Najdi forum

Otrok s posebnimi potrebami??

Lepo pozdravljeni!
Hčerka je stara tri leta in ima alergijo na svinjino, papriko, paradižnik in konzervanse. Je tudi astmatik- letos že dvakrat po teden dni v bolnišnici na kisiku in epileptik (absence)- na mono terapiji od letošnjega januarja in od takrat napadov ni – morda ponoči. Imamo kakšne možnosti, da uveljavjamo pravico za otroke , ki potrebujejo posebno nego in varstvo? Morda zaradi kombinacije vseh teh bolezni? Kakšen je postopek pridobitve te pravice?
V službi bi namreč rada uveljavljala 5 dni dodatnega dopusta in bila opravičena dežurstev!
Hvala vsem za odgovore!

Pika,

za vprašanje okoli dodatka za nego preberite odgovor ga. Marije:
.

Kriteriji za dodelitev dodatka za nego so opisani na:

Glede uveljavljanje dodatnih dni dopusta pa takole.
Če je ta pravica zapisana v vaši panožni kolektivni pogodbi, jo lahko uveljavljate.
Med panožnimi kolektivnimi pogodbami so majhne razlike, razlike pa so tudi v načinu, kako vam delodajalec prizna povečanje dopusta zaradi socialnih in zdravstvenih razmer letni dopust – nekje zadostuje ustni dogovor, drugje mnenje specialista, spet drugje pa pravico do povečanja dopusta priznajo le, če ste opravičeni do dodatka za nego otroka.

Svetujem vam, da se glede povečanja dopusta zaradi socialnih in zdravstvenih razmer kot tudi glede dežurstev, posvetujete s sindikalnim zaupnikov svoji organizaciji – le ta vam bo najboljše svetoval, kako in na kakšen način boste lahko to pravico tudi uveljavljali.

Lep pozdrav, Petra

Pošlji oblikovano (06-04-04 09:11)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close