Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza otrok ob MS

otrok ob MS

Ali je katera, ki je rodila po postavitvi diagnoze? Poznate mogoče koga? Kako je bilo oz. kako je? Ali si bila na injekcijah pred zannositvijo…?
Hvala.

Moja mati ima MS ze od svojega 16. leta. Imela me je pri 21, jaz sem stara 21 let. Takrat injekcij se poznali niso ( oziroma Befaferona ), tako, da me je rodila brez uzivanja kakrsnih koli zdravil. Bolezen je dozivela zagon sele nekaj let po mojem rojstvu.
LP

Sem vesela za tvojo mamo. Upam, da je OK. Povej mi ali imaš še kakega brata ali sestro? In če, kako je mama prenašala?

Ne, edinka sem. Nosečnosti ni prenašala skoraj nič težje kot zdrave nosečnice. Vsaj tako pravi. Tudi pri porodu ni imela težav. Moraš pa vedeti, da takrat ni imela nobenih problemov z boleznijo, kasneje ji je udarilo na noge.
Brata ali sestre pa nimam, ampak ne zaradi bolezni, ampak želje mojih staršev.
Če pred 20 leti ni bilo problemov, jih najbrž glede na napredek v medicini pri mladih mamicah na zacetku bolezni tudi ne bo? Ne vem, ampak vsaj mislim tako. Kako je pa, če je bolezen že napredovala, pa ne vem.

Za vse skeptike; ko sem bila stara 6 let, je moja mami začela šepat, zdaj je seveda nekoliko slabše, hodi z berglami, pa vendar moram povedati, da sem imela super otroštvo, ker je bila tudi vedno pri meni in se je veliko ukvarjala z mano na vse načine. Mogoče smo imeli edino to srečo, da nam finance niso nagajale, tako da je bila očetova služba vedno dovolj in je res lahko večino časa posvečala sebi in družini. Hočem povedati, da sem imela srečno otroštvo, ki ga ne bi zamenjala. Tako, da vam privoščim otročka. Vse se da.

LP

happy, kako pa so ugotovili pri tvoji mami, da ima ms, če ni imela nobenih težav?
lp! :))))))))))))))))9

New Report

Close