Otrok spi samo v naročju
Naš 13-mesečnik se je odločil, da bo spal samo v maminem naročju.
Takoj, ko ga odložimo v njegovo posteljico se zbudi in histerično joče,
ko ga mamica dvigne in vzame v naročje pa se začne zadovoljno smejati
in čez kratek čas mirno zaspi v naročju.
To v praksi pomeni, da je vso noč v maminem naročju ali pa spi v najini
postelji, seveda v objemu mamice.
Na mamico se je že tako navezal da joče takoj če ga vzame v naročje
kdo drug namesto mamice (recimo oče).
Prosim za vaše nasvete – a ste imeli podobne izkušnje in kako ste
jih rešili?
Ali veš kako se temu reče? Razvajenost. Tudi sama imam 13 mesečno deklico, vendar nimam takih problemov. Midve se sicer podojiva in potem dam še budno v posteljo. Mislim, da boš morala malo stisniti zobe in pustiti, da se malo zjoka. Jaz sem to naredila pri 8 mesecih in deluje. Sicer je hudo, ampak pri nas je to trajalo samo 2 noči (cca. 1 uro). Saj se ti smili, vendar pa pomisli, da nisi ne ti naspana, kje pa šele otroček.
pri nas je bilo danes tako, ampak ni bilo dovolj da je spala pri meni in se me dotikala, spala je na meni.do dveh zjutraj sem vstrajala in jo tlačila v njeno posteljo potem pa nisem imela več energije. stara je pa 7 mesecev in nam že 2 tedna ponoči teži-pa jo pustim jokat, ampak je tako vstrajna, da se je ne upam pustit dret toliko časa.
upam na kak pameten nasvet.
lp
Jest sem se tud od začetka sekirala ker ni hotel spati v svoji posteljici pa ni nč pomagal.Zdej sem se sprijaznla s tem, da so to pač obdobja, ki minejo.Najprej ni spal več kot tri ure skupaj v svoji postelji, pa je monilo potem ko smo mislili da je zdej pa res že ok ker je spal od 20 do 5 v svoji postelji se pojavi nova fora zbujanje ob 2 ponoči, če je bila tema se je dru če je bil prižgana luč ga je bil sam smeh in tako dalje.Priznam, da me je to njegovo “nespanje”motilo bolj med porodniško kot zdaj ko sem v službi.Zdaj ko se zbudi ponoči in reče “ke” ga enostavno odnesem k nama v posteljo in zaspimo ( s tem , da bi pa on še čokoladno mleko pil) kar priznam, da mu ga včasih čisto iz ljubega miru dam.Mogoče narobe razmišljam ampak tko smo saj nekak naspani.
Lp Žanka
Po moje narobe razmišljaš. čokoladno mleko ob dveh ponoči zaradi ljubega miru je čista cartlarija in ogromna škoda za zobke.
Vse tiste, ki čakate, da bo minilo, pa se boste kar načakale. Nekatere res hitro mine, druge pa še v osnovni šoli ne. Pomislite, če tudi vam tak način ustreza in otroka navadite tako, da boste vsi zadovoljni in naspani. Mimogrede, si ne znam predstavljat, da bi otroci spali na meni, ali pa samo v mojem objemu. Sto ljudi, sto čudi.
Če delaš od vsega začetka isto, ti ni treba čakati 1 uro, še 5 minut ne. Kako misliš, da je otrok pogruntal spanje na mamici? Tako, da ga je mamica dala nase. Enostavno, otroka ne daj nase oz. ko vidiš, da potem noče zaspati na noben drug način, pač vztrajaj tako, da ti bo sprejemljivo. Če ti pa paše tako, potem pa no problem. Sploh pa ni treba, da je otrok sam, ko se joka. Če želiš, da zaspi v posteljici, ga daj v posteljico in bodi zraven, ga božaj, ne ga pa ven jemat. Otrok se bo jokal, sam pa ne bo. Ko bo videl, da ga mamica ne bo ven vzela, bo zaspal, ampak še vedno ne bo sam in v temi, tako kot si ene predstavljate. In če to počneš od otrokovega rojstva, se otrok ne joka niti 5 minut. Navadi se zaspati v posteljici in ne na zizi, v naročju, na mamici, v lupinici, ob gujsanju in na nevemkakšen način še.
No, za 13-mesečnega malčka ne moremo več reči, da je nebogljeni dojenček…
Potemtakem so grozne tudi mame, ki pustijo svojega 2 ali 3-letnika vreščati v trgovini, ker mu nočejo kupiti sladkarije ali igrače. Ah, dejte no, trinajstmesečnik joče v svoji postelji zato, ker ve, da bo mamo ali očeta pripravil do tega, da ga vzame k sebi.
rolkica je grdo, ampak resnično povedala. sčasoma ni bolje, slabše je. otrok ve, kaj je navajen in to hoče. pride bolezen, pride kaj drugega, otrok trpi, ker je nekaj navajen, tega pa ni. kdaj pomislite na to? navade in razvade rastejo z otrokom, kar se dojenček navadi, hoče imet malček, hoče imet otrok. spanje na materi res ni nikamor podobno in skrajni čas je, da ga začneš tega odvajat, razen če bi rada to počela nadaljnih x let. naj te prvih pet solzic ne omehča in ne omaja šok terapij s temo in samoto pa tudi ni treba izvajat. afna je dobro napisala. preberi, 5 x če je treba, če seveda hočeš kaj spremenit.
Draga dekleta!
res je 101 način kako otroci zaspijo in kje spijo.Edino pomembno vprašanje na katerega si pri tem morate odgovoriti je : A VAM TA NAČIN PAŠE ?No problem je, če je odgovor negativen… vendar me čudi, oz. še nisem srečala človeka, ki bi najprej bil 100% proti vreščanju, potem pa otroka pustil vreščati vse noči, z namenom, da se navadi. Seveda, so potem tudi otroci različni, eni nervozni, drugi ne, eni vztrajni, drugi ne…No, jaz mojega še nikoli nisem pustila vreščati v temi samega ali pa z menoj, enostavno: mu ni treba vreščati in tudi ne izsiljuje, je pa tudi res, da mi ne spi v naročju. Pa saj vse vemo, kdaj je otročku res hudo in kdaj rabi malo nežnosti, pač sem mnenja, da od preveč ljubezni še nihče ni umrl, pa tudi menim, da 6 – letniku res ni treba spati v družinski postelji, za razliko od 6 mesečnika. Brez veze je nekaj trditi in deliti nasveti, ljudje smo res različni in prav tako naši otročki.
Pa veliko veselja.
LP; D.
Tudi jaz ne uživam v jokanju svojih otročkov, vendar pa če imaš tri ali pa dva, verjetno včasih tudi jokajo. Pa ne boš verjela, vse so še žive. A ti pa nisi nikoli jokala. Ne vem sicer, koliko imaš stare otroke, vendar me pa zanima, kako obvaduješ trmo ali pa ko hočejo nekaj doseči? Ali jim v vse popustiš ali pa včasih na žalost jokajo? Kaj pa ko bodo odrastli? Mogoče pa z jokom ne bodo dosegli vsega???