega začetka v dnevni, v centru dogajanja. In dejansko je še vedno v uporabi (kljub temu, da ima hčerka skoraj 15m). Na njen ful uživa in ve, da mora tam ležat pri miru.
Ko smo jo kopali, smo sprva banjico prinesli do previjalne (tudi zato, ker je v dnevni kamin in je bilo tam najbolj toplo), ko je prerasla banjico pa smo jo začeli kopati v banji v kopalnici. Jo pa slečem v kopalnici, skopam, zavijem v brisačo in prinesem ter oblečem na previjalni.
Vidim, da si problem že rešila, pa vendarle. Pri nas si previjanja brez tekoče vode ne predstavljamo! Včasih je potrebo zamenjati vodo, ker kaj zaide v posodico, včasih se zgodi nesreča, včasih…. Ko ji zmontiram plenico, si umijem roke, preden se punčke dotikam drugje. Vlažnih robčkov ne uporabljamo razen na terenu. A koše s plenicami imate tudi v dnevni sobi???
Res je:)
Tudi pri nas imamo pralne plenice in si ne predstavljam, da bi jih hendlala kjerkoli drugje kot v kopalnici, kjer je zraven wc školjka, v katero takoj odvržem papirnato predlogo in zdrzam dol morebitni kakec (pri čemer si včasih umažem roke in spet rabim vodo…). In hvala bogu za ventilator v kopalnici.
A ta mala ti ga nikoli okoli ne obrne? No ja, sicer pa vsakomur svoje…
No, jaz podloge itak ne smem metat v wc (imamo čistilno napravo). Za podloge imam prav koš za plenice (s tem, da imam notri navadne vrečke), za plenice imam pa navadno posodo s pokrovom.
Ne, zaenkrat hčerki te posode in koši niso zanimivi (ima 15m).
Meni previjalna ne paše v kopalnici zato, ker si tak izoliran od vsega. Ko je bila še manjša, je bila dostikrat naga na previjalni, jaz sem se pa vmes pogovarjala z možem ali pa gledala tv… in previjalna dejansko ni samo “stvar”, kjer previješ otroka v 5 min in to je to, ampak je gor preživela precej časa (pa smo se smejali, pa žgečkali, pa jo mazala z oljem itd itd)
Tudi pri nas je na previjalni preživela veliko časa, ampak vse to, kar naštevaš, smo večinoma delali v kopalnici (vključno z masažo). Je pa res, da sva vsaj zvečer največkrat oba zraven. Ko pa je bila mlajša in so jo mučili krčki, sva previjalno podlogo tudi prinesla v dnevno sobo na tla, jo slekla iz pleničk in imela tam, saj je le to pomagalo, da ni jokala. Drugače jih ima moja 8 m in že zdaj vtika prstke in rokice in nos kamor le more, tako da že zdaj premišljujem, kako bom vsaj približno zavarovala dnevno sobo pred demontažo:)
Tudi mi smo kupili previjalno miso s predalniki od Robe. Sedaj ko je ne potrebujemo več smo odstranili “poviške” in jo dalje uporabljamo kot predalnik v hčerkini sobici. Kupili pa smo tole. Se je fajn odnesla, ker je zelo velika in ima dovolj odlagalnega prostora. https://www.malaroba.si/otroske-sobe-previjalne-komode-posteljice-sobe-za-novorojencka-sobe-za-dojencka/maren/previjalna-komoda-maren.html