otrokovo premoženje
Imam otroka z zmerno duševno in težko gibalno motnjo + hudo bolan. Pred leti, ko smo prodajali avtomobil katerega lastnik je bil ta mladoleten otrok (ugodnejši nakup zaradi invalidnosti) se je kot marsikomu zapletlo in smo morali denar položiti na otrokov bančni račun. Ta denar nisi smel uporabiti brez odobritve CSD. Takrat smo to težko sprejeli saj smo za nakup dali svoj denar in ne otrokovega. Nekako sem se sprijaznila, da bo že enkrat prav prišel otroku, čeprav smo zelo pogrešali tisti denar in nismo več prišli do avtomobila vrednega več kot dva mesečna dohodka.
Sedaj bomo pa “tepeni” še zaradi tega, ker po novi zakonodaji otrok ne bo upravičen do varstvenega dodatka(po polnoletnosti, ko pridobi status invalida), ker ima na banki več kot 500 eur(ali kolikor je že cenzus).
Sedaj me pa zanima kako se znižuje tisto vsoto? Kaj vse se lahko uveljavlja? Morate najprej vprašati na CSD, če bodo upoštevali nakup ali lahko pridete tudi pozneje z računom? Jaz sem vsa leta shranjevala račune (oprema sobe, računalnik, zdravstveni pripomočki..), vendar nič še nisem nesla na CSD. Bodo to sploh upoštevali?
Slišala sem že marsikaj…Kako si je neki otrok želel tv, pa so na CSD upoštevali le polovico, ker ga gleda skupaj z materjo in podobno.
Navsezadnje pa razmišljam…ko bo otrok polnoleten in če mu ne bo odvzeta poslovna sposobnost, verjetno CSD nima več vpliva na tisti denar in ga lahko otrok dvigne brez njihovega privoljenja, mar ne?
Za kateri CSD pa gre?
lahko pišete zasebno
Forum je zaprt za komentiranje.