Najdi forum

otrok z drugo, ime po meni

Pozdravljeni! Prosim vas za pomoč pri razumevanju naslednjega.

Skupaj sva bila 2 leti. Njemu se počasi ni dalo več, jaz sem se še kar nekaj trudila, dokler mi ni enega večera puknilo, ko je spet izvajal svojo trmasto tišino in sem šla, čeprav sem ga imela še zmeraj ful rada. Želela sem si, da bi on spoznal isto, ampak za njega je bilo očitno vse skupaj odrešitev, ker je v trenutku preklopil svoj odnos do mene, me označil kot dobro prijateljico in šel naprej.

V roku 2 mesecev je spoznal novo punco, punca je bila čez 4 mesece že noseča. (Imel je ful frko, da je star že 30 in da zamuja in da si mora ustvarit družino.)

No, kakorkoli, vmes sva se še enkrat na mesec slišala (moja napaka, nisem mogla presekat, nisem si mogla priznat, da me enostavno nima več rad), da je punca noseča mi je povedal šele v njenem 7. mesecu, pa še to sem ga jaz vprašala.
In potem mi je rekel, da bo punčka, sem vprašala, če že ima izbrano ime, je rekel da ne, ampak da jo bo POIMENOVAL PO MENI!
In da sem vedno dobrodošla pri njih doma!

Prosim, naj mi kdo razloži kaj se dogaja, ker bi res rada razumela!

Hvala!

Draga Marjetica!

Dogaja se to, da ti ne moreš prekiniti razmerja, ki ga je tvoj bivši fant hitro in uspešno prekinil že pred meseci. On ima zdaj novo resno razmerje, ustvarja si mlado družinico. Ti pa še kar tičiš v starih čustvih in sanjariš, da te ima mogoče še malo rad. On pa je v resnici samo malo prijazen do tebe.

Aktivno boš morala začeti delati na tem, da bo stara čustva počasi prekrila pozaba. Svetujem, da popolnoma prekineš stike s fantom, vsaj za leto ali dve, dokler ne boš znala shajati brez sanjarjenj o njem. V tem času se posveti sebi, svojim veseljem, svojim ciljem, vpiši se v šolo, naredi kakšen tečaj, začni hodit v hribe ali pa osvoji nov šport. Tudi potovanje okoli sveta je v redu, če te veseli. Ali pa samo sprehodi v bližnji gozdiček.

Začni živeti svoje življenje, postani samostojna, ker je to edini način, da boš nekoč bolje pripravljena na novo zvezo.

Lepo se imej!!

Ja že res, njo pa najbrž zanima zakaj bo hčerko poimenoval po njej…
Moje mnenje je, da se je samo zafrkaval, da bi videl, kako boš reagirala… Če te pa še ni prebolel, mora biti pa najbrž še kakšen drug znak, ki pa ga ti ne omenjaš… Let it go…

Odmisli ga! Mogoče imaš pa le lepo ime, ki je všeč tudi njegovi partnerki, mogoče ga je celo ona izbrala. Če ga pa je on izbral, je to zato, ker mu je to prvo prišlo na misel. Veš tipi (večina) so tako zabiti, da bi dajali svojim otrokom imena po bivših, po lepih igralkah… Imam kolegico (tudi nekatere ženske so take), ki je dala svojemu sinčku ime po enem bivšem tipu, pa čeprav je z njim zaključila-v glavi in srcu, kar tako-ker ji je ime všeč!
Išči svojo srečo drugje!
Pa srečno

Mogoče mu je tvoje ime všeč ,ali pa ni mislil resno in se je samo malce pošalil,da bi videl tvojo reakcijo.
Pa saj se nima smisla s tem ukvarjat,ker on je začel resno zvezo in si ustvaril družino,ti pa boš mogla naprej brez njega.
Težko pozabljaš,zato si ujeta nazaj,on pa je z lahkoto preklopil in sproti uživa življenje z novo družico.
Pa saj bo bolje!

Najprej nasvet, da ga pusti na miru, ker očitno gre njemu življenje dalje tebi pa se je ustavilo na točki, ko sta šla narazen. Premakni se!!!
To, da bosta s partnerko dala punčki ime po tebi samo dokazuje, da te ima za žensko, ki mu ne pomeni nič več kot lep spomin. Tvoje ime ga sploh več ne vznemirja v nobenem smislu, pomeni mu nekaj lepega iz preteklosti kar je za vedno končano.

Draga Marjetica!

Kar nekaj različnih mnenj glede imena ste že lahko prebrali: da vas je zafrkaval (to se mi ne zdi tako nemogoče), da vas je preizkušal, da imate lepo ime, morda pa tudi odnosa do vas še ni povsem razčistil, lahko vas je želel le pomiriti … Zakaj se je odločil za isto ime, kot je vaše (če je to res, seveda) ve samo on (vprašanje, če je o tem sploh povedal svoji partnerki), mi pa lahko le ugibamo. V Šoli čustvene inteligence bi rekli, da so to različne naše inteprtecaije, kaj pa je res, ne vemo.

Dovolite še drugačno vprašanje. Zakaj pa je za vas pomembno, da veste, s kakšnim namenom se je tako odločil? Ali ni v ozadju skrita želja, da bi vas še naprej imel rad, da bi bil z vami?

Razumem, da ste ga imeli radi in da rabite čas, da ga prebolite in razčistite svoj pretekli odnos z njim. In to se mi zdi v celotni situaciji za vas najbolj koristno. Odmaknite svojo pozornost in energijo od njega in njegove nove družine, ne kličite ga in se ne družite z njim, vsaj nekaj časa ne, da lahko zacelite svoje rane. Rajši si vzemite čas zase, za prijatelje in za nove stvari, ki vas čakajo v življenju. Ko bo pravi čas, boste gotovo spoznali nekoga, ki vas bo imel rad. Ne hitite pa v nov odnos, dokler starega ne predelate, prehitre nove zveze se kasneje izkažeje kot ne ravno dobre poteze.

Oglasite se, kako vam gre!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

moški, pardon, ljudje se včasih radi mal igrajčkajo z zdajšnjimi in bivšimi partnerji.
a zakaj ime po tebi? zato, ker si dovoli biti drzen, ali pa mu-jima je tvoje ime res všeč. ali pa ti hoče še zmeraj malo ugajati, te imeti za rezervo, te obdržati na vrvici, ne vem.
lahko ga pa vprašaš.

mogoče si mu še zmeraj prijetna oseba, kakor vidim, tudi njemu na uslugo.
zakaj je to tako, samo on ve, ali pa še to ne. ime gor ali dol, to še ne pomeni česarkoli.
ne obremenjuj se s takimi, življenje gre naprej, sprejmi situacijo tako, kot je.

New Report

Close