Najdi forum

otrokov spol

pozdravljene mamice, očkati, bodoče mamice, bodoči očkati in ostali..

zanima me ali je to res, kot pravijo da nečista koža obraza pomeni, da pričakuješ punčko in čista koža fantka? ali je to od vsake posameznice odvisno?
ali so še kakšni drugi “znaki”, ki naj bi napovedovali spol?
kdaj se na ultrazvoku spol že vidi?
jaz imam naslednji pregled v 19. tednu, pa me zanima se v tem tednu že vidi spol? saj vem da je to odvisno od lege otročička ampak saj veste… radovedna sem…

zahvaljujem se vam za odgovore in vas vse skupaj lepo pozdravljama…

Nečista koža je po moje odvisna od vsake posameznice (dednost, hormonsko delovanje, …). Jaz sem imela v prvih dveh mesecih mozolje, kot še nikoli prej, zdaj sem v začetku petega in imam ravno nasprotno-kožo lepo, kot še nikoli. Veš, koža na obrazu je lahko tudi znak črevesnega neravnovesja, tako da se ponavadi ženskam, ki so zelo zaprte, kaže tudi na koži. Ni pa nujno, saj pravim, odvisno od posameznice.
Za otrokov spol pa najboljše, da pregledaš stran od dr. Pušenjaka, ker je bilo že kar nekaj napisanega na to temo.

Pozdravček!

Spol se vidi bolj natančno od 18. tedna dalje, vprašanje je samo, če ga hočeš izvedeti. Glede čiste/nečiste kože pa ne bi bila tako prepričana.

Postavila si zanimivo vprašanje, ki tudi meni ni dalo spati nekaj noči. Vse tete in stare mame so kar naenkrat začele modrovati, kaj bo in jaz sem seveda iz firbca vse skupaj doma še enkrat dobro pretuhtala in začela ugibati… : ) In do kakšnega zaključka sem prišla?
Torej: jaz imam izredno čisto kožo (21. teden) – torej bo fantek; ampak imam živim za čokolado (ne za kislo hrano) – torej bo punčka; nosim ga/jo bolj spredaj in ne v križu – torej bo punčka, itd…
Kaj torej misliš, kaj bova imela midva?
Jaz sem se s tem nehala ukvarjati. Je pa res, da je to še vedno zelo zanimivo vsem mojim tetam. Kar pa ne pomeni, da me ne “matra firbec”… Vprašaj svojega ginekologa in drži pesti, da se ti bo bebica pri UZ nastavila in pokazala, s čim te bo presenetila.
Pa veliko užitkov še naprej pri ugibanju in lepo nosečnost!

Simona

Na medovernetu si lahko ogldaš tabelo iz starodavnih časov dinastije jing(se mi zdi). S to tabelo, ki temelji na starosti ženske in mesecu v katerem je bil otrok spočet, so določevali spol otroka. tabela naj bi bila kar 99% pravilna. Meni je prav napovedala spol mojih otrok. Poskusi še ti.

Srečno! Lala

hm.. to tabelo sem si že ogledala… pa morm povedat, da je moji mami napovedala pri meni in pri bratu napačen spol… se pravi jaz bi morala biti fantek in moj brat punčka… )) no ampak… bomo videli… če ne prej pa čez pet mesecev..

Podobna tabela je tudi na http://www.babbyman.net/predict.asp, probaj še to.

Čakam vaše odzive, probajte in sporočite ali pri vas in vaših mamah ta tabela drži. Pri meni je 50/50.

Živjo!

Mislim, da je prva tabela kar pravšnja saj je mojo punčko pravilno napovedala. Po mojih izkušnjah pride do napake zaradi narobnega izračunavanja.

Mesec zanostitve ni v mesecu prvega dneva zadnje menstruacije ampak nekje 15 dni kasneje, ko se pojavi dejanska zanositev (ovulacija je nekje na sredi menstruacijskega cikla). Pri starosti matere v času zanositve, po moje zopet prišteješ 15 dni.

Moja hči: prvi dan zadnje menstruacije 01.04.1999 + 15 dni = 16.04.1999 (torej mesec april); moja starost v času zanositve je bila 28 let, ker sem rojena junija in sem šele junija dopolnila 29 let. Torej PUNČKA !!!

Jaz: Rodila sem se 16. junija vendar z 7. dnevnim zamikom, torej je mama imela rok 9. junija – 280 dni do prvega dne zadnje menstruacije + 15 dni do dne zanositve = 17. 09., kar pomeni mesec september, mama pa je bila v času zanositve stara 25 let. Torej PUNČKA !!!

pozdravljene še enkrat
se pravi ker sem jaz stara 21 let, tudi zanosila pri 21.letih, bo bila punčka, pa ne glede na to v katerem mescu bi zanosil (razen januarja)… zanimivo… bomo videli, če ne prej, ko prijoka na svet…

Pozdravljena!

Malo pozno se vključujem v to temo iz enega razloga; sem srečna mamica 10 dni starega sineka.
S partnerjem nisva hotela izvedeti spola otroka pred rojstvom in moram vam priznati, da ni bilo lepšega trenutka (ob vsem ostalem veselju ob porodu) ko je babica rekla: fantek je. Šele takrat sem se dejansko zavedela da se je po devetih mesecih pričakovanja res zgodilo tisto najlepše in da sem res postala mama.

V informacijo pa še tole: kožo sem imela res čisto, čeprav sem sploh v zadnjih mesecih oboževala čokolado, fantka pa sem nosila čisto spredaj, tako da sem imela samo lep trebušček.

Vso srečo v nosečnosti in lep pozdrav!

New Report

Close