Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Otrok ne spi. Priporočam.

Otrok ne spi. Priporočam.

[[center][/center]Ko berem ene poste, mi je kr slabo. Pravite, da bližina pomirja. Jaz mam svojga 5 mesečnika non stop na rokah, pa drugače ne zaspi, kot da ga pestujem in potem v noči še 4 do 5x uspavanje na rokah, pa zjutraj ob 6h že bedi. Glede udude, eni pač imajo zelo močen sesalni refleks in sesanje pomirja, tako da ga zadovoljijo tudi z sesanjem dude. Tako je povedala pediatrinja v bolnici!!!
Ali bi mogli bit cel dan za zizi?!!!!”

Hja takole ti bom povedala – ne vem če bližina pomirja ali ne ampak našo smo prenosil še pa još, samo, da mi ni bilo treba poslušati joka in nerganja.

Pri cca 5-6 mesecih (ne spomnim se natančno) pa kot bi en odrezal….Tamala zaspi sama, ni je potrebo bilo več nositi in uspavati, joške ni marala več (bila je priklopljena… ja do nekih 4 mesecev non stop). Tamala je sedaj pri 9 mesecih cela carica.

Vsi, ki so pametovali kako bo razvajena od nošenja in da bi morala jo dojiti na določeno uro oz na nek termin samo buljo. Tamalo položim zvečer v posteljo, se obrne na bok in zaspi… čez dan spi ali v vozičku ali pa jo spet položim v posteljo in zaspi…Je na 3-4 ure in to gosto hrano, vse po vrsti, ne joka skoraj nič, veliko čeblja in se smeji (sem pomislila, da mi jo je kdo ponoči zamenjal tak preobrat)

Kaj je temu bilo, ne vem (baje da ko dobijo zaupanje in vejo da si tam nekje blizu, da zaspijo brez problema)…Ampak nikoli mi ni bilo žal, da sem jo toliko prenosila 🙂 Še enkrat bi jo, če bi bilo potrebno… Upam, da tako ostane :). No ja, vsaj do pubertete 😉

Aja dude ni imela nikoli pa ne zaradi mene mpak ker je ni marala (jih čist odobravam drugače)

Ja, Sistem za zvočno terapijo je res zakon, samo traja, da začne delovati. Pri nas smo zaradi te naprave spremenili način življenja in mislim, da smo sedaj vsi 4 mirnejši.

Mi imamo tudi izposojeno to napravco pa po pravici je mali spal samo prvi dan ko ubit. Sm se ze prow veselila. Pol pa spet ista pesem. Tudi do 10x se zbudi od kar gre spat. V kolkem casu vam je zacela kazat rezulate?

Super je Sistem za zvočno terapijo. Nam ga je priporočila pediatrinja. Samo res traja kar malce dlje, da res učinkuje. Mi smo rabili kar dva meseca. Potem smo pa dokupili zvočno kartico za koncentracijo in ga sedaj starejši sin uporablja pri učenju. Je imel velike motnje koncentracije in se je sedaj vse to zelo izboljšalo. Jaz lahko samo pohvalim.

Lahko je govorit, če imaš otroka, ki ga popestvaš 20 min, zapoješ in zaspi za celo noč ali se zbudi 1x recimo.
Naš ne tako živ, da sva ga včeraj od 18h do 23h spravljala spat, potem se je pa itak zbujal na pol ure. In to je že cel mesec (prej je bilo malo bolje, se je zbudil samo 4x na noč). Čez dan pa spravi kakšno urco, dve skupaj…seveda ne v kosu.
In potem ti nekdo govori, da so dude in ostali pripomočki samo za to, da starši uživajo.
Žena že 1 mesec spi po 3-4 ure na noč in če ji kdaj uspe še 1-2 na dan. Je že čisto fertik. Tudi ko bi lahko spala, sedaj ne more več, ker jo je mali vedno zbudil, ko je zaspala.

Da o kakšnem skupnem času z ženo ne govorim.
Tako, da bomo preizkusili ta sistem in ovčko.

Berem o telih napravah, ki simirajo bitje srca, dihanje ipd.. Ulezi se k otroku, objemi ga in bo slisal tvoje dihanje, bitje tvojega srca , obcutil bo tvojo toploto in ce ima sreco, tvojo ljubezen. Otrok ni robot. Dojrncek ne izsiljuje tvoje pozornosti, ker tega se ne zna, dojencek pptrebuje tvojo blizino, potrebuje predvsem mamico, ki ga ima brezpogojno rada. To ga pomirja in mu vliva zaupanje in samozavest. To bo potreboval,ko bo odrasel. Takrat bo prepozno. Zdaj mu mama (starsi) to lahko dajo. Tako malo, ampak tako velikega pomena za tvojega otroka…. Ko bo mirno zaspal, si bosta pa starsa lahko “privoscila” nekaj trenutkov zase. Je pa tako,da ko imas otroka, ni vec tako, kot je bilo,ko sta bila se sama. Ampak otroka sta si zelela,zato se zdaj potrudita zanj in za njegov psihicni razvoj,da bo stabilna osebnost, ko bo odrastel.
Mi spimo vsi v eni postelji. Zadosti velika je, da se stisnem z otrokom in na drugi strani tudi z mozem.. Se prehitro bo otrok hotel svoj miro,zasebnost in svojo posteljo…. S puberteto se pa se stisniti ne bo vec zelel. Zdaj je cas, da xrkljate otroka, ko je dojencek.
Teli roboti za spanje… Ne vem, no….

New Report

Close