Najdi forum

Otrok s posebnimi potrebami

Pozdravljeni!!!Že dolgo vam nisem pisala in sem si danes odločila da vam napišem kako nam gre.Naš fantič zelo,zelo rad hodi v šolo komaj čaka da je vikenda konec .V petkih ko prinese torbo domov je že za mizo in dela nalogo,odkar hodi v šolo še ni protestiral .Resnično ga opčudujejo učiteljice in spremljevalka.Včasih mi spremljevalka pove kako se matra in vztraja pri igrah da je ves premočen .Učiteljice pa mi omenijo kako posluša snovi ki jih jemle.Res sem ponosna na sinčka!!!Za enkrat še ni doživel zbadlivk razen pogledov otrok in staršev saj je moj sinček veliko manši od drugih otrok.Vesela sem da smo premagali to oviro in upam da bo naša šola odprla vsem otrokom z posebnimi potrebami vrata.Povedali so nam da je moj sin sedaj prvi in edini otrok na osnovni šoli.Želim si da noben starš nebo se boril za svojega otroka tako kot smo se mi .Vsem staršm želim da VZTRAJATE tako kot smo mi !!!In šenkrat hvala Vsem na tem forumu ki ste mi dajali nasvete in upanja!!!Lep dan Vam želi Ptičica z družino!!Še vam bom poročala o mojem sinku kako mu uspeva ( :

Ptičica,
me veseli.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala petra T tebi se moram posebaj zahvaliti ,ker si mi res znala svetovati .Hvala,hvala,hvala,hvala…….. ( : Želim ti prelep ,sončn,predvsem zdrav dan Ptičica z družino

Lepo, da se je tvoj otrok tako lepo vklopil v novo druzbo. Sem vesela zate. In ker sem tudi sicer brez dlake na jeziku ti dobronamerno priporocam, da malce popazis na svojo slovnico. Ne zameri, taka pac sem in ce me nekaj moti, povem. Upam, da te nisem uzalila, kritika ni bila misljena kot zlobna pripomba!!!

Oproščam se za slovnične napake.Se bom bol potrudila v nasledno….Lep dan Ptičica

Spoštovani

Ponavadi se šole branijo otrok s posebnimi potrebami.Tudi moj sin naj bi v šoli imel pomoč pedagoginje in daljši čas reševanja kontrolnih nalog,ter pisanja,ker ima zelo slabo razvito grafomotoriko.Pa smo del dosegli ampak v razredu med ostalimi ga obravnavajo kot ostale brez problemov.
Tako trpi otrok precej bolj,ker ga primerjajo z drugimi in zahtevajo od njega isto,kot od otrok brez problemov.
Zato vam svetujem,da če mislite,da bo otrok zmogel redno šolanje,da se pogovorite z vsemi…jih opozorite na probleme otroka in spremlate,da ima otrok čim boljše pogoje.
Srečno

Lp.Imam sina s težjo obliko disleksije.Zanima me kakšnji so kriteriji ocenjevana teh otrok pri slovenskem jeziku. NAMREČ OBISKUJE 4.RAZRED OSNOVNE ŠOLE.

Tjan,

Če otrok, kljub težavam dosega temeljne standarde znanja, so kriteriji enaki kot za sošolce brez težav. Če pa ima v IP nastavljene minimalne standarde znanja, pa je ocena lahko največ 3 – seveda ob predpostavki, da mora biti vsako ustno in pisno ocenjevanje nastavljeno tako, da otrok lahko preseže povprečno oceno in doseže tudi 4 ali 5.
Upam, da ste mislili to.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close