Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Otrok noče jesti, kriva je mama?

Otrok noče jesti, kriva je mama?

Pozdravljeni,

imam leto dni staro hčerko Evo, ki se že od 4. meseca bori s podhranjenostjo. Sama imam blago anoreksijo, ki je bila v prvem tromesečju nosečnosti nadležnejša, potem pa je ni bilo več veliko.
Ali je mogoče, da mala Eva noče jesti, ker sem jo že v prvem tromesečju navadila na “ne jesti”? Ali ji jaz na kak način privgajam neješčost?
Kako naj se borim proti temu in proti zoprnim opazkam raznih tašč, da otroku ne dam jesti in da neugodno vplivam nanj.
Naj omenim še, da sem bila tudi sama kot otrok zelo suha, ne tako zelo kot Eva, pa vseeno.
Eva pri enem letu tehta slabih 7 kg, rodila pa se je y 2.990 g in to ob roku.

Hvala za odgovor!

Draga Marija!
Verjetno je otrok res “povzel” nekaj vaših navad prehranjevanja, tudi sama opažam enako pri svojih otrocih, sicer v drugi obliki. Jaz osebno sem morala zjutraj na tešče spiti cedevito, nenormalno so mi teknile sirove žemlje in prešana slanina, tako tudi mojemu sinku, ki je tudi neješč, pri skoraj 3 letih tehta 10.5 kg. Torej brez skrbi. Le pazite, da bo dekica pila in da ne bo dehidrirala.
Opazke ignorirajte in jim povejte, da sami odgovarjate za svojega otroka, tako ali drugače. Slabih opazk naj se vzdržijo in naj s tem še dodatno ne obremenjujejo otroka in vas.
Srečno!

New Report

Close