Najdi forum

Pozdravljeni !!

Pišem vam za nasvet kako pomagati ali celo rešiti otroka ki mi je zelo blizu.
Naj povem da bi zelel predstaviti kompleksno sliko o družini saj edino tako lahko dobite občutek,ter svetujete.
Zgodba se prične pred 25 leti ko je v hudi prometni nesreči umrl otročiček star eno leto in oče njegove mamice-dedek.Po tej nesreči so se stvari zelo spremenile,življenje se je spreobrnilo za 450%.Očka pokojnega otroka se je prepustil pijači,mati pa se je zaprla vase in….Imeli so še štiri otroke-dekle,dva fanta in po zelo velikem premoru še eno deklico,danes staro 5 let,ostali otroci so danes veliki in že skoraj samostojni.Fanta še živita z materjo in malo deklico ,starejša punca pa je poročena in srecna v svoji družinici z dvema otrokoma.Oče po treh neuspešnih zdravljenjih ni dosegel daljšega “čistega”obdobja kot 5 mesecev,sam trdi da je za to kriva njegova žena ki pa mu ne daje dovolj podpore in ga ne sprejme takega kot je kadar je trezen????,to skoraj ni tako pomembno ,menim pa da se tukaj začno problemi naše male deklice ki vse to doživlja s svojimi očmi in emocijami ki jih le malo kdo lahko razume.Deklica je cele dneve izpostavljena okolju v katerem živi samo borba za obstanek ,pa naj se bori za kos kruha ali pa za igračko ,ali pa morda samo za pozornost. Večji del časa otrok preživi v vrtcu saj je mama v službi,popoldneve do večera preživi pri stari mami(83-let)zvečer pa gre z mamico domov-v pekel-kjer se začne prava borba,če je trezen ali zdoma bomo lahko večerjali če ne se pa hitro skrijmo da nas ne vidi kajti potem je šele veselo-kričanje ropotanje z vrati da vse odleti iz svojega mesta.še kaksna klofuta naju sreča mene ali mamico -mi pove deklica ko se pogovarjam večkrat z njo.Ob tem pomislim na vse možno saj veste….,ampak punčka gre po stopinjah starejših otrok saj sta dekle in starejši fant precej resno nakazala namero o suicidu-tudi povedala razlog a mati pravi taka sem, bom že odgovarjala če bo kdaj to treba.
starejša punca se je odselila v novi dom kjer živi v miru s svojo družino in gre jim zelo dobro ,starejši fant se je trenutno znebil suicidalnih misli,ali pa jih sam zatira ,se pa vedno bolj trudi odseliti od doma sam ali z dekletom četudi ga njegovo dekle ne razume ravno najbolj,mlajši dečko pa je še mlad in ima mnogo sanj v mislih a menim da ga ne čaka ravno rožnato odraščanje tako kot ne malo deklico v teh razmerah.
Trudili smo se ji razložiti kako bi lahko rešila zadevo vsaj za tiste za katere je to res DOLŽNA-mala deklica,saj ostali so polnoletni in bodo že nekako stopili na svoje noge četudi jim bomo mi pomagali,ne vidim pa prihodnosti za malo deklico.
Ne svetujte nam socialne saj so bili kot družina že obravnavani a se ni ničesar zgodilo,obravnava je sicer potekalo pred rojstvom najmlajše,a vendarNIČ.
Prosim za nasvet ,zelo hvaležni smo ze vnaprej.

Tine

Oprostite, ampak me je pa čisto razjezilo, ker nihče ni odgovoril Tinetu. Jaz ne znam svetovati, ampak, kje hudiča, so SOCIALNE SLUŽBE oz. CENTRI ZA SOCIALNO DELO?
Pa ne spet težit, da ste/so naredili vse po svojih najboljših močeh…
Tine, ti pa moraš biti res dobra oseba, ker te skrbi za otroke.

Je kdo kdaj pomislil, da bi lahko poiskali pomoč na kriminalistični policiji, ki ima usposobljene preiskovalce?. Ti ljudje znajo prisluhniti in svetovati tudi v primeru, ko ni potrebno tisti trenutek represivno ukrepati. So strokovnjaki, ki zaradi narave svojega dela poznajo tudi druge institucije, kot so npr.: nevladne organizacije, ki bodo z veseljem sprejeli občane, ki ne želijo kazensko preganjati svoje partnerje oz. ko neko ravnanje posameznika ni kaznivo, vendar potrebuje pomoč, da se postavi na noge.

O centrih za socialno delo pa trenutno ne bi govoril, ker so pri vsem delu tako obremenjeni (to ni zaščita centrov), da res več ne zmorejo??!

Mislim…groza.
Naj se starejsa sestra pogovori z mamo, da bi sla puncka ziveti k njej, dokler mati ne postane custveno stabilna in zdrava.
Oceta treba postaviti pred dejstva. To je mamina naloga. Amen.
Sama sem mati, in nebi dovolila, da bi moz ali kdo drug tepel mojega otroka ali mene. Do konca bi sla.

New Report

Close