Otroška logika :-))
Mlajši sin se je umival.
In ga potem vprašam: Ali si si obrisal roke?
-Ja.
-Ali si se obrisal okoli ust?
-Ja. Pa zobke sem si tudi obrisal.
-Zakaj pa zobke?
-Ker so bili tudi mokri.
Starejši pa danes zjutraj na poti v vrtec vpraša:
– Mami, a smo mi lokalni dovoz?
– Zakaj pa to?
– Ker smo se peljali tam, kjer piše ‘dovoljeno za lokalni dovoz’.
Naša 3 in polletnica ima pa take izjave (ko ji rečeš naj kaj pospravi):”A misliš, da sem jaz tvoja služkinja, al kaj?!?!”
Mislim … da dol padeš … pa za njene igrače gre, saj veste …
Pa to še ni vse, ampak vsak dan ima kaj novega, da se pošteno nasmejemo (seveda natiho, če ne, ne neha s takimi izjavami).
Moja dva dvointričetrtletnika sta me zalotila nago in sta vsa navdušena vzklikala:”Oške, oške!”
In sem rekla: “ja, ampak ni več mleka, sta vse spila in ni več.”
Ampka to očitno ni porblem. En od njiju mi pove, da bo: “šou u trgovino, mleko kupu, not naliu.”
Ha ha.
Zdaj vsaj vemo, kako pride mleko v dojke –
greš v trgovino, kupiš mleko in ga naliješ v mamo.
Ni problema za moja mala zvezdnika.
N:)
Tale o mleku je pa res dobra.
Sem se takoj spomnila, da je tudi naša čenča eno tako “oškasto” pogruntala.
Gleda oddajo, kjer se pogovarjata moški in ženska.
Mala stopi do TV in pokaže na Ž v višini prsi:” a tuki ma pa srčka?”
Ja, tukaj ga ima – odgovorim.
Pa pokaže s prstkom na M : “a ta ga pa nima?”
Šele takrat pokapiram, kaj je bil zanjo srček. Joškice, seveda …
hehehe Vanja, naša pika je kako leto dni nazaj (takrat stara 4 leta) izjavila popolnoma isti stavek :-)) Sva prišli domov in je slekla jopico ter jo vrgla na tla, jaz pa sem seveda od nje zahtevala, da jo obesi na obešalnik in ona me zabije: “A ti misliš, da sem jaz tvoja služkinja, al kaj??”
Pri nas zelo zelo redko kdo izreče kakšno kletvico, med najhujše spadajo; porka duš, ‘bemti in včasih jaz izjavim: “da bom dobila popizditis”, če mi kaj ne gre (ok vem, ni lepo, ampak … ) In smo bili zadnjič na obisku pri prijateljih, pa se naša pika tam igra s skupino otrok in enim atijem in je tisti ata nekaj ni “ubogal” … Pa naša izjavi: “Če ne narediš tegale takoj, bom pa kar popizditis dobila!” Jooooooj, sem ostala brez besed in res od takrat naprej pazim, da tega ne uporabljam več 🙂
Je bila stara slabi dve leti (pa je govorila kot “raztrgan dohtar”), ko smo bili ravno na morju, v hotelu… In kadar smo prišli s plaže smo se stuširali in nagi skakali po sobi sem in tja (je bilo pač zelo vroče). En dan ona sedi na postelji pa si nekaj “šari” med nogami, potem pa kar naenkrat izjavi: “Mamiiiii, jaz imam pa tukaj med nogami eno luknjico! ” :-))
… pa še mnogo je tega … ti naši sončki so res nekaj posebnega :-))
Moj sine iz okna gleda na vaško cerkev. Štala se zgodi, ko ga vprašaš kje je bim bam (in pričakuješ, da bo pokazal tistega v knjigici), ampak on na balkon in se steguje in steguje, dokler ne ugleda vaškega in pokaže nanj!
Prav tako se vedno, ko se vračamo domov, bučno razveseli točno tega vaškega zvonika, ker ve da je blizu doma, ostali ga ne ganejo.