Najdi forum

Otrok s PP in plačilo vrtca

Lep pozdrav!

Najin sin se je rodil z DS. Ker sva s partnerjem zaenkrat še študenta (in otrok obiskuje vrtec), nama občina plačuje plačuje vse stroške za vrtec. Septembra ne bova več upravičena (oz konec leta) do plačila vrtca. Zanima me, če občina še vedno kaj prispeva k plačilu glede na to da je to otrok s posebnimi potrebami? Ker se mi zdi, da sem enkrat nekje zasledila te informacije, pa me zanima, če je to res? In če, v kolikšnem obsegu?

Najlepša hvala za odgovor.
Natalija

Natalija,

s Petro sva pričakovali, da se bodo glede vašega vprašanja oglasi starši s podobnimi izkušnjami in poznavanjem tega področja. Ker se to ni zgodilo bova poskušali najti odgovor in vam ga posredovati.

Lep pozdrav,

Natalija,

po pogovoru z ravnateljico enega izmed ljubljanskih vrtcev sem izvedela, da imajo občine te stvari zelo različno urejene, zato bo najbolj prav, da se osebno pozanimate, kako je s plačilom vrtca v vašem primeru in to na občini, kjer imate stalno prebivališče.

Lep pozdrav
Francka

Prinas je Tim obiskoval razvojni vrtec, ki je neprimerno dražji od rednega; pet otrok v skupini, logopedinja in fizioterapevtka v oddelku + dietna prehrana. Občina je tista, ki plača razliko, torej tisto, kar otrok potrebuje dodatno. Cena samega vrtca za starše pa je enaka, kot bi bil otrok v redni skupini.

Torej starši plačajo npr. 20.000, občina še 60.000
oz 20.000, občina pa 150.000 za razvojni odd. ( tako so meni razložili)

Mislim, da v zakonu o vrtcih piše, da med otroci ni razlik, kar se tiče plačila vrtca. Je pa res, da občina razvojnemu oddelku nameni neprimerno več denarja, kot če bi otroci s pp bili v navadni skupini in bi vsak imel svojega spremljevalca.

Lep pozdrav!

Janja

V kolikor je otrok vkljucen v razvojni oddelek v enega izmed ljubljanskih vrtcev, velja enotna cena za vse otroke, vljucene v te programe: trenutno okoli 8.000,00 SIT. Res pa je, da so te cene nekoliko razlicne od obcine do obcine, zato kot je bil ze dan nasvet, obrnite se na obcino, na oddelek za presolsko vzgojo, kjer boste dobili informacije iz prve roke.

Pozdravljeni,kot vidim, vas vsi pošiljajo na občino za nasvet in je tudi prav tako.Če imate otroka z CP, imate tudi dodatne stroške.Ko oddaš vlogo za znižanje plačila vrtca,naj bi iz občine poslali tudi zakaj.Potem morate zbrati vse račune za stroške,ki ste jih imeli zaradi otroka z CP.To pomeni,od obutve,oblačil,raznih prevozov zaradi CP.Zato boste morali napisati vse stroške,ki ste jih imeli več,kot pa,če bi imeli zdravega otroka.Potem bodo na občini to razdelili na12 mesecel in se odločili, če vam znižajo ceno vrtca.Seveda, pa je odvisno tudi od osebnega dohotka.Vsaj tako sem pri svoji hčerki rešil tudi ta problem.Bodite vstrajni in se ne že pri prvih vratih ustaviti.Lep pozdrav

New Report

Close